Ο κοσμοπολίτης Κρις Χουγκάζ δεν λέει "όχι" σε καμία πρόκληση

Την πλέον ιστορική ομάδα του τσέχικου μπάσκετ και αντίπαλο της ΑΕΚ στο Καλλιμάρμαρο πριν από 49 χρόνια ανέλαβε ο Έλληνας κόουτς ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στη γεμάτη εμπειρίες προπονητική πορεία του.

Ο κοσμοπολίτης Κρις Χουγκάζ δεν λέει "όχι" σε καμία πρόκληση

Ο χαρακτηρισμός "πολίτης του κόσμου" ταιριάζει γάντι στον Κρις Χουγκάζ. Ο (γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου) Έλληνας κόουτς μετά την Ελλάδα, την Κύπρο, το Μεξικό και την Αυστρία θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τσεχία!

Μετά από δύο άκρως επιτυχημένα χρόνια στην αυστριακή Όμπερβαρτ, στη διάρκεια των οποίων κατέκτησε ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο Αυστρίας, καθώς και τον τίτλο του κορυφαίου κόουτς για το 2016, ο Χουγκάζ συμφώνησε με την ιστορική τσεχική USK Πράγας.

Μια ομάδα που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Σλάβια Πράγας (από το 1959 έως το 1982) όταν και είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον ιστορικό τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968.

Η USK Πράγας μετράει ένα Κύπελλο Κυπελλούχων (1969) και έναν τελικό του Πρωταθλητριών (1966), ενώ έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα Τσεχοσλοβακίας και 2 Τσεχίας με τελευταίο το 2000-01.

Θυμίζουμε ότι ο Χουγκάζ είχε εργαστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα (Καβάλα, Ηρακλής, Πανιώνιος), στην Κύπρο (Απόλλων Λεμεσού), στο Μεξικό (Κορεκαμίνος) και όπως προαναφέραμε στην αυστριακή Όμπερβαρτ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK