Βασιλακόπουλος: "Πλήρης ταύτιση απόψεων με τον κ. Κοντονή"

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στον "Sport 24 Radio 103,3" κι αποκάλυψε πως, στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων στο θέμα της FIBA. Διαβάστε τι αναφέρει για την πιθανή αποβολή της ΑΕΚ.

Βασιλακόπουλος: "Πλήρης ταύτιση απόψεων με τον κ. Κοντονή"

Αισιόδοξος πως θα βρεθεί μία λύση στο θέμα που προέκυψε με την ΑΕΚ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον " Sport 24 Radio 103,3" και την εκπομπή "My Way" με τους Γιώργο Συρίγο και Γιάννη Καραλή.

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ αποκάλυψε πως στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων, ενώ δεν θεωρεί πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για μία συνεργασία μεταξύ της Ευρωλίγκας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στον " Sport 24 Radio 103,3 ":

"Οι Ομοσπονδίες της Ρωσίας και της Λιθουανίας υποχώρησαν και κάλεσαν τα σωματεία να αλλάξουν τη θέση τους, σε διαφορετική περίπτωση θα αποβληθούν από τα πρωταθλήματα. Με τον κ. Κοντονή υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τους διεθνείς κανονισμούς".

Για το θέμα της ΑΕΚ: "Είμαι πιο αισιόδοξος μετά τη συνάντηση και με τον Υπουργό. Θεωρώ πως θα υπάρξουν ώριμες σκέψεις κι από τους διοικούντες του ιστορικού σωματείου της ΑΕΚ και δεν πρόκειται να οδηγήσουν το ελληνικό μπάσκετ σε μία περιπέτεια. Ήδη το σύνολο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει συνταχθεί με την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Γι' αυτό είμαστε σε κόντρα με την Ευρωλίγκα. Ήδη η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ευρωλίγκας και των σωματείων έχει προσβληθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια".

Για τον αν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ευρωλίγκας και της FIBA: "Είναι πάρα πολύς δύσκολος ο δρόμος για να βρεθεί μία κοινή γραμμή. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική προκειμένου να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό επίπεδο συνεργασίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μάκης Αγγελόπουλος στο Contra.gr: "Έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ"
Επίσημο: Στο Eurocup η ΑΕΚ!
Αιχμηρή ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ κατά FIBA και διαιτησίας!

News 24/7

24MEDIA NETWORK