Το πήρε απόφαση ο Σάκοτα και φέρνει παίκτη...

Ποιος, ποιος, ποιος θα "φαγωθεί" από την ΑΕΚ για να έρθει ο "κοντός" που θέλει ο Ντράγκαν Σάκοτα;

Είδε κι απόειδε ο Ντράγκαν Σάκοτα, με αποτέλεσμα να μιλήσει δημόσια για την απόφαση προσθήκης περιφερειακού στο ρόστερ της ΑΕΚ.

"H ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε γκαρντ για λόγους χημείας", ανέφερε και εξήγησε γιατί χάθηκε τόσος χρόνος: "Δεν ήταν στόχος μου να παίζουμε με δύο γκαρντ συνέχεια. Δεν μπορούμε να βγαλουμε το παιχνίδι εύκολα. Μας πιέζουν όλοι τον Γκριν. Σήμερα ο Γκριν έπαιξε 30 λεπτά και ο Ξανθόπουλος 27 λεπτά. Είμαστε η ομάδα με τους λιγότερους γκαρντ στην Ευρώπη.

Σε ποιο σημείο όμως βρίσκεται η αναζήτηση; "Ελπίζω να λυθεί γρήγορα το θέμα και να τελειώσει αυτές τις ημέρες. Έχουμε μιλήσει με κάποιους παίκτες που μοιάζουν να είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Δεν ψάχνουμε παίκτη που να βάζει 20 πόντους. Απλώς θέλουμε έναν γκαρντ που να δημιουργεί κίνδυνο από τη θέση. Το θέμα της ενίσχυσης είναι πάντως ανεξάρτητο από το αν θα περάσουμε στην επόμενη φάση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα έχει πάντα υψηλούς στόχους, έχουμε τον τελικό κυπέλλου και το πρωτάθλημα μπροστά μας".

Δεδομένου ότι η ΑΕΚ έχει έξι δηλωμένους ξένους (Γκριν, Χάρις, Τζέιμς, Μπάρλοου, Άτιτς, Χάντερ), ο Σάκοτα θα χρειαστεί ν' αφήσει έναν εκτός για τον... νέο. Ο Μπάρλοου ή ο Άτιτς μοιάζουν να περισσεύουν πλέον μετά τον ερχομό του Βασιλόπουλου. Για να δούμε...

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".