Καλαμπόκης: "Οχι ιδανική αλλά πάντως ρεαλιστική η πρόταση της FIBA"

O Γιάννης Καλαμπόκης μίλησε στον Sport24 Radio για τη συνάντηση των εκπροσώπων των Ευρωπαίων παικτών με τη FIBA για το ζήτημα του καλενταριού της νέας μπασκετικής σεζόν.

Καλαμπόκης: "Οχι ιδανική αλλά πάντως ρεαλιστική η πρόταση της FIBA"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Για τη συνάντηση με την FIBA, στην οποία εκπροσώπησε τους Έλληνες μπασκετμπολίστες:“Είναι μια συνάντηση που συνέβη για πρώτη φορά και έγινε ένας εποικοδομητικός και ειλικρινής διάλογος . Σε αυτή ήμασταν εκπρόσωποι παικτών από 6 χώρες, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Γερμανία και την Ρωσία.

Η FIBA μάς ανέλυσε το πλάνο σχετικά με τα παράθυρα, επειδή δεν ξέρω αν μέχρι τώρα οι ομάδες και κυρίως οι παίκτες είχαν λάβει σωστή ενημέρωση. Η Euroleague δεν μας έχει καλέσει σε αντίστοιχο διάλογο. Η FIBA αναγνώρισε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν είχε επιτρέψει στους παίκτες να έχουν λόγο σε αυτό το ζήτημα και πήραμε τη δέσμευση ότι πλέον θα έχουμε ενεργό ρόλο, ώστε να προστατεύονται τα συμφέροντα των παικτών, που αφορούν κυρίως στην υγεία τους”.

Για το τι συζητήθηκε: “Υπήρξε πρόταση από την πλευρά της FIBA για το πως το καλεντάρι της Euroleague μπορεί να χωρέσει τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων. Ήταν και η μοναδική πρόταση που έγινε. Είναι κάτι που βλέπουν θετικά οι παίκτες, αν και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ιδανική λύση. Είναι όμως ρεαλιστική”.

Για τη στάση των παικτών: “Μέσω όλων των εκπροσώπων εκφράστηκε η αγάπη των παικτών προς τις Εθνικές τους ομάδες και η διάθεση να αγωνίζονται με αυτές. Εμείς ως εκπρόσωποί τους καταλήξαμε στο ότι θα κάνουμε το παν ώστε οι παίκτες να μην μπουν σε δίλημμα ούτε ηθικό, ούτε επαγγελματικό για το αν τελικά δεν επέλθει κάποιος συμβιβασμός με την FIBA”.

Για το αν έγινε κάποια πρόβλεψη ώστε οι παίκτες να μην επιβαρυνθούν από τις συνεχείς μετακινήσεις: «Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός παικτών που θα ταλαιπωρηθούν με τα απανωτά ταξίδια. Δεν πρόκειται για μεγάλο αριθμό, αλλά είναι ένα υπαρκτό ζήτημα και το αμέσως επόμενο διάστημα θα δούμε πως οι παίκτες αυτοί θα μπορούν να μετακινούνται με μεγαλύτερη άνεση. Η ιατρική ασφάλεια των παικτών, πάντως, εξακολουθεί ως έχει, σε περίπτωση τραυματισμού. Σίγουρα πρέπει να υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής σε αυτή τη νέα κατάσταση, μέχρι να βρεθεί μια νέα, καλύτερη λύση”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK