Γιατί ο Ζντοβτς τρώει το "παιδί" του, πότε έρχεται ο Λουκάς

H ειλημμένη απόφαση να "φαγωθεί" ο Τζαγουάντ Γουίλιαμς και ο χρονικός ορίζοντας άφιξης του Μαυροκεφαλίδη. Ο λόγος που ο Ζντοβτς αλλάζει ξανά ξένο στην ΑΕΚ.

Γιατί ο Ζντοβτς τρώει το "παιδί" του, πότε έρχεται ο Λουκάς

Η ισχνή νίκη της ΑΕΚ στη Λιθουανία και η σχεδόν σίγουρη πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League ήταν αδύνατο να κρύψουν το πρόβλημα. Ο καλοκαιρινός σχεδιασμός αποδείχθηκε (για άλλη μια φορά) σαθρός και ο Γιούρι Ζντοβτς καλείται να διορθώσει ακόμη ένα λάθος του. Το οποίο και παραδέχεται καθυστερημένα.

Διότι, στα 34 του πλέον, ο Τζαγουάντ Γουίλιαμς δεν θα μπορούσε να κουβαλήσει την Ένωση. Το πιστοποίησαν οι 7.9 πόντοι στην Ευρώπη με το 28% (19/69) στο τρίποντο και οι 8.9 με 44% (23/52) στη Stoiximan.gr Basket League. Ο βετεράνος Αμερικανός ήταν σούπερ για μια μικρομεσαία ομάδα της τουρκικής λίγκας, αλλά όχι για να γίνει ο βασικός φόργουορντ της φιλόδοξης και αυξημένων απαιτήσεων ΑΕΚ, δίνοντας διπλή διάσταση στην επίθεσή της. Μοιραία "κόβεται" μετά από ένα εξάμηνο στα κιτρινόμαυρα.

Όπως είχαν "κοπεί" νωρίτερα ο Όουενς και ο Φάλκερ. Ο Σλοβένος κόουτς δεν θέλει να ρισκάρει τη θέση και προτιμάει να... καίει φύλλα που ο ίδιος τράβηξε στην αρχή της σεζόν μήπως και βρει κάτι άλλο, παρά να επιμένει σε επιλογές που αποδείχθηκαν αταίριαστες για την Ένωση. Στήριξε τον Γουίλιαμς, όταν όλοι τον είχαν έτοιμο στην πόρτα της εξόδου, αλλά και ο χρόνος δεν άλλαξε τα δεδομένα. Υπήρχε... ημερομηνία λήξης.

Η ανάγκη για (σμολ) φόργουορντ (3άρι όχι 4άρι) που θα κοιτάει το καλάθι και θα σουτάρει με καλά ποσοστά είναι μεγάλη και ο Ζντοβτς ψάχνει παίκτη με ευρωπαϊκή εμπειρία. Προφανώς και αναζητείται κάτι καλύτερο από τον 29χρονο (1μ95) Λιθουανό Ντούλκις της ισπανικής Ομπραντόριο που έχει προταθεί.

Πιθανότατα θα έρθει πριν από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, με τον οποίο η συμφωνία είναι οριστική πια. Επί της ουσίας αυτός είναι που θα καλύψει ένα μέρος του κενού στο "4" (λόγω της αποχώρησης του Γουίλιαμς) μετακινούμενος και προς το "5". Μόνο που στην Ένωση θα πρέπει να περιμένουν τον... οριστικό αποκλεισμό των Κινγκντάο Ίγκλς από τα πλέι οφ. Η ομάδα του Έλληνα ψηλού είναι 13η και στα οκτώ ματς που απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου δεν προβλέπεται να προλάβει την 8άδα. Αν το... μοιραίο επέλθει νωρίτερα, ίσως και ο Λουκάς αποδεσμευτεί και έρθει να φορέσει ξανά τη φανέλα με τον Δικέφαλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αγγιξε την πρόκριση με το +1 η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK