Ο Κιριλένκο για πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Αλλάζει τομέα δράσης ο Αντρέι Κιριλένκο και από τα παρκέ γίνεται... πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας.

Ο Κιριλένκο για πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Κιριλένκο Ρωσία

Ο Αντρέι Κιριλένκο αλλάζει τα ρούχα της δουλειάς του και από φόρμα βάζει κοστούμι για να διεκδικήσει την προεδρία της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ. Την επιδίωξή του αυτή ο 34χρονος Ρώσος ανακοίνωσε μέσα από τη συνέντευξή του στη ρωσική Sport Express.

" Τελειώνω με την καριέρα μου ως παίκτης. Δεν μπορώ βέβαια να πω πως αυτή είναι η τελική απόφασή μου. Αλλά αυτή τη στιγμή ναι, έχει ολοκληρωθεί η πορεία μου. Είχα μια μακρά και πετυχημένη διαδρομή, ήταν καιρός ν' ακολουθήσω διαφορετικό δρόμο", ανέφερε ο Κιριλένκο για την απόφασή του.

Ο άλλοτε άσος της Σπαρτάκ, της ΤΣΣΚΑ των Τζαζ, των Τίμπεργουλβς και των Νετς θέλει να γκρεμίσει και να χτίσει μια άλλη ομοσπονδία. Εξήγησε ότι μετά την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 2007 υπήρξε ένα ξέσπασμα, αλλά τα τελευταία 3-4 χρόνια όλα είναι στάσιμα.

Μίλησε για σκάνδαλα και για εσωτερικές έριδες που έχουν κάνει κακό και δήλωσε έτοιμος να δουλέψει και να αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου για την αντιστροφή του κλίματος. " Δεν λέω ότι θα γίνω πρόεδρος και θα πετύχω άμεσα. Αλλά θα προσπαθήσω να ξεφύγουμε από όλο αυτό (...) Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη, μπορώ να οργανώσω τα πράγματα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK