Τα οικονομικά "επιχειρήματα" της FIBA για το Champions League έναντι του Eurocup: Πόσα θα πάρουν Άρης, ΠΑΟΚ

Με τουλάχιστον 100.000 ευρώ θα ανταμειφθεί κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει του χρόνου στο Champions League, όπως υποστηρίζουν στη FIBA.

Η FIBA επιμένει πως η συμμετοχή μιας ομάδας στο Champions League είναι πιο επικερδής από την αντίστοιχη στο Eurocup και προβάλλει γραφήματα με αριθμούς με στόχο να ενισχύσει τη θέση της έναντι της Euroleague.

Στοιχεία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία αναφέρουν πως κάθε ομάδα έχει εγγυημένα οικονομικά οφέλη 100.000 ευρώ, τη στιγμή που στο Eurocup μετά βίας υπερβαίνουν τα μισά.

Επίσης η ομάδα που θα φτάσει έως το τέλος της διαδρομής κατακτώντας το τρόπαιο θα βάλει στα ταμεία μισό εκατ. ευρώ μίνιμουμ, με το αντίστοιχο ποσό στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Euroleague να εκτιμάται στις 300.000. Για ομάδες του μέσου βεληνεκούς, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, σχεδόν δύο καλοί παίκτες.

Για να πείσει η FIBA τις ενδιαφέρουσες ομάδες ποντάρει στο γεγονός πως μοιράζει τις κάρτες συμμετοχής με αγωνιστικά κριτήρια και όχι "κλειστά" συμβόλαια που επιφέρουν αποκλεισμούς, δίνοντας την ευκαιρία να εκπροσωπηθούν πρωταθλήματα από 30 χώρες!

 

Τέλος, επιμένει πολύ στο γεγονός πως η τηλεοπτική-στατιστική παραγωγή καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τη διοργανώτρια και δεν επιβαρύνονται οι ομάδες.

Θυμίζουμε πως Άρης και ΠΑΟΚ έχουν δηλώσει την πίστη τους στο νέο πρότζεκτ της FIBA, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, η οποία θα παίξει για δεύτερη σερί σεζόν στο Eurocup.