Ζντοβτς: "Θα μας... κρεμούσαν αν κάτι πήγαινε στραβά"

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, αφού μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη επί του Αρκαδικού, στάθηκε στη δυσκολία του αγώνα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ήρθε το ροζ φύλλο αγώνα. Τι ανέφερε για τον Μάικλ Έρικ.

Ζντοβτς: "Θα μας... κρεμούσαν αν κάτι πήγαινε στραβά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ, δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στον μαχητικό Αρκαδικό, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 87-74, στέλνοντας τους Αρκάδες στην Α2. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στάθηκε στον τρόπο που αντιμετώπισαν οι παίκτες του τον αγώνα, αναφέρθηκε στον Μάικλ Έρικ, ενώ αποκάλυψε τι θα συνέβαινε σε περίπτωση... ήττας.

"Συγχαρητήρια στου παίκτες μου. Δεν ήταν εύκολη νίκη και το γνωρίζουμε. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία όλη την εβδομάδα. Έπρεπε να κερδίσουμε. Ο Αρκαδικός προσπάθησε σκληρά γιατί... έπαιζε τη ζωή του. Αυτή είναι η πλευρά των φιλοξενούμενων. Εμείς είχαμε ένα καινούριο παίκτη και έπρεπε να τον βάλουμε να αγωνιστεί αλλά το ματς κύλισε διαφορετικά. Παίξαμε σκληρή άμυνα και στο τέλος... σπάσαμε τον Αρκαδικό, βάλαμε σουτ από την περιφέρεια και ολοκληρώθηκε με ευτυχισμένο τέλος ο αγώνας".

Για το κίνητρο των παικτών του: "Με ξέρουν οι παίκτες. Δεν τους αφήνω να χαλαρώσουν ούτε λεπτό. Όλοι ξέρουν ότι η ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει κάθε αγώνα. Γι αυτό μιλήσαμε στο ημίχρονο και είπαμε ότι θα μας... κρεμάσουνε αν πάει κάτι στραβά. Στο τέλος βρήκαμε μερικούς παίκτες που πραγματικά έκαναν την διαφορά και το έκαναν εύκολο. Κερδίσαμε με την άμυνα μας και αυτό μας έδωσε ώθηση και στην επίθεση".

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Αρκαδικού, Γιάννης Καστρίτης, ανέφερε: "Αναμφισβήτητα μία πολύ δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας. Θέλω να τονίσω και να πω ότι ήταν μία χρονιά γεμάτη δυσκολίες ειδικά το τελευταίο δίμηνο. Κάθε μέρα προπονούμασταν με την πλάτη στον τοίχο και αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι που έπρεπε να αντεπεξέλθουμε σαν οικογένεια. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη φετινή προσπάθεια. Στη διοίκηση που έδειξε στήριξη σε παίκτες και προπονητές. Ήταν καθοριστική η συμβολή τους για να αντιστρέψουμε το κλίμα. Θαυμασμός και υπερηφάνεια για τους παίκτες μας. Ο τελικός απολογισμός μας δίνει ευχαρίστηση. Σε μεγάλο βαθμό κάναμε ότι μπορούσαμε. Το μπάσκετ είναι πολύ δίκαιο και κάποιες μικρές λεπτομέρειες μας έφεραν σε αυτή τη θέση".

Για την επόμενη μέρα: "Η απόλυτη αλήθεια είναι ότι μέχρι και το τέλος του σημερινού αγώνα δεν σκεφτόμασταν την επόμενη ημέρα. Ήμασταν σίγουροι για την επιτυχία. Ο αθλητισμός είναι έτσι, η ζωή δεν τελειώνει με ένα κακό αποτέλεσμα. Για τον Αρκαδικό μπορώ να μιλήσω μόνο για τα καλύτερα. Όλα αυτά είναι πολύ πιο σημαντικά για το τελικό αποτέλεσμα. Αυτός που προσπαθεί σωστά βρίσκει το δρόμο του.

Για την επόμενη μέρα πιο αρμόδιοι να το αποφασίσει είναι η διοίκηση. Να συζητήσουμε τι πήγε σωστά και τι λάθος. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, αξίζαμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Το σημαντικό είναι η διάρκεια, σκληρή δουλειά και μετά από κάθε δυσκολία έχω να πω πως παρουσιάζονται νέες ευκαιρίες και να μην εγκαταλείψουμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK