Ανώδυνη ήττα από την Σλοβενία

Πληρώνοντας την επιθετική της δυστοκία στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών ηττήθηκε από τη Σλοβενία με 59-56 για τη δεύτερη αγωνιστική του Eurobasket της Τσεχίας, όμως πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Ανώδυνη ήττα από την Σλοβενία

Στο πρώτο μέρος το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ και προηγήθηκε με δέκα πόντους διαφορά. Εν συνεχεία όμως οι Σλοβένες αύξησαν το βαθμό συγκέντρωσή τους στην άμυνα και αντέστρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα.

Από το 54-51 και μετά η Εθνική πέτυχε μόλις ένα καλάθι και έτσι μοιραία ηττήθηκε. Χάθηκαν η αλήθεια είναι πολλές ευκαιρίες αλλά η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό ήταν στοιχεία που έλειψαν από τις ελληνίδες παίκτριες στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Αντιθέτως, η Ερκιτς έβαλε δύο μεγάλα σουτ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα της.

ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Η ήττα στη συνέχεια της Σερβίας από την Γαλλία ευνόησε την ελληνική ομάδα, αφού έτσι εξασφαλίστηκε η πρόκριση στην β' φάση. Έτσι, στο παιχνίδι της Δευτέρας θα κριθεί η τελική κατάταξη του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 33-23, 47-44, 56-59.

Ελλάδα: Σταμπολάμπρου 3, Σταμάτη 5, Λίμουρα, Σπυριδοπούλου, Μάλτση 10, Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 9, Καλτσίδου 23, Φασούλα

Σλοβενία: Όμπλακ 11, Ζντόλσεκ, Έρκιτς 11, Πρέζελ 3, Αμπράμοβιτς, Μπάριτς 5, Γιακοβίνα 2, Πίρσιτς 7, Λίσετς 15, Τρέμπεκ, Έβανς 5.

News 24/7

24MEDIA NETWORK