Στην Πάτρα μετά από 10 χρόνια ο "δήμιος" του Παναθηναϊκού

Ο Απόλλων έφερε πίσω στην Ελλάδα τον γκαρντ-σκόρερ που είχε "σκοτώσει" τον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μετέπειτα Πρωταθλητή Ευρώπης τον Οκτώβριο του 2006.

Στην Πάτρα μετά από 10 χρόνια ο "δήμιος" του Παναθηναϊκού

Η προσπάθεια του Απόλλωνα να μείνει στη Stoiximan.gr Basket League θα πέσει στις πλάτες ενός... πρώην Πατρινού. Ο Στιβ Μπαρτ τζούνιορ γύρισε μετά από μία 10ετία στην πρωτεύουσα της Αχαΐας για να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου και ν' αγωνιστεί στη παραδοσιακή δύναμη της πόλης, μετά το πέρασμά του από την Ολυμπιάδα τη σεζόν 2006-07.

Ο Μπαρτ είναι ένας "σεσημασμένος" γυρολόγος σκόρερ που στα χρόνια που μεσολάβησαν απ' όταν έφυγε από την Ελλάδα έπαιξε παντού. Από την Πορτογαλία, το Ισραήλ και την Ισπανία μέχρι την Κύπρο, την Τουρκία, τη Ρωσία και το Πουέρτο Ρίκο.

Στα 33 του (τα κλείνει στις 7 Μαρτίου) το σκαρί του έχει βαρύνει, δεν είναι πλέον ο "αίλουρος" γκαρντ που είχε ρίξει στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό. Ήταν 18 Οκτωβρίου του 2006 τότε που ο Νεοϋορκέζος απόφοιτος του Αϊόνα (και γιος του Στιβ Μπαρτ που είχε παίξει στον Ηρακλή) συστηνόταν στο ελληνικό-ευρωπαϊκό κοινό ως ο "δήμιος" των "πρασίνων".

Η νεοφώτιστη Ολυμπιάδα υποδεχόταν την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (που τον Μάιο πήρε την Ευρωλίγκα) στην Πάτρα, σε ματς για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, και είχε καταφέρει μια τεράστια έκπληξη. Με 24 πόντους από τον Μπαρτ (6/11 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 6/6 βολές) και νικητήριο καλάθι στα 4'' πριν από τη λήξη! Τότε το Contra.gr έγραφε " έσκασε βόμβα στην Πάτρα".

Το Σάββατο ο Μπαρτ θα κάνει το ντεμπούτο του στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να είναι το ίδιο καταλυτικός για τον Απόλλωνα; Η επιστροφή του και μόνο αποτελεί σημείο αναφοράς για τον αγώνα.

Πέρυσι στην Κίνα είχε σε 35 αγώνες 26.3 πόντους, 4.8 ριμπάουντ, 5.3 ασιστ, 1.7 κλεψίματα, 3.4 λάθη. Άλλο Κίνα βέβαια και άλλο Ελλάδα.

ΤΟ ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΤ

News 24/7

24MEDIA NETWORK