Απε-Λευτερωμένος Άρης: 10 σημειώσεις από τη 16η αγωνιστική

Με τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς ο Άρης του Μποχωρίδη αισθάνεται πλέον ασφαλής. Σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που έφτασε τις 8 σερί ήττες. Νίκες διαχείρισης για Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Ολυμπιακό χωρίς Γκιστ και Μιλουτίνοφ.

Απε-Λευτερωμένος Άρης: 10 σημειώσεις από τη 16η αγωνιστική
EUROKINISSI

Θα μας λείψει για ένα μήνα η Basket League. Κάποιες ομάδες βέβαια θα τις ωφελήσει η μεγάλη διακοπή, έχοντας άπλετο χρόνο να επαναπροσδιοριστούν -ως σύνολα- και να ορίσουν τους ακριβείς στόχους τους πριν από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Άλλες τις αδικεί, αντίθετα, γιατί είχαν βρει το δρόμο τους και δεν θα ήθελαν να ξεστρατίσουν τώρα.

Μετά από τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής έχουμε και λέμε:

10.

Ο Πανιώνιος σκόραρε 24 πόντους στην πρώτη περίοδο και 32 στις υπόλοιπες τρεις, με συνέπεια το -23 (79-56) από τον Άρη στο Παλέ. Να μην εκτέλεσαν οι παίκτες όπως θα έπρεπε τις εντολές; Πιθανόν. Ακόμη κι εκεί η ευθύνη ανήκει κατά μεγάλο βαθμό στο σταφ. Περίμεναν ή όχι τη διακοπή στη Νέα Σμύρνη για να βρουν τέταρτο προπονητή - πέμπτο, αν υπολογίσουμε τον Θανάση Σκουρτόπουλο; Ιδού η απορία. Ειδάλλως ο Μάρτης προβλέπεται... γδάρτης σε Κρήτη και Ρόδο.

9.

Ο Γουίλ Χάτσερ εγκλωβίστηκε στην άμυνα του Προμηθέα, το ίδιο και όλος ο ΠΑΟΚ. Το επιθετικό πλάνο των 'ασπρόμαυρων' ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την απόδοση του Αμερικάνου γκαρντ και παρά τη φθορά που προκάλεσε κερδίζοντας 7 φάουλ, ήταν τρομερά άστοχος με 3/13 σουτ.

Απε-Λευτερωμένος Άρης: 10 σημειώσεις από τη 16η αγωνιστική
EUROKINISSI

8.

Σε εκτός έδρας παιχνίδι ο Κολοσσός σκόραρε 86 πόντους με 51% στα δίποντα, πήρε 12 επιθετικά ριμπάουντ και είχε μόλις 11 λάθη. Ηττήθηκε παρόλα αυτά όπως στην Πάτρα πριν από 2 εβδομάδες. Κι αν τότε έπαιζε με τον πιο ποιοτικό Προμηθέα, τι συνέβη με αντίπαλο την Κύμη στη Χαλκίδα (91-86); Μάλλον κάποιοι έπαιζαν περισσότερο για τους αριθμούς τους παρά για τη νίκη των Ρόδιων.

7.

Ο Νίκος Γκίκας δεν είχε μάθει να παίζει δυο και τρεις αγώνες σε μια εβδομάδα. Αναπόφευκτα η απόδοσή του σ' όλη τη σεζόν είναι πλημμυρισμένη από ups & donws. Με τον ΠΑΟΚ χωρίς να συμπληρώσει καν 20 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 14 πόντους με 5/9 σουτ. Θα είχε περισσότερους, αν ευστοχούσε στις 2 από τις 4 βολές του. Ήταν μια βραδιά από τα περυσινά για τον 28χρονο γκαρντ που ξεπέρασε το φράγμα των 1000 πόντων.

6.

Στο Χολαργό έχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα με το Περιστέρι, παράπονα που εκφράστηκαν με το "είναι λυπηρό να βλέπουμε τέτοιες στοχευμένες αντιμετωπίσεις στο χώρο του αθλητισμού". Υπήρχαν φάσεις που όντως η ομάδα του Λυκογιάννη αδικήθηκε. Όπως στη φάση του Γιάνκοβιτς, στην οποία το σφύριγμα ήταν τουλάχιστον υπερβολικό. Είχε όμως τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες να καπαρώσει τη νίκη. Μια στις χαμένες βολές του Χόκινς στα 22'', μία μετά το τρίποντο του Φιτζπάτρικ χάνοντας το αμυντικό ριμπάουντ και μια τρίτη στην άμυνα των τελευταίων 2.7''. Τίποτα απ' όλα δεν έγινε, άρα οι γηπεδούχοι επέτρεψαν στο Περιστέρι να νικήσει.

Απε-Λευτερωμένος Άρης: 10 σημειώσεις από τη 16η αγωνιστική
EUROKINISSI

5.

Από τα 7 λεπτά με Ρέθυμνο, τα 11'43'' με Άρη και τα 10'28'' με Πανιώνιο, ο Σταύρος Τουτζιαράκης έγινε ο βασικός σέντερ της Κύμης παίζοντας σχεδόν 33 λεπτά με τον Ολυμπιακό και 30'23'' με τον Κολοσσό. Τα εσωτερικά θέματα με τον Χόρτον μετέβαλαν αναπάντεχα τα δεδομένα στην ομάδα της Εύβοιας, παρά την αντιστροφή ρόλων πάντως ο 31χρονος ψηλός ανταποκρίθηκε δεόντως. Οι 11 πόντοι του και τα 4 ριμπάουντ στο 91-86 επί του Κολοσσού ήταν στοιχεία που μέτρησαν στη συνολική συγκομιδή.

4.

Το +20 (82-62) επί του Ρεθύμνου κολακεύει την ΑΕΚ. Η οποία επέλεξε μια πιο συντηρητική προσέγγιση του αγώνα με τους Κρητικούς, δεν άνοιξε το ρυθμό μολονότι είχε ξεφύγει νωρίς με 31-15 και έκανε απλώς διαχείριση των αποθεμάτων ενέργειας. Αν έμεινε κάτι, ήταν οι 19 πόντοι του Μάλκολμ Γκρίφιν χωρίς να χάσει σουτ (8/8) μέσα από το τρίποντο. Ο Αμερικάνος γκαρντ, αφότου έφυγε ο Ρατάν-Μέις, είναι από τους πιο 'οικονομικούς' παίκτες του Λούκα Μπάνκι έχοντας 17/22 δίποντα σε πέντε παιχνίδια (Ολυμπιακός, Κολοσσός, Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο). Ή 77.2%!

Απε-Λευτερωμένος Άρης: 10 σημειώσεις από τη 16η αγωνιστική
EUROKINISSI

3.

Ο Ολυμπιακός είχε 22.2% από το τρίποντο στο 73-53 επί του Ηφαίστου. Κακό ποσοστό, θα πεις. Ήρθε όμως από 4/18, διότι οι 'ερυθρόλευκοι' διάλεξαν τον άλλο δρόμο: των προσπαθειών μέσα από τη γραμμή. Η άτυχη στιγμή με τον Μιλουτίνοφ (που έχει μια κάκωση) δεν επηρέασε το plan A, η μπάλα πήγε σε Πρίντεζη - Λεντέι που είχαν μαζί 25 σουτ και η ομάδα του Μπλατ τελείωσε το ματς με 29/50 δίποντα!

2.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει 'ματώσει' πολύ από τ' άσχημα ποσοστά στο τρίποντο. Παρά το 80-55 στο Λαύριο σούταρε με 7/26 απ' έξω - το 1/7 από τον Κιλπάτρικ. Η διαφορά ωστόσο ήταν τα 18 επιθετικά ριμπάουντ που απέσπασαν οι 'πράσινοι', με αποτέλεσμα ανανεωμένες επιθέσεις και δεύτερες ευκαιρίες για σκορ. Ο Τόμας είχε 6 και ο Μήτογλου 4 εξ αυτών...

Απε-Λευτερωμένος Άρης: 10 σημειώσεις από τη 16η αγωνιστική
EUROKINISSI

1.

Ο Άρης του 2019, είναι μια άλλη ομάδα. Με αυτοπεποίθηση, σχέδιο, αγωνιστική πειθαρχία και αποτελεσματικότητα. Χωρίς να 'καρατομηθούν' παίκτες, χωρίς αλλαγές, πλην της προσθήκης του Τολιόπουλου. Νίκησε στα 4/5 παιχνίδια που έδωσε από τις 6/1 ως τις 2/2 και 'έσωσε' ήδη τη χρονιά. Η 'αποδόμηση' των νικών αυτών απομονώνει τις επιδόσεις του Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος μετράει 13 πόντους και 4.5 ριμπάουντ στα εν λόγω παιχνίδια - πλην αυτού στο ΟΑΚΑ. Λευτερώθηκε κι ο ίδιος περισσότερο...

photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK