Στα χαρακώματα FIBA-Euroleague: Από καταγγελία σε καταγγελία

Η FIBA πέρασε στην αντεπίθεση και βάλει κατά της Euroleague.

Στα χαρακώματα FIBA-Euroleague: Από καταγγελία σε καταγγελία

Όσο τραβάει το σχοινί η μία, θ' αντιδρά η άλλη. Τούτο είναι το διαμορφωθέν σκηνικό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από τη στιγμή που η Euroleague αποφάσισε να πορευτεί μόνη, χωρίς να βρίσκεται υπό την "ομπρέλα" της FIBA, και να οχυρώσει όπως αυτή έκρινε σκόπιμο το προϊόν της.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία πάντως αντέδρασε στην καταγγελία που έγινε εις βάρος της από την Euroleague και την απέκρουσε με δική της προσφυγή στα αρμόδια όργανα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Σύμφωνα με τη FIBA, όλη αυτή η πρακτική της Euroleague αντίκειται στην ισονομία και οδηγεί στην καταστροφή κάθε αξίας, αθλητικής ή οικονομικής, των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Όπως λένε από την Ελβετία, η Euroleague προχώρησε σε εκβιασμούς συλλόγους και λιγκών προκειμένου να αποδεχθούν το νέο status quo, αφού διαφορετικά οι διαρροές θα ήταν πολλές, και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών ομάδων της Ευρώπης.

Στόχος της, όπως επισημάνθηκε στο σχετικό κείμενο, είναι να καρπωθεί όλα τα οφέλη από τη δουλειά των εθνικών ομοσπονδιών δίχως από την πλευρά της να συμβάλει στην εξέλιξη του σπορ.

Κατά τη FIBA όλα αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εθνικές ομάδες να γίνονται όμηροι έναντι των συλλόγων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK