Οι ερωτικές περιπέτειες του Ντίξον και οι καταγγελίες για βιασμούς

Οι δύο -παρόμοιες- υποθέσεις βιασμού που "στοιχειώνουν" τον Μάικλ Ντίξον και του στέρησαν μια θέση στο ΝΒΑ. Τι, πότε και πώς. Ο νέος σταρ της ΑΕΚ έχει ένα "σκοτεινό" παρελθόν.

Οι ερωτικές περιπέτειες του Ντίξον και οι καταγγελίες για βιασμούς

Ο Μάικλ Ντίξον (προβλέπεται να) είναι ο ηγέτης της νέας ΑΕΚ. Δεν είναι τυχαίο πως ο Γιούρι Ζντοβτς τον επέλεξε με κλειστά μάτια και δεν είχε πρόβλημα να χάσει τη μισή προετοιμασία. Εκρηκτικός γκαρντ που σουτάρει πολύ μετά από ντρίμπλα, δουλεύει άριστα στις καταστάσεις απομόνωσης και συνδυάζει το ένστικτο του σκόρερ με την οργάνωση του παιχνιδιού. Στα φιλικά που έπαιξε με την Ένωση είχε μέσο όρο 25 πόντους με καλύτερη επίδοσή του τους 34 απέναντι στη Γαλατάσαραϊ και χειρότερη τους 17 κόντρα στην Ουσάκ. Φονιάς!

Η ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΛΕΓΙΟΥ

Στα 25 του όλα αυτά. Ό,τι πάντως ήταν στα 20 και στα 22, κολεγιόπαιδο ακόμα. Ο κοντός που... ψήλωνε το Μιζούρι (ως ένας από τους πιο χρήσιμους έκτους παίκτες του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος) έχοντας στην τρίτη σεζόν του 13.5 πόντους και 3.3 ασίστ ανά αγώνα σε 35 συμμετοχές!

Οι ερωτικές περιπέτειες του Ντίξον και οι καταγγελίες για βιασμούς

Ο Ντίξον παρόλα αυτά δεν αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Κολούμπια και πριν από τη σίνιορ σεζόν του κατέληξε στο Μέμφις, το οποίο στη μετά Καλιπάρι εποχή είχε χάσει την αίγλη του, για να ολοκληρώσει τον τετραετή κύκλο σπουδών του (χάνοντας μία σεζόν) στο αθλητικό μάνατζμεντ. Μολονότι μάλιστα με 11.8 πόντους ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας και πιο εύστοχος σε τρίποντα/βολές δεν εξασφάλισε ποτέ θέση στο ντραφτ του 2014. Κι αν δεν ήταν εύκολο να βρίσκεται στον α' γύρο, με Έξαμ, Σμαρτ, Πέιτον, Ένις και Χέρστον παρόντες στην περιφέρεια, υπήρχε σίγουρα χώρος γι' αυτόν στη δεύτερη 30άδα.

ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΑΝ ΜΕ ΝΤΙΞΟΝ

Τι παρενεβλήθη; Δεν έτυχε ή δεν... πέτυχε με τον ταλαντούχο Αμερικανό;

Το... πρόβλημα με τον Ντίξον δεν ήταν τόσο αγωνιστικό. Διότι παρά τη... μαζεμένη σωματοδομή του (1μ86) που θα του δημιουργούσε πρόβλημα στο "μαν του μαν", είχε τις υπόλοιπες απαιτούμενες προδιαγραφές για να βρει δουλειά στις ΗΠΑ, τουλάχιστον στη D-League με απώτερο σκοπό να εξασφαλίσει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Ούτε μία ομάδα όμως ρίσκαρε μαζί του, υπό το φόβο των παρεκτροπών, με αποτέλεσμα να καταλήξει, μετά από μία στάση στην Ιταλία (ολιγοήμερη δοκιμαστική περίοδος), στη Λιθουανία (Άλιτους).

"ΛΕΡΩΜΕΝΟ" ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ντίξον έχει δύο "λαδιές" πάνω στις Α4 του βιογραφικού του. Δύο κηλίδες που λειτούργησαν αποτρεπτικά για εκείνους που σκόπευαν να του δείξουν εμπιστοσύνη. Δύο περιστατικά που τον έθεσε σε "περιορισμό" μέχρι να φύγει από το Μιζούρι.

Σε διάστημα 2,5 ετών το όνομα του Αμερικανού ενεπλάκη σε δύο υποθέσεις σεξουαλικών σκανδάλων, δύο υποθέσεις βιασμών!

ΥΠΟΘΕΣΗ Α

Το Ιανουάριο του 2010 κοπέλα αγνώστων λοιπών στοιχείων απευθύνθηκε στις αρχές και κατήγγειλε πως ο Ντίξον την κακοποίησε σεξουαλικά στο διαμέρισμά της. Στην κατάθεσή της στην Αστυνομία, περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συνέβη.

Οι ερωτικές περιπέτειες του Ντίξον και οι καταγγελίες για βιασμούς

Πώς γνωρίστηκαν (σε σπίτι γείτονά της), πώς ο γκαρντ του Μιζούρι βρέθηκε στο σπίτι της (επικαλούμενος ότι ξέχασε τα κλειδιά του), πώς εκδήλωσε την επιθυμία του να κάνουν σεξ (αυτή αρχικά αρνήθηκε), πώς την ανάγκασε να υποκύψει στη βίαιη συμπεριφορά του, καθώς και το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αντάλλαξαν την επόμενη ημέρα (για το χάπι επόμενης ημέρας, αφού δεν είχαν παρθεί προφυλάξεις εκ μέρους του). Μάλιστα εξετάστηκε από γιατρούς που διαπίστωσαν μώλωπες και άλλα σημάδια που παρέπεμπαν σε βίαιη πράξη. Παρόλα αυτά ο φάκελος έκλεισε, διότι η ίδια δεν θέλησε ν' απαγγελθούν κατηγορίες. Εξήγησε ότι δεν επιθυμεί να ταράξει την οικογένειά της πιστεύοντας παράλληλα πως θα θεωρηθεί υπεύθυνη για ό,τι συνέβη.

Οι ερωτικές περιπέτειες του Ντίξον και οι καταγγελίες για βιασμούς

Κατά το τότε ρεπορτάζ υπήρξε δική της συνάντηση με τον τότε κόουτς των Τάιγκερς, Μάικ Άντερσον, η οποία φέρεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

ΥΠΟΘΕΣΗ Β

Το έτερο συμβάν, που οδήγησε στον "εξοστρακισμό" του Ντίξον από το κολέγιο για "παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού" όπως ανακοινώθηκε χωρίς άλλες λεπτομέρειες, έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2012. Η γυναίκα έγραψε στο twitter πως αυτή ήταν ο λόγος που ο Αμερικανός τιμωρήθηκε. Και το γαϊτανάκι άρχισε να ξετυλίγεται. Έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία είχε ανοίξει φάκελο αρχίζοντας τις ανακρίσεις. Κατά τα λεγόμενα της καταγγέλουσας, με τον Ντίξον είχαν έρθει αρκετά κοντά και τον κάλεσε στο σπίτι της για παρέα. Στη διάρκεια του ραντεβού άρχισαν να φιλιούνται, κάτι που αυτή δεν αρνήθηκε, αφού της άρεσε. Ωστόσο ο γκαρντ του Μιζούρι επεδίωξε να συνευρεθούν ερωτικά, εξέλιξη που η κοπέλα προσπάθησε ν' αποτρέψει απωθώντας τον.

Ο Ντίξον χρησιμοποίησε τη δύναμή του για να της επιβληθεί και με τον τρόπο του έκαμψε τις αντιστάσεις της κάνοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις. Κατόπιν τού αρνήθηκε να κάνουν στοματικό έρωτα, αλλά αναγκάστηκε να τον αυνανίσει! Εκτός από τα λεγόμενά της, στην κατάθεση επισύναψε αποτελέσματα εξετάσεων από κλινική και περιεχόμενο γραπτών μηνυμάτων. Σύμφωνα ωστόσο με τις Αρχές, τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί δεν επαρκούσαν για ν' απαγγελθούν κατηγορίες και η υπόθεση έκλεισε ξανά.

Οι ερωτικές περιπέτειες του Ντίξον και οι καταγγελίες για βιασμούς

Ο Αμερικανός είχε απαλλαγεί για δεύτερη φορά, μα οι πόρτες για μια καριέρα στην Αμερική είχαν κλείσει (τουλάχιστον σε αυτή τη φάση). Αντίθετα το πλούσιο ταλέντο του απολαμβάνει πλέον η ΑΕΚ. Και ο... Ηλίας Ζούρος στην εθνική Γεωργίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK