ΚΑΕ ΑΕΚ: "Η περίοδος της ανοχής τελείωσε"

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα με τον Άρη και κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. "Να τηρούν τα ίδια κριτήρια για όλες τις ομάδες", αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΚΑΕ ΑΕΚ: "Η περίοδος της ανοχής τελείωσε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 77-76 από τον Άρη στο "Nick Galis Hall", αλλά έχει σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα, τα οποία φρόντισε να εκφράσει μέσω ανακοίνωσης.

Οι "κιτρινόμαυροι" κάνουν λόγο για "ξεκάθαρη αλλοίωση του αποτελέσματος", αναφέρονται στην αποβολή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη και διαμαρτύρονται για φάουλ πάνω στον Γιάννη Καλαμπόκη στη τελευταία φάση του αγώνα. Παράλληλα, προχωρούν σε καταγγελίες για τον κομισάριο της αναμέτρησης, τον οποίο χαρακτηρίζουν "βοηθό προπονητή" του Δημήτρη Πρίφτη.

Η ανακοίνωση:

Η διοίκηση της ΑΕΚ διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία της αναμέτρησης της 28ης Φεβρουαρίου στο Αλεξάνδρειο.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης με το μπαράζ εσφαλμένων αποφάσεών τους συνέβαλαν σε ξεκάθαρη αλλοίωση του αποτελέσματος.

Η διπλή τεχνική ποινή για "flopping", που δεν υπήρξε ποτέ, και η αποβολή σε χρόνο - ρεκόρ του "ΜVP" της Βasket League, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, στα πρώτα λεπτά αποτελεί πρωτοφανές γεγονός, το οποίο είδε όλη η φίλαθλη Ελλάδα. Το πόσο στοίχισε η απουσία του Μαυροκεφαλίδη στην ομάδα μας είναι αυτονόητο και δεν επιδέχεται άλλης εξήγησης ή ερμηνείας.

Το μπαράζ εσφαλμένων αποφάσεων συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κορυφώθηκε στην τελευταία φάση με το φάουλ στον Γιάννη Καλαμπόκη, στο οποίο οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κι άλλες φάσεις, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Άλλωστε, η διοίκηση της ΑΕΚ θα αποταθεί σχετικά στα αρμόδια όργανα.

Επιπροσθέτως, καταγγέλλουμε την παρέμβαση του κομισάριου του αγώνα ο οποίος λειτουργώντας ως "βοηθός προπονητή", προέτρεψε τον προπονητή της αντιπάλου ομάδας δύο φορές να μην καλέσει τάιμ-άουτ καθώς πλησίαζε τηλεοπτικό τάιμ-άουτ.

Η διοίκηση της ΑΕΚ ζητεί από την ΚΕΔ ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων της κανονικής περιόδου και των πλέι οφ να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της απέναντι στην ΑΕΚ. Η διοίκηση της ΑΕΚ ζητεί το αυτονόητο: Να υπάρχει ισονομία, ήτοι να σφυρίζουν οι διαιτητές της 50-50 και να τηρούν τα ίδια κριτήρια για όλες τις ομάδες.

Η διοίκηση της ΑΕΚ ενημερώνει, ότι η περίοδος της ανοχής τελείωσε. Δεν θα επιτρέψουμε ξανά σε εξωγενείς παράγοντες να προκαλούν πρόβλημα και θα επισημαίνουμε κάθε απόπειρα διασάλευσης της ομαλότητας του ελληνικού Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άρης - ΑΕΚ 77-76

Η τελευταία φάση στο ντέρμπι Άρης-ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο

News 24/7

24MEDIA NETWORK