Πώς ο Λάσμε βγαίνει στην αγορά για να βρει ομάδα

Η υπόθεση ντόπινγκ του Στεφάν Λάσμε είναι ανοικτή και έως ότου εκδικαστεί από τη FIBA έχει το δικαίωμα να υπογράψει με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα!

Πώς ο Λάσμε βγαίνει στην αγορά για να βρει ομάδα

Όταν πριν από επτά μήνες ο Στεφάν Λάσμε έμπλεκε σε μια δικαστική περιπέτεια διαρκείας, οι πιθανότητες να βρει διέξοδο δεν ήταν πάρα πολλές. Παρόλα αυτά με τις συντονισμένες προσπάθειες του Γιάννη Μαρακάκη, ο οποίος ειδικεύεται στο αθλητικό δίκαιο και είχε αναλάβει εξ αρχής την υπόθεση, ο σέντερ από την Γκαμπόν έχει και πάλι το ελεύθερο να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν αθωώθηκε σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση ντόπινγκ (μαριχουάνα). Παρόλα αυτά η FIBA δέχθηκε τους ισχυρισμούς του Έλληνα δικηγόρου και άναψε το πράσινο φως για την επιστροφή του Λάσμε στη δράση, τουλάχιστον μέχρι το αρμόδιο όργανο εξετάσει το θέμα.

Όπως δήλωσε ο Μαρακάκης στον Sport24 Radio 103.3 " ο Λάσμε πήρε το πράσινο φως για να παίξει στην Ευρώπη από σήμερα. Έχω αγανάκτηση για το πως αντιμετωπίστηκε στην Τουρκία, ο οποίος για τον μέσο φίλαθλο είναι ένας ήρωας. Του επιβλήθηκε ποινή ενός έτους πρωτοβάθμια, στηριζόμενη σε νομολογία που δεν υπάρχει. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να αποδείξουμε ότι ήταν μία παράβαση και όχι δύο όπως υποστηρίχθηκε, ότι είχε άψογο μητρώο από τότε που ξεκίνησε μέχρι και τα 34 του χρόνια.

Απευθυνθήκαμε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο (αθλητικό εφετείο), όπου αποδείχθηκαν ακόμα πιο εκτός πραγματικότητας οι άνθρωποι.

Εξάντλησα ό,τι όπλα είχα για να παρέμβει η FIBA και πριν λίγο λάβαμε ανακοίνωσή της, η οποία άφησε ένα περιθώριο να εξετάσει την υπόθεση όταν λάβει όλα τα στοιχεία, τα οποία δεν έχουμε πάρει ούτε εμείς στα χέρια μας, αφού ήταν στα τούρκικα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ιστορικό αντάμωμα τριών "γιγάντων" του Παναθηναϊκού

News 24/7

24MEDIA NETWORK