Το μυστικό της Πηνελόπης Παυλοπούλου

Αντί να κάνει καριέρα σε μεγάλη εταιρεία των ΗΠΑ, φόρεσε τα ερυθρόλευκα και οδήγησε τον Ολυμπιακό με δυο νικητήρια καλάθια σε μια ιστορική πρόκριση. Η ιστορία της Παυλοπούλου έχει πολύ ενδιαφέρον

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΒΙΣΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΒΙΣΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το επίτευγμα της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού, να προκριθεί στους ομίλους της Ευρωλίγκας είναι τεράστιο. Ελληνική ομάδα στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ γυναικών, είχαμε να δούμε από την

εποχή του Σπόρτιγκ. Και όσοι γνωρίζουν τις δυσκολίες, αλλά και τη διαφορά συνθηκών και δυναμικότητας, συμφωνούν ότι αυτή η πρόκριση και το 47-46 μέσα στην Κρακοβία, είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ στο επίπεδο των γυναικών!

Το αριστερό λέι-απ της Πηνελόπης Παυλοπούλου, σχεδόν με την εκπνοή του αγώνα, σε μια φάση όπου η Λικέντρα Τζόνσον σκρίναρε σχεδόν όλη την πολωνική ομάδα και άνοιξε το διάδρομο, έφτανε και περίσσευε. Οι Πολωνέζες παρά τις κραυγές του προπονητή τους, δεν έκαναν φάουλ, ενώ τα θαλάσσωσαν και στην επαναφορά στα σχεδόν 2’’ που απέμεναν.

Αυτό ήταν. Ο Ολυμπιακός έπαιρνε το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η ίδια μπασκετμπολίστρια πριν από τρία εικοσιτετράωρα, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο και σίγουρα με το αριστερό (ενώ σουτάρει με το δεξί) είχε ισοφαρίσει 63-63 στην ισοπαλία-χρυσάφι (όπως αποδείχθηκε) για τις «ερυθρόλευκες».

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΦΑΣΟΥΛΑ

Η 22χρονη Παυλοπούλου ήταν μια προσωπική επιλογή του Παναγιώτη Φασούλα που το καλοκαίρι προχώρησε (μαζί με τη διοίκηση, φυσικά) σε τομές. Όχι ότι η νεαρή γκαρντ ήταν … άγνωστη, κάθε άλλο. Μόλις όμως είχε τελειώσει τις σπουδές της στο Ουάσιγκτον Στέιτ, στην ομάδα του οποίου έπαιξε τέσσερα χρόνια και χρημάτισε, μάλιστα και αρχηγός.

Να πως συστηνόταν η ίδια στο κοινό της ομάδας, σε ένα βιντεάκι που αποκαλύπτει ότι από μικρή έβαζε νικητήρια καλάθια.

Παράλληλα πήρε το πτυχίο της στην πληροφορική και αμέσως μετά δέχθηκε μια πολύ δελεαστική πρόταση (και σε οικονομικό επίπεδο) από γνωστή εταιρεία για εργασία στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Θεωρητικά, η πρόταση του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί με την προοπτική μιας επαγγελματικής καταξίωσης στην Αμερική, ωστόσο, η οικογένεια της Πηνελόπης (γιατροί και οι δυο γονείς) συζήτησε μαζί της και τελικά η χαρισματική παίκτρια φόρεσε τα «ερυθρόλευκα». Με ενέργειες άλλωστε του Ολυμπιακού, πήρε άδεια δυο ετών (!) από την δουλειά της, ώστε να παίξει μπάσκετ στην Ελλάδα.

Κάπως έτσι χτίστηκε το καλοκαίρι η ομάδα των γυναικών του Ολυμπιακού που λόγω και της μείωσης του μπάτζετ, άφησε κατά μέρος τα ονόματα (Μάλτση, Καλτσίδου) κυνηγώντας την ουσία, δείχνοντας παράλληλα εμπιστοσύνη και στον προπονητή Γιώργο Παντελάκη. Παρότι της προέκυψαν δυο ξαφνικά εμπόδια, δεν το έβαλε κάτω, φτάνοντας μέχρι τους ομίλους της Ευρωλίγκας. Στο κορυφαίο επίπεδο, δηλαδή.

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΒΙΣΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΒΙΣΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πρώτο είχε να κάνει με τον τραυματισμό της σέντερ από την Ουγγαρία, Ρίτα Ρασίντ, η οποία έπαθε ρήξη χιαστών συνδέσμων. Η ατυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Το δεύτερο, όμως, μπήκε εντελώς ανορθόδοξα. Ο ΠΑΟΚ «μπλόκαρε» τη μεταγραφή της Άννας-Νίκης Σταμολάμπρου, θεωρώντας «δική της» την παίκτρια, ενώ έχει μεσολαβήσει θητεία της στο ΝCAA αλλά και μεταγραφές σε Ισπανία και Ελβετία. Το παράλογο είναι ότι την ένσταση του ΠΑΟΚ έκανε δεκτή η ΕΟΚ, με τον Ολυμπιακό να προσφεύγει σε δικαίωσή του στο ΑΣΕΑΔ.

Η πρόκριση στους ομίλους είναι, πλέον, γεγονός. Ο Ολυμπιακός θα δώσει 14 ματς κανονικής περιόδου (εφτά εντός κι άλλα τόσα εκτός έδρας) σε ένα γκρουπ όπου συμμετέχουν η Αβενίδα (Ισπανία), Ντιναμό Κουρσκ (Ρωσία), Καρόλο Μπάσκετ (Γαλλία), Σοπρόν (Ουγγαρία), Ρίγα (Λετονία), Φενέρ και Χατάι Αντάκια (Τουρκία). Για να καταλάβετε τις δυσκολίες Σοπρόν και Ντιναμό Κουρσκ αγωνίστηκαν πέρσι στο φάιναλ-φορ. Η ουγγρική ομάδα ήταν φιναλίστ στον τελικό που νίκησε η Εκατερίνεμπουργκ.

Μια έξτρα ενίσχυση δεν πρέπει να αποκλειστεί κάτι, βέβαια, που θα αποφασίσει και ο χρηματοδότης της ομάδας, Γ.Λεριώτης

News 24/7

24MEDIA NETWORK