Παπαθεοδώρου: "Ήταν λάθος η αντίδρασή μου"

Μετανιωμένος για το περιστατικό με τον Αντώνη Κόνιαρη εμφανίστηκε ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος ωστόσο επεσήμανε πως δόθηκε μεγαλύτερη διάσταση από ότι έπρεπε στο συμβάν.

Παπαθεοδώρου: "Ήταν λάθος η αντίδρασή μου"
INTIME SPORTS

Λίγες μέρες μετά από το περιστατικό με τον Αντώνη Κόνιαρη, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την αντίδρασή του, τονίζοντας όμως πως δεν θα έπρεπε να έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου στον Sentra FM: "Ο λόγος που δεν έχω βγει να μιλήσω γι αυτό το περιστατικό είναι συγκεκριμένος. Όταν τελείωσε το παιχνίδι το δικό μας υπήρχε πολύ μεγάλη χαρά, αλλά και πίεση από την ένταση του παιχνιδιού. Και αν θέλετε να πιστέψετε στο τέλος, όλο το σταφ, προπονητές, οι παίκτες μας, δεν είχαμε αντιληφθεί το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Γιατί πράγματι μεταξύ μας δεν είχε συμβεί κάτι τόσο μεγάλο. Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά είναι η εξής: Η αντίδραση του προπονητή, η δική μου δηλαδή, ήταν ακραία αντίδραση ανθρώπου. Είναι ξεκάθαρο αυτό το πράγμα. Ήταν αντίδραση ενός ανθρώπου ο οποίος είναι πιεσμένος. Ήταν 20'' πριν τελειώσει η 2η παράταση. Δεν υπήρχε ούτε στόχος να δημιουργήσω ένα κλίμα. Ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής. Επαναλαμβάνω ότι ήταν μια πολύ ακραία αντίδραση, η οποία ήταν λάθος, όμως ποτέ μα ποτέ δεν έφτασε στα όρια αυτά που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα.

Τι εννοώ με αυτό. Όταν το πρώτο βίντεο που εμφανίζεται είναι “χαστούκισε ο Παπαθεοδώρου τον Κόνιαρη” και μετά “τον βρήκε στον ώμο τελικά τον Κόνιαρη” και μετά από αυτό είναι “Προσπάθησε να τον χτυπήσει αλλά βρήκε αέρα” και μετά από αυτό είναι “τελικά έκανε μια κίνηση αλλά δεν τον πέτυχε”.

Όλα αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους. Εσείς πιστεύετε ότι αυτή η κίνηση που μπορεί να κάνεις ένας άνθρωπος με αυτό τον τρόπο, είναι για να βρει ένα παιδί στο πρόσωπο και να το χτυπήσει; Αυτό είναι εγκληματική ενέργεια, αν προσπαθούσα με αυτό τον τρόπο που έδειξε η τηλεόραση, να πετύχω ένα παιδί.

Είμαι προπονητής στην Α1 ένα χρόνο μόλις. Δεν είμαι προπονητής που έχω τεράστια εμπειρία με αντρικές ομάδες. Είμαι 8-9 χρόνια στις αντρικές ομάδες. Δεν πήδηξα από έναν όροφο στην Α1. Έχω ξεκινήσει από το 18-19 μου χρόνια, από τα μίνι. Δεν είμαι ουρανοκατέβατος. Ξερω πάρα πολύ καλά. Έχω χτίσει τις σχέσεις μου με τα παιδιά. Είμαστε μαζί εδώ και 1,5 μήνα. Είμαστε κάθε μέρα μαζί.

Με ταξίδια, με ξενοδοχεία, με εντάσεις, με παιχνίδια, με προπονήσεις, με διαπληκτισμούς, με λογομαχίες. Όμως τη σχέση που έχουμε αναπτύξει κανείς δεν μπορεί να τη γνωρίζει από την Αθήνα. Κανείς δεν μπορεί να την γνωρίζει από το πληκτρολόγιο του, από τον υπολογιστή του ή από αυτό που εμφανίζεται στο βίντεο. Επαναλαμβάνω ότι η αντίδρασή μου ήταν λανθασμένη 100% και ακραία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ούτε να χτυπήσω ούτε να βιαιοπραγήσω, ούτε καν αστόχησα και δεν τον βρήκα.

Λάθος αντιδράσεις υπάρχουν σε στιγμές έντασης, δεν δικαιολογώ τον εαυτό μου, με την έννοια ότι ήταν πολύ έντονη η αντίδραση μου. Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ όλα αυτά τα σχόλια που μου έχουν μεταφερθεί γιατί ευτυχώς δεν έχω facebook. Έχω όμως μια οικογένεια που εδώ και 2-3 μέρες μου μεταφέρει τα μηνύματα αυτά που υπάρχουν. Αυτό είναι κάτι που με έχει ενοχλήσει.

Επίσης θα ήθελα να πω ότι στους ανθρώπους που πραγματικά ενόχλησα με το συγκεκριμένο γεγονός, δηλαδή στον παίκτη μου, στους γονείς του παίκτη, από την πρώτη στιγμή έχω επικοινωνήσει μαζί τους, έχω εξηγήσει τι έχει συμβεί.

Υπάρχει παρά πολύς κόσμος που δεν ξέρει τι σχέσεις έχουν οι προπονητές με τους παίκτες και τους συγκεκριμένους παίκτες. Παιδιά 17 ετών. Εγώ τους γονείς του παίκτη τους έχω γνωρίσει. Έχουμε φάει μαζί. Αν κάποιος πιστεύει ότι θα μπορέσω να χτυπήσω ένα παιδί που έχω μπει στο σπίτι του, ε είναι γελασμένος. Δεν έχω πάρει αυτές τις αρχές από την οικογένειά μου.

Και δεν περιμένω φυσικά από ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζω πολύ καλά το ποιόν τους να μου κάνουν υποδείξεις για τις αρχές μου, που έχω πάρει από την οικογένεια μου. Σε αυτό είμαι κάθετος. Μπορεί να με κριτικάρει όποιος θέλει για τις προπονητικές μου ικανότητες ή ανικανότητες, αλλά για το κομμάτι που μπορώ να δείξει σε ένα παιδί που συνεργάζομαι μαζί του και στην οικογένειά του, είναι κάτι που δεν τον δέχομαι. Και με έχει στενοχωρήσει και θα πω ότι με έχει πληγώσει. Αλλά θα το ξεπεράσω".

Για το ότι ειπώθηκε ότι ο Κόνιαρης "πιέστηκε" ώστε να κάνει την δήλωση ότι δεν συνέβη τίποτα δήλωσε: "Τα παιδιά έχουν προσωπικότητα και λογική. Αυτό που επίσης με πείραξε πάρα πολύ ήταν ότι βάλαμε τον Αντώνη να πει ότι δεν έχει γίνει τίποτα. Ο Αντώνης ο Κόνιαρης πριν από 10 ημέρες υπέγραψε ένα συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό. Πήρε μια απόφαση ζωής στα 17 του χρόνια. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν γίνεται ένα παιδί να αποφασίζει για το μέλλον της ζωής του πριν 10 μέρες και κάποιος μετά από 10 μέρες να του επιβάλει τι θα πει. Ο κάθε παίκτης έχει την προσωπικότητα του. Και oι παίκτες είναι οι καλύτεροι κριτές των προπονητών. Αυτή είναι η άποψή μου".

Διαβάστε ακόμη:

Χαστούκι του Παπαθεοδώρου στον Κόνιαρη (VIDEO)

Παπαθεοδώρου - Κόνιαρης: "Δεν τον χτύπησα, δεν με χτύπησε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK