Συλλυπητήρια για τον Νίκο Δημητρίου

"Αντίο" στον Νίκο Δημητρίου είπαν φορείς και ομάδες του μπάσκετ.

Συλλυπητήρια για τον Νίκο Δημητρίου

Θλίψη σε όλο τον κόσμο του ελληνικού μπάσκετ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του βοηθού προπονητή της ΑΕΚ, Νίκου Δημητρίου.

Αν και τον τελευταίο καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο και τις χημειοθεραπείες, παρέμεινε πιστός στο μπάσκετ μέχρι τη λήξη της σεζόν, βοηθώντας τα μέγιστα την Ένωση.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του, στην οποία αναφέρει: "Θλίψη, θρήνος και στεναχώρια έχει σκεπάσει την οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ μετά την είδηση του θανάτου του Νίκου Δημητρίου, ο οποίος "έφυγε" την Τρίτη το βράδυ έπειτα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης επιθυμεί να συλλυπηθεί την οικογένεια και τους φίλους του".

"Ο Νίκος Δημητρίου ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία το 1986 από τα μίνι του Ηρακλή για να ακολουθήσει μία σειρά από διακρίσεις και συνεργασίες με μεγάλα σωματεία. Α.Σ. Πέρα, Χ.Α.Ν.Θ., ΚΑΕ Ηρακλής, ΚΑΕ Άρης, Ήφαιστος, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Άρης και ΚΑΕ ΑΕΚ αποτέλεσαν τους σταθμούς μίας πλούσιας καριέρας. Τα δύο πρωταθλήματα Ελλάδος στους εφήβους το 2004 (με την ΑΕΚ) και το 2011 (Άρη) σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας ως μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής Λιβάνου αποτέλεσαν τις χαρακτηριστικότερες στιγμές της διαδρομής του. Την τελευταία διετία βρέθηκε στο πλευρό του Ντράγκαν Σάκοτα και εν συνεχεία του Γιούρι Ζντοβτς όντας μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ".

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΚ επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Δημητρίου, ο οποίος υπήρξε ένα εξαίρετο μέλος του Συνδέσμου κι ένας άνθρωπος που χαρακτηριζόταν για το ήθος και την εργατικότητα του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Ο ΠΣΑΚ από την πλευρά του τόνισε: "Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και τα μέλη του, εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη, για το χαμό του Νίκου Δημητρίου. Ο εκλιπών, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και συλλυπείται τους οικείους του".

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ από την οποία είχε περάσει ως βοηθός προπονητή: "Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την βαθύτατή της θλίψη για τον θάνατο του προπονητή Νίκου Δημητρίου και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο Νίκος Δημητρίου που «έφυγε» το βράδυ της Τρίτης ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο, συνεργάστηκε με τον ΠΑΟΚ για πέντε χρόνια (2004-06 ως προπονητής στα τμήματα υποδομής, 2006-2009 ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της πρώτης ομάδας) στη διάρκεια της πολυετούς προπονητικής του καριέρας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει… "

Ομοίως και η ΚΑΕ Άρης: "Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εκφράζει τη θλίψη της για τον χαμό του Νίκου Δημητρίου, που έπειτα από γενναία πλην άνιση μάχη με την επάρατη νόσο "έφυγε" σε ηλικία 53 ετών. Ο Νίκος Δημητρίου υπήρξε μέλος του τεχνικού επιτελείου της ανδρικής ομάδας του ΑΡΗ την αγωνιστική περίοδο 2000-01 και της εφηβικής (που κατάκτησε το πρωτάθλημα) το 2010-11.Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του".

"Αντίο" στον Νίκο Δημητρίου και από τον Ολυμπιακό: "Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θέλει να εκφράσει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Νίκου Δημητρίου που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο. Καλό ταξίδι σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στο μπάσκετ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Έφυγε" ο Νίκος Δημητρίου

News 24/7

24MEDIA NETWORK