Ρατσιστικό παραλήρημα: "Όχι παραπάνω από δύο μαύρους σε κάθε ομάδα"

Ο πρόεδρος της Λιέτουβος Ρίτας προειδοποιεί: περισσότεροι από δύο μαύροι στην ίδια ομάδα γίνονται συμμορία!

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη και σήμερα, το 2017, μπασκετάνθρωποι που βλέπουν το μπάσκετ όπως το έβλεπαν οι... προκάτοχοί τους πριν από 70 χρόνια! Διότι ο Γκεντβίντας Βαϊνάουσκας, ο πρόεδρος της λιθουανικής Λιέτουβος Ρίτας, έκανε το διαχωρισμό λευκών-μαύρων παικτών, υποστηρίζοντας πως περισσότεροι από δύο αφροαμερικανοί παίκτες σε μια ομάδα αποτελούν μέγιστο πρόβλημα, γίνονται συμμορία!

Τι ανέφερε μετά την κάκιστη σεζόν της ομάδας του Βίλνιους; Διαβάστε: "Έχουμε πάντα την άποψη ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι από δύο μαύροι παίκτες στην ομάδα. Αυτό που συνέβη ήταν πως του Τόμας Πατσέσας τού αρέσει να παίζει με μαύρους. Να τους ελέγχει, να τους διδάσκει, να τους εκπαιδεύει. Καταλήξαμε έτσι με τέσσερις μαύρους. Ξαφνικά έγιναν μια ομάδα, πως να το θέσω, ένα είδος συμμορίας. Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Από τα 23 χρόνια εμπειρίας μου στις επιχειρήσεις μπορώ να πω ότι δεν χρειάζονται περισσότεροι από δύο μαύροι. Γιατί μετά συμβαίνουν άσχημα πράγματα".

Εφέτος στη Λιέτουβος Ρίτας έπαιξαν ο Τέιλορ Μπράουν, ο Τζίμι Μπάρον, ο Ντριου Γκόρντον, Κόρι Φίσερ και Κλέβιν Χάνα. Φανταζόμαστε πώς θα αισθάνονται ακούγοντας αυτές τις δηλώσεις.

Ολυμπιακός

Ξορκίζοντας τον Κόντε

Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το γκολ του Κόντε και πιστεύει ότι το φάντασμα του προ 20ετίας αποκλεισμού ξορκίστηκε οριστικά από το ευτυχισμένο Καραϊσκάκη στο 3-1 του Φορτούνη.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!