Από τα... χέρια του Μπλατ στην αγκαλιά της ΑΕΚ

Ο δεύτερος Κουβανός που θα παίξει μπάσκετ στην Ελλάδα ανήκει στην ΑΕΚ του Ιταλού κόουτς, Λούκα Μπάνκι και έχει τις ευλογίες από τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ πρωτοδούλεψε επαγγελματικά με Έλληνα προπονητή. Διαβάστε ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο για τον νέο παίκτη της "Βασίλισσας".

Από τα... χέρια του Μπλατ στην αγκαλιά της ΑΕΚ

Με τον σπουδαίο Αντρές Γκίμπερτ στα 90s είχε γίνει η αρχή. Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος έρχεται να πάρει τη σκυτάλη 16 χρόνια μετά την τελευταία θητεία του Κουβανού συμπατριώτη του στον ΚΑΟΔ, αφού προηγουμένως είχε παίξει σε Σπόρτιγκ, Απόλλωνα Πάτρας, Νήαρ Ηστ και Ηράκλειο.

Βέβαια τον 27χρονο γκαρντ/φόργουορντ η ΑΕΚ δεν τον επέλεξε για την καταγωγή του, αλλά για τα όσα μπορεί να κάνει ταυτόχρονα στο παρκέ. Ειδάλλως ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν θα τον είχε πέρυσι στην Νταρουσάφακα ως το βασικό 3άρι του. Τον παίκτη που θα δουλέψει πρώτα για τους άλλους και μετά για τον εαυτό του. Θα δώσει 8.6 πόντους στην επίθεση με περί τα 6 σουτ ανά αγώνα (αριθμοί Eurocup), ταυτόχρονα όμως θα κοιτάξει την έξτρα πάσα βρίσκοντας τον ελεύθερο (4 ασίστ), θα παίξει άμυνα σε κοντύτερους αντιπάλους χάρη στα γρήγορα πόδια και τα μακριά άκρα του, θα δώσει βοήθειες κάνοντας κλεψίματα (2 ανά αγώνα) και θα πάρει ριμπάουντ (4.6).

Μην περιμένεις, δηλαδή, να δεις βέβαια έναν... Μάνι Χάρις. Άλλη ΑΕΚ έχει στο μυαλό του ο Λούκα Μπάνκι, άλλη ΑΕΚ θα εμφανιστεί του χρόνου, αν πιάσει το σχέδιο. Ο Ιταλός κόουτς δεν τον διάλεξε γι' αυτή τη δουλειά. Φάσεις για τον εαυτό του δεν θα δημιουργήσει, σουτάρει μόνο αν βρεθεί ελεύθερος στη γωνία και δεν του αρέσει να εκτελεί μετά από ντρίμπλα, όπως έκανε κατ' εξοχήν ο Αμερικανός. Θέλει να πάρει την μπάλα στην κίνηση και να τελειώσει από κοντά.

Επαγγελματικό συμβόλαιο πρωτοπήρε το καλοκαίρι του 2012. Του το 'δωσε η γερμανική Μπραουνσβάιγκ στα 21 του. Τότε που, κοίτα να δεις, τα ηνία είχε ο Κώστας Φλεβαράκης! Αν ρωτήσεις τον κόουτς για τον Σαντ-Ρος, θα σου επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω για το... βιογραφικό του. Πόσο παίκτης ομάδας είναι, πόσους χώρους γεμίζει με το μακρύ κορμί του, πόσο καλά τρέχει το γήπεδο, πόσο υπάκουος είναι "κάνοντας όσα του ζητηθούν", πόσο έχει βελτιωθεί από την ημέρα που πήγε στη Γερμανία . "Δεν είναι σταρ, είναι όμως κίνηση ουσίας που θα βοηθήσει πολύ", είναι η σύνοψη όσων μάς είπε ο Έλληνας κόουτς για τον δίμετρο Κουβανό με το πυκνό μαλλί που γεννήθηκε στην Αβάνα του Φιδέλ, αγαπάει το μπέιζμπολ περισσότερο από το μπάσκετ, όπως όλοι οι συμπατριώτες του, και μιλάει καλά ιταλικά λόγω του πατριού του.

Viva Howard, δηλαδή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK