Σιγά μην έμενε χωρίς (11η) ομάδα ο Μαυροκεφαλίδης

Έχει τόσο "πλούσιο" βιογραφικό ο 33χρονος Έλληνας ψηλός που ήταν εύκολο να βρει νέα επαγγελματική στέγη προτού αρχίσει η νέα σεζόν.

Σιγά μην έμενε χωρίς (11η) ομάδα ο Μαυροκεφαλίδης
EUROKINISSI

Από την Κίνα στην Ελλάδα και από 'κει στη Λιθουανία! Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα συνεχίσει το -ανά τον κόσμο- ταξίδι του, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τη Λιέτουβος Ρίτας, στην οποία αντιπρόεδρος είναι ο προ επταετίας συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό Λίνας Κλέιζα (2009-10).

Μάλιστα ο ίδιος εξήρε τον 33χρονο Έλληνα ψηλό, λέγοντας πως "ταιριάζει απόλυτα στο στιλ μας".

Ο "Λου" θα γίνει ακόμη ένας Έλληνας που θα αγωνιστεί στο λιθουανικό πρωτάθλημα, δώδεκα χρόνια μετά τον πρώτο: τον Σάββα Μανούσο για λογαριασμό της Πανεβέζις. Ακολούθησαν οι Σερβοέλληνας διεθνής Ιγκόρ Μιλόσεβιτς για δύο σεζόν στη Λιέτουβος Ρίτας (2009-11), τη σεζόν 2013-14 ο Νο1 γυρολόγος του ελληνικού μπάσκετ Ανδρέας Γλυνιαδάκης και το 2015-16 o Ίαν Βουγιούκας (Ζαλγκίρις).

Ο Μαυροκεφαλίδης τελείωσε την περσινή σεζόν στην ΑΕΚ στην οποία είχε παίξει τη σεζόν 2015-16 και ήταν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, αλλά αποχώρησε για να παίξει για λίγους μήνες στην κινεζική Qingdao DoubleStar Eagles.

Για τον διεθνή φόργουορντ/σέντερ η Λιθουανία θα είναι η 5η χώρα στην οποία θα δουλέψει μετά από την Ιταλία (Βίρτους Ρόμα), την Ισπανία (Βαλένθια, Μπαρτσελόνα), τη Ρωσία (Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης) και την Κίνα.

Η Λιέτουβος Ρίτας διάγει μια μεταβατική περίοδο, καθώς το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε αφεντικό απόρροια των ρατσιστικών δηλώσεων του Γκεντιβίντας Βαϊνάουσκας. Πλέον "πληρώνει" ο Αντάνας Γκουόγκα, διάσημος παίκτης του πόκερ.

Προπονητής είναι ο Ρίμας Κουρτινάιτις, μεγάλη δόξα του λιθουανικού μπάσκετ, ενώ στο ρόστερ μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται ο Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ με θητεία σε Ρέθυμνο, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK