Δεν αλλάζει στάση η ΑΕΚ για το Eurocup

H ΚΑΕ ΑΕΚ, παρά τις πληροφορίες που προέκυψαν τις τελευταίες ώρες για αποβολής της από την Ευρώπη, ύστερα από την απόφαση να επιλέξει το Eurocup αντί για το Champions League, δεν αλλάζει στάση και παραμένει σταθερή στην αρχική απόφασή της.

Δεν αλλάζει στάση η ΑΕΚ για το Eurocup
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τις τελευταίες ώρες προέκυψε σοβαρό ζήτημα για την ΑΕΚ σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ύστερα από την απόφαση των διοικούντων την ομάδα να επιλέξουν το Eurocup αντί του Champions League.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η FIBA ζήτησε από την ΕΟΚ την άμεση αποβολή της "Ένωσης" από το πρωτάθλημα, σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Ομοσπονδία κινδυνεύει με αποκλεισμό απ' όλες τις διοργανώσεις (Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ, Προολυμπιακό Τουρνουά). Η FIBA είχε προειδοποιήσει τις εγχώριες ομοσπονδίες ότι θα υπάρχουν κυρώσεις αν ομάδες τους επιλέξουν το Eurocup και όχι το Champions League.

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν στάση, καθώς θεωρούν πως το Champions League είναι μία -χαμηλού επιπέδου- διοργάνωση, η οποία δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό στην ομάδα, ενώ αντίθετα έχουν σκοπό να εξαντλήσουν τα περιθώρια προκειμένου να επιστρέψουν κάποια στιγμή στην Ευρωλίγκα μέσω της συμμετοχής στο Eurocup.

Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη Κυριακή (24/04) θα υπάρξει συνάντηση της FIBA με τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες, στην οποία θα βρίσκεται κι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Εκεί, θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις για το μέλλον τόσο των εθνικών ομάδων όσο και της ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK