Γουίγκινς δεν είναι ο νέος ξένος της ΑΕΚ, αλλά...

Υπήρξε συμπαίκτης με τον υιό Άντριου στο λύκειο και αποφοίτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο με τον πατέρα Μίτσελ ο Εξέβιερ Ρατάν-Μέις, ο οποίος θα παίζει του χρόνου στην Ένωση.

Memphis Grizzlies' Xavier Rathan-Mayes (22) shoots over Chicago Bulls' David Nwaba during the second half of an NBA basketball game Wednesday, March 7, 2018, in Chicago. The Bulls won 119-110. (AP Photo/Charles Rex Arbogast)
Εξέβιερ Ρατάν-Μέις AP PHOTO/CHARLES REX ARBOGAST

Η ΑΕΚ ανακοινώνει ξαφνικά τον Εξέβιερ Ρατάν-Μέις και εσύ αναζητάς τις πρώτες πληροφορίες για το "ποιόν" τους. Ποιος (είναι), πού (έπαιζε) και τι (κάνει) ο τέταρτος ξένος της Ένωσης - Χάντερ, Γκρίφιν, Ρόμπερσον οι άλλοι.

Ψάχνοντας πέφτεις πάνω στο όνομα των Γουίγκινς. Τι σχέση μπορεί να έχει ένας 24χρονος Καναδός γκαρντ με δαύτους; Με τον έναν, τον Άντριου των Τίμπεργουλβς, συνυπήρχαν στο Χάντινγκτον Πρεπ, ένα από τα καλύτερα μπασκετο-λύκεια της χώρας. Με τον άλλον, τον πρεσβύτερο Μίτσελ που έπαιξε σε Μίλωνα, Σπόρτιγκ και Πανιώνιο, φοίτησαν στο ίδιο πανεπίστημιο, το φημισμένο Φλόριντα Στέιτ με 30 χρόνια διαφορά.

Αντίστοιχη πορεία στην καριέρα δεν είχε. Ούτε ντραφτ έγινε το 2017 ούτε πάνω από πέντε ματς στο ΝΒΑ κατάφερε να παίξει (Γκρίζλις). Έκανε όμως καλά ματς στη D-League πέρυσι με 16.7 πόντους (43% δίποντα, 34% τρίποντα, 61% βολές), 7.2 ασίστ, 5.5 ριμπάουντ και 1.9 κλεψίματα ανά αγώνα. Νούμερα που δεν περνούν, σε καμία περίπτωση, απαρατήρητα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK