Το αύριο του ελληνικού μπάσκετ είναι εδώ: Αλλο ένα χρυσό μετάλλιο!

Η Εθνική Νέων Ανδρών πάτησε στο πιο ψηλή κορυφή της Ευρώπης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε με 65-56 το Ισραήλ στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης μετά από ένα έξοχο τουρνουά. Κόνιαρης, Λούντζης και Χαραλαμπόπουλος ηγήθηκαν...

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ανήμερα των γενεθλίων του Νίκου Γκάλη (ο Νικ έκλεισε τα 60 την Κυριακή) το ελληνικό μπάσκετ απέκτησε για πολλοστή φορά ότι παραμένει στο πολύ υψηλό επίπεδο.

Η Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών του Ηλία Παπαθεοδώρου το είχε ξαναδεί το έργο, πριν από δύο χρόνια στο Βόλο. Δεν τη...χαλούσε όμως να το δει και στο Ηράκλειο, όπερ και εγένετο μετά από έναν σχεδόν αψεγάδιαστο τελικό κόντρα στο Ισραήλ.

Σχεδόν αψεγάδιαστο γιατί υπήρξε η ανορθογραφία του πρώτου δεκαλέπτου κατά το οποίο οι Ισραηλινοί έχτισαν μια διαφορά εκμεταλλευόμενοι την ελληνική νευρικότητα.

Από εκεί και πέρα όμως το νερό μπήκε στο αυλάκι. Αυτή η ομάδα έτσι και αλλιώς έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σ' όλες τις καταστάσεις. Αυτό έκανε και τώρα, άλλαξε σχήματα, ο Κόνιαρης με τον Χαραλαμπόπουλο πήραν μπροστά και η μηχανή δούλεψε.

Ακόμα και όταν το Ισραήλ δεν το έβαζε κάτω, η Εθνική έβρισκε τον τρόπο να μένει στον αφρό. ΤΟ 48-41 με το τρίποντο του Δίπλαρου σχεδόν από τη σέντρα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ουσιαστικά όρισε από εκεί και πέρα τις εξελίξεις. Η Εθνική δεν κοίταξε ξανά πίσω και είδε την τριάδα Χαραλαμπόπουλου-Λούντζη-Κόνιαρη σφράγισε την κατάκτηση του χρυσού μαζί τον εξαιρετικό Χρηστίδη.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 12 (2), Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 15 (5 τρίπ., 6 ριμπ.), Φλιώνης 2, Καρράς 6, Σκουλίδας, Δίπλαρος 8 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 9, Χαραλαμπόπουλος 10 (2 τρίπ., 10 ριμπ.), Μουράτος 3, Τάταρης.

ΙΣΡΑΗΛ (Κάτας): Άρτζι 7 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Μπένι, Ρούινα, Μόσκοβιτς, Μπλατ 10 (7 ασ., 6 λαθ.), Χούμπερ 4, Ραμπίνοβιτς, Σαπίρ, Ναβόν 7 (1), Κόπερμπεργκ 5 (7 ριμπ.), Νάτσια, Ζούσμαν 23 (5 τρίπ., 7 ριμπ.).

News 24/7

24MEDIA NETWORK