Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ

Ο Μιχάλης Μελλής είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, καθώς στη σχετική εκλογική διαδικασία επικράτησε του Γιώργου Χαλβατζάκη με ψήφους 9-6.

Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τέλος εποχής για τον Γιώργο Χαλβατζάκη (πρόεδρο από το 2012) και αρχή μίας νέας για τον Μιχάλη Μελλή. Αυτό αποφάσισαν τα μέλη του ΕΣΑΚΕ στις εκλογές της Πέμπτης.

Ο προερχόμενος από τον Κολοσσό νέος πρόεδρος συγκέντρωσε εννιά ψήφους ενώ ο απερχόμενος ισχυρός άνδρας της Λίγκας συγκέντρωσε έξι.

Ο Μιχάλης Μελλής έγινε ο πέμπτος πρόεδρος στην ιστορία του ΕΣΑΚΕ μετά τους Θόδωρο Καρατζά (1992-2001), Μανώλη Παπακαλιάτη (2001-2), Βασίλη Οικονομίδη (2002-12) και Γιώργο Χαλβατζάκη (2012-16). Υπήρξε επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ περνώντας μάλιστα από τον Ολυμπιακό κατά τη δεκαετία του '90.

Στις πρώτες δηλώσεις τόνισε: " Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες και εκείνες που με ψήφισαν και εκείνες που δεν με ψήφισαν και ελπίζω η αυριανή ημέρα να μας βρει να δουλεύουμε όλοι για το καλό του αθλήματος. Είμαι χαρούμενος για την εκλογή, αλλά ταυτόχρονα καταλαβαίνω το βάρος της ευθύνης της θέσης αυτής.

Δεν είναι ώρα να πούμε μεγάλα λόγια και πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως την δουλειά για την οργάνωση του πρωταθλήματος και κυρίως το θέμα της χορηγίας, γιατί έληξε η σύμβαση με τον βασικό χορηγό του πρωταθλήματος, τον ΟΠΑΠ. Χρειάζομαι λίγες ημέρες για να ενημερωθώ για τα δεδομένα του Συνδέσμου από τους ανθρώπους που δουλεύουν εδώ και θα τοποθετηθούμε πιο αναλυτικά σε λίγες ημέρες".

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ θα συγκροτηθεί σε σώμα την επόμενη εβδομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK