Πόρτα στην Ισπανία: Ο Ντόντσιτς δεν θα γίνει Μίροτιτς ποτέ

Τον μεγάλωσε μπασκετικά, αλλά τον χάνει οριστικά. Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει διαλέξει το μέλλον του.

H εύκολη επιλογή του Λούκα Ντόντσιτς θα ήταν η εθνική Ισπανίας. Όπως έπραξε ο Νίκολα Μίροτιτς όταν κλήθηκε να διαλέξει... μπασκετική υπηκοότητα.

Ωστόσο το "διαμαντάκι" της Ρεάλ Μαδρίτης παίρνει άλλον δρόμο. Απαρνείται τη λάμψη της "φούρια ρόχα" για να υπερασπιστεί τα χρώματα της πατρίδας του. Γέννημα-θρέμμα της Λουμπλιάνα, στην οποία είδε το πρώτο φως πριν από 17,5 χρόνια, το παιδί-θαύμα των Μαδριλένων έχει ήδη συνδεθεί με τις μικρές εθνικές της Σλοβενίας και θα συνεχίσει, όπως αποφάσισε, στους άνδρες.

Με το "είμαι πολύ ευγνώμων στη Ρεάλ, στην πόλη της Μαδρίτης και στην Ισπανία, αλλά η επιλογή μου θα είναι πάντα να παίζω για την πατρίδα μου" δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος.

 

Τι χάνουν οι Ισπανοί και τι κερδίζουν οι Σλοβένοι; Ένα παιδί που με ύψος δύο μέτρα έχει την ευχέρεια να παίζει στις τρεις θέσεις της περιφέρειας, ν' απειλεί με διείσδυση ή σουτ, να φτιάχνει για τους συμπαίκτες του και με τα μακριά άκρα του να γίνεται... χταπόδι στην άμυνα. Ο διάδοχος του Γκόραν Ντράγκιτς βρέθηκε.