Ο Γιαννάκης πήρε θέση υπέρ της FIBA

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει πάντα τεκμηριωμένη άποψη και την καταθέτει. Το ίδιο έκανε και στο θέμα της διαμάχης της FIBA με την Ευρωλίγκα με μία τοποθέτηση η οποία δείχνει ωριμότητα και ενωτικό πνεύμα.

Ο Γιαννάκης πήρε θέση υπέρ της FIBA
EUROKINISSI

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

«Το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο και επικίνδυνο μονοπάτι των τελευταίων ετών. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν πλήττει τη FIBA. Δεν πλήττει την Ευρωλίγκα. Πλήττει μονάχα το άθλημα που όλοι αγαπήσαμε και αφιερώσαμε ένα μικρό ή μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μας, της ζωής μας σε αυτό.

Το μπάσκετ μέσω της Ευρωλίγκας, αλλά και των διοργανώσεων των Εθνικών Ομάδων έχει ένα στόχο: Να γίνει όσο μεγαλύτερο μπορεί. Να προσελκύσει στην αγκαλιά του νέα παιδιά, σαν κι αυτά που είδαμε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, να δημιουργήσει νέα κοινά, να γίνει γνωστό και αγαπητό σε πιο πολλές γωνιές της Ευρώπης. Το ελληνικό μπάσκετ είχε κι έχει την ευτυχία να διαθέτει μεγάλες ομάδες, πολύ μεγάλες ομάδες. Η μεγαλύτερη όλων είναι μία: Η Εθνική ομάδα. Αυτό που οι παίκτες υπηρετούν όχι ως επαγγελματίες, αλλά ως άνθρωποι. Άνθρωποι αφιερωμένοι στην πατρίδα τους και σε όλα όσα αυτή τους έχει προσφέρει.

Η Ευρωλίγκα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο πρωτάθλημα που ο κόσμος χαίρεται να το βλέπει. Από την άλλη πλευρά, όμως η FIBA έχει ιστορικό και θεσμικό χρέος να υπηρετήσει τις ομάδες που ενώνουν τον κόσμο, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων, που κάνουν έναν ολόκληρο λαό κι όχι μόνο ένα κομμάτι αυτού, ευτυχισμένο, που αποδεδειγμένα αποτελούν το βασικό όχημα για την ανάπτυξη του αθλήματός μας. Τις Εθνικές Ομάδες! Υπάρχει μια πρόταση στο τραπέζι, η οποία θα μπορούσε να μας βγάλει από το αδιέξοδο και όσο πιο σύντομα βρούμε τη λύση ως κοινωνία του μπάσκετ, τόσο πιο κοντά θα έρθει ο κόσμος σε όλους μας».

News 24/7

24MEDIA NETWORK