Νίκησε Έλιος και γκάφα

Ο Αρης που δήλωσε στην 12άδα τραυματία παίκτη του (Μπάκνερ) και υποχρέωσε τους διαιτητές να απαγορεύσουν την είσοδο του Χρηστίδη, σοβαρεύτηκε στο β΄ ημίχρονο και με κορυφαίους τους Κάμινγκς, Ντραγκίσεβιτς νίκησε 72-54 τους Σλοβένους.

Νίκησε Έλιος και γκάφα

Η αντίσταση των Ελιος Σάνς κράτησε 20΄ αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης σοβαρεύτηκε, έπαιξε πολύ καλή άμυνα, δέχτηκε μόλις 17 πόντους και επικράτησε τελικά 72-54, βάζοντας έτσι τέλος στο αρνητικό σερί που έτρεχε στο Champions League!

H αναμέτρηση ξεκίνησε με την σλοβένικη ομάδα να βάζει δύσκολα στους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη και να προηγείται στο 7΄με 9-16 και 16-18 στο δεκάλεπτο.

Ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς συνέχισε και στο δεύτερο δεκάλεπτο όπως είχε ξεκινήσει από τα μέσα του πρώτου, κλείνοντας το ημίχρονο με 15 προσωπικούς πόντους. Μόνο που το ημίχρονο ήταν...διπλό(36-37) αφού οι Έλιος κατάφερναν να βρίσκουν απαντήσεις κόνρτα στους γηπεδούχους που στο ίδιο διάστημα έψαξαν αρκετά το σουτ έξω από τα 6,75μ.

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε πολύ πιο προσεκτικός και αποφασιστικός, με ένα 6-0 στο 23΄ξέφυγε στο σκορ και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 53-46 μπροστά, έχοντας για οδηγό του τον Βασίλη Ξανθόπουλο. Οι «κίτρινοι» είχαν επιμέρους σκορ 17-9 στην τρίτη περίοδο και εκεί ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι.

Η διαφορά στο σκορ έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια ύψη στο 32΄ (56-46)με το τρίποντο του Κάμινγκς. Αυτός σήμανε και την αρχή του τέλους για τους Έλιος που το... έριξαν στα τρίποντα χωρίς αποτέλεσμα και οι “κίτρινοι” έφτασαν στο 72 – 54. Με τον Αμερικάνο γκαρντ των γηπεδούχων, Ουίλ Κάμινγκς, να παίρνει το... όπλο του στο τέλος και να μετράει 18 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Το ματς πάντως σημαδεύτηκε κι από την πρωτοφανή γκάφα του Άρη , με τους ανθρώπους του αντί του Βασίλη Χρηστίδη να δηλώνουν στη δωδεκάδα τον τραυματία Έρικ Μπάκνερ, που δεν μπορούσε να αγωνιστεί ούτως ή άλλως. Με αποτέλεσμα ο νεαρός σέντερ του Άρη να μπει στο παρκέ αλλά να του απαγορεύσουν την είσοδο οι διαιτητές. Για να ακολουθήσει μια... αναμπουμπούλα στη γραμματεία, πριν ο Χρηστίδης επιστρέψει στον πάγκο.

Ο Άρης με την νίκη του αυτή ανέβηκε στο 5-3 στον Α΄ όμιλο του Basketball Champions League, με τις Μονακό και Μπάνβιτ να προπορεύονται με 7-1


Τα δεκάλεπτα: 16-18, 36-37, 53-46, 72-54

News 24/7

24MEDIA NETWORK