Κόροιβος - Αρκαδικός 60-61

Μία βολή του Βασίλη Καββαδά εξουδετέρωσε τον απίθανο Ντουέιν Ντέιβις και έδωσε εκτός έδρας νίκη στον Αρκαδικό με 60-61 επί του Κοροίβου στην Αμαλιάδα, ισοφαρίζοντας τη διαφορά του πρώτου αγώνα!

Κόροιβος - Αρκαδικός 60-61
Καββαδάς-Κόροιβος-Αρκαδικός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έτσι κρίθηκε

Από τη μία ένας Αρκαδικός που δεν ήταν σε τίποτα πολύ καλός, αλλά και σε τίποτα πολύ κακός, από την άλλη ο εκπληκτικός Ντουέιν Ντέιβις, ο οποίος με 36 πόντους πάλευε μόνος του για τον Κόροιβο.

Ο Αμερικανός ήταν αρκετά εύστοχος στο 1ο μέρος, με 4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 3/3 βολές, σε ένα ημίχρονο που χαρακτηρίστηκε από αστοχία και από τις δύο ομάδες, με συνέπεια το χαμηλό σκορ και τις μικρές διαφορές (+7 για τους φιλοξενούμενους στα μέσα του 1ου δεκαλέπτου, +9 για τους γηπεδούχους στα τέλη του 2ου).

Το... σαμποτάζ του Αλεκσάνταρ Τσάπιν, με 0/5 τρίποντα στο 1ο ημίχρονο, ο Βασίλης Καββαδάς με 6 ριμπάουντ, 5 κερδισμένα φάουλ και ο Κάμερον Τζόουνς με 9 πόντους αντιστάθμισαν την αστοχία των φιλοξενουμένων, που πήραν τα πάνω τους στο 2ο μέρος και πήραν προβάδισμα μέχρι το 2:31 πριν από τη λήξη. Ο Τσάπιν είχε φτάσει τα 1/11 σουτ, ο Ντέιβις είχε 6/11 τρίποντα και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι που ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αστόχησε σε "σκοτωμένο" τρίποντο, ο Τζόουνς έκανε το ίδιο με δίποντο στο αντίπαλο καλάθι, αλλά ο Καββαδάς πήρε το πρώτο επιθετικό ριμπάουντ (11 συνολικά), κέρδισε φάουλ και έβαλε τη βολή της νίκης.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 31-30, 43-46, 60-61

Κόροιβος: Γουέμπστερ 2, Ντέιβις 36 (7/11δ., 6/11τρ., 5ρ.), Βασιλόπουλος 3 (8ρ.), Τσάπιν, 3 (4λ.), Χάρις 5 (9ρ.), Άλεν 2, Χαριτόπουλος 7 (1τρ., 9ρ.), Κόβατς, Σλαφτσάκης 2

Αρκαδικός: Καββαδάς 11 (11ρ.), Βαν Όστρουμ 11 (1), Καλλινικίδης 8 (2), Λι, Λίτζιον 6 (2τρ., 5ρ.), Κ. Τζόουνς 21 (2τρ., 7ρ.), Στεφανίδης, Τ. Τζόουνς 2, Νοουτίνεν 2

Ο άνθρωπος του αγώνα

Ο Ντουέιν Ντέιβις πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της φετινής Basket League και είναι κρίμα που δεν συνοδεύτηκε με ροζ φύλλο αγώνα. Με 7/11 δίποντα και 6/11 τρίποντα, μαζί με 5 ριμπάουντ και 6 κερδισμένα φάουλ σε 33 λεπτά αγώνα, ο Αμερικανός ήταν πάνω από το 50% της ομάδας του, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος (ο επόμενος στο σκοράρισμα ήταν ο Δημήτρης Χαριτόπουλος με 7).

Το φύλλο αγώνα

Τα δύο... όρια της διακεκαυμένης ζώνης έδωσαν ένα επικό σε αγώνα παιχνίδι, χωρίς ποιότητα είναι η αλήθεια, αλλά κανείς δεν νοίαζεται γι' αυτό τρεις στροφές πριν από το τέλος. Η έκτη σερί νίκη του Κοροίβου τον έφερε πλέον κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, στην τριπλή ισοβαθμία με Τρίκαλα και Αρκαδικό. Η ομάδα της Αμαλιάδας δείχνει να "αυτοκτονεί", αφού βρίσκεται κάτω στην τριπλή ισοβαθμία και έχει μπροστά της πλέον τον ΠΑΟΚ εκτός και το Λαύριο εντός, ενώ οι Αρκάδες έχουν την Καβάλα εντός και την ΑΕΚ εκτός. Στη διπλή ισοβαθμία των δύο σημερινών αντιπάλων, πάντως, η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου υπερτερεί στη συνολική διαφορά πόντων, αφού στα μεταξύ τους υπάρχει ισορροπία.

Το στατιστικό του αγώνα

Κόροιβος - Αρκαδικός 60-61

Photo Credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK