Μάκης Αγγελόπουλος στο Contra.gr: "Έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ"

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο Contra.gr για το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ώρες με τη FIBA, όντας κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση που θα αγωνιστεί η "Ένωση" τη νέα σεζόν.

Μάκης Αγγελόπουλος στο Contra.gr: "Έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ, ύστερα από τρία χρόνια στις χαμηλότερες κατηγορίες, επέστρεψε την περασμένη σεζόν στην Basket League και έθεσε ως στόχο την επιστροφή στα υψηλά στάνταρ του παρελθόντος. Εγγυητής της συγκεκριμένης προσπάθειας ο Μάκης Αγγελόπουλος, ο οποίος θέλει να επαναφέρει στον... αφρό τόσο του ελληνικού όσο και του ευρωπαϊκού μπάσκετ την "Ένωση".

Τις τελευταίες ώρες προέκυψε σοβαρό ζήτημα για την ΑΕΚ σε ό,τι αφορά τη συμμετοχής της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, ύστερα από την απόφαση των διοικούντων την ΚΑΕ να επιλέξουν τη διοργάνωση του Eurocup κι όχι το Champions League. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η FIBA ζήτησε από την ΕΟΚ την άμεση αποβολή της "Ένωσης" από το πρωτάθλημα, σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Ομοσπονδία κινδυνεύει με αποκλεισμό απ' όλες τις διοργανώσεις (Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ, Προολυμπιακό Τουρνουά).

Παρά τις πιέσεις, οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν στάση, καθώς, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, θεωρούν πως το Champions League δεν μπορεί να προσφέρει στην ομάδα τη χαμένη ευρωπαϊκή αίγλη. Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, το Contra.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Μάκη Αγγελόπουλο, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα αγωνιστεί η "Ένωση".

Δεν κάνουμε πίσω!

"Δεν νομίζω πως η ΑΕΚ μπορεί να κάνει πίσω. Αυτές είναι ιστορικές αποφάσεις. Έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στους οπαδούς μας. Η ΑΕΚ πρέπει να παίξει εκεί που είναι οι μεγαλύτερες ομάδες. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο θέμα" , ήταν τα λόγια του κ. Αγγελόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη δήλωση είναι η πρώτη επίσημη παραδοχή από την πλευρά της ΑΕΚ πως θα αγωνιστεί στο Eurocup, αφού τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες η Ευρωλίγκα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK