Γιατζόγλου στο Contra.gr: "Δεν με δυσκόλευε ο Γκάλης γιατί τον απέφυγα όπως ο διάολος το λιβάνι"

Με το γνωστό χειμαρρώδη λόγο του και με ειλικρίνεια που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις ο Στιβ Γιατζόγλου μιλά στο Contra.gr για το φαινόμενο Νίκος Γκάλης. "Για μένα ο Νικ είναι ο Μάικλ Τζόρνταν της Ελλάδας" τονίζει χαρακτηριστικά.

Γιατζόγλου στο Contra.gr: "Δεν με δυσκόλευε ο Γκάλης γιατί τον απέφυγα όπως ο διάολος το λιβάνι"

Τι αντιπροσωπεύει ο Νίκος Γκάλης για το ελληνικό μπάσκετ;

" Ο Νίκος είναι πολύ απλά ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Δεν γεννήθηκε και δεν μεγάλωσε στην Ελλάδα βέβαια και αυτό έχει τη σημασία του. Τίμησε όμως την Εθνική ομάδα και οι επιδόσεις του επί σειρά ετών ήταν ασυναγώνιστες. Θεωρώ ότι η τιμή αυτή που του κάνει ο Άρης είναι κάτι το ξεχωριστό. Οι ελληνικοί σύλλογοι δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια αντιμετώπιση. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο για την εκδήλωση".

Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα μετά το Γκάλη είναι κάτι τελείως διαφορετικό με την προ Γκάλη εποχή. Έχουν δίκιο;

" Απολύτως. Όπως το μπάσκετ στις ΗΠΑ μετά τον Μάικλ Τζόρνταν είναι τελείως διαφορετικό από το μπάσκετ της εποχής πριν από τον Τζόρνταν. Ο Νίκος Γκάλης είναι ο Έλληνας Μάικλ Τζόρνταν όπως και να το κάνουμε. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι μεγάλοι Έλληνες, παίκτες αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί κανείς με τον Νίκο Γκάλη".

Εσάς, κόουτς, σας δυσκόλευε πολύ;

" Όταν παίζαμε μαζί τον απεύφευγα (γέλια). Και έτσι ήταν καλύτερα. Τουλάχιστον όταν έπαιζα άμυνα τον απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι".

Γιατζόγλου στο Contra.gr: "Δεν με δυσκόλευε ο Γκάλης γιατί τον απέφυγα όπως ο διάολος το λιβάνι"

Σήμερα ο Νίκος Γκάλης θα τον ίδιο ανταγωνιστικός;

" Άνετα. Το μπάσκετ δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ όσο νομίζουν μερικοί. Η κλάση του κατέστησε τον Γκάλη απολύτως ξεχωριστό. Μόνο αυτοί που έπαιξαν μαζί του καταλαβαίνουν την μπασκετική του οντότητα. Τον χαζεύαμε μέσα στο γήπεδο. Είχε απεριόριστες δυνατότητες".

Τον έφτασε κάποιος μεταγενέστερος κατά τη γνώμη σας;

" Στον τομέα του σκοραρίσματος κανείς δεν τον έχει φτάσει ακόμα. Βέβαια σήμερα είναι πολύ δύσκολο κάποιος να το φτάσει αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι προπονητές πλέον μοιράζουν πολύ το χρόνο στους παίκτες του. Εφαρμόζουν ένα σύστημα όλοι από λίγο. Αλλά μήπως το κάνουν επειδή δεν έχουν στα χέρια τους παίκτες όπως ο Γκάλης; Αν σήμερα ένας κόουτς είχε τον Γκάλη παίκτη τι θα του έλεγε; Παίξε 15 λεπτά και πέρασε έξω;"

News 24/7

24MEDIA NETWORK