Το δημοσίευμα της "Equipe" για τον θρίαμβο της ΑΕΚ

"Θεέ μου, τι βοή ήταν αυτή χθες βράδυ στην Αθήνα", έγραψε η γαλλική εφημερίδα "Equipe" μία ημέρα μετά το "έπος" του '68 στο Καλλιμάρμαρο.

Χαρακτηριστικό της τεράστιας επιτυχίας της ΑΕΚ το 1968 στο Καλλιμάρμαρο και της απήχησης που είχε στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι το δημοσίευμα της "Equipe" την 5η Απριλίου της χρονιάς εκείνης.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: "Η 4η Απριλίου 1968 θα αποτελέσει σταθμό στην ιστορία του μπάσκετ. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη και ασφαλώς σ' ολόκληρο τον κόσμο 80.000 θεατές παρακολούθησαν έναν αγώνα. Δύο ώρες πριν από την έναρξη του τελικού καμία θέση δεν είχε μείνει ακάλυπτη στο μαρμάρινο στάδιο.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί φίλαθλοι δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο, χιλιάδες ήλθαν και στάθηκαν έξω από τα προπύλαια του Σταδίου, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τον... θόρυβο των εκδηλώσεων. Ο έναστρος ουρανός αυλακωνόταν από χιλιάδες χρωματιστές φωτοβολίδες κάθε φορά που η ελληνική ομάδα σημείωνε ένα καλάθι και πάνω από δύο ώρες η ιαχή "ΑΕΚ-ΑΕΚ" κάλυπτε κάθε άλλο θόρυβο. Θεέ μου, τι βοή ήταν αυτή χθες βράδυ στην Αθήνα! Ποτέ δεν έχει γίνει μία παρόμοια ατμόσφαιρα μπάσκετ, τόσο εξαιρετική, αλλά και τέτοιου πάθους".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

48 χρόνια μετά τον θρίαμβο της "βασίλισσας"

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".