Ο Καλαφατάκης στον Πανιώνιο

"Ο Πανιώνιος αποτελεί πρόκληση για εμένα", ήταν τα πρώτα λόγια του νέου προπονητή της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Γιώργου Καλαφατάκη. Ο Ελληνας τεχνικός θα αντικαταστήσει τον Κώστα Μίσσα ο οποίος ένα 24ωρο πριν είχε δει την πόρτα της εξόδου από την διοίκηση των "κυανέρυθρων".

Ο Καλαφατάκης επεσήμανε στην συνέχεια... "Το έργο μας δεν είναι εύκολο, αλλά με σκληρή δουλειά και συσπείρωση η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Φιλοδοξούμε να κάνουμε μία πορεία αντάξια του ονόματος και της ιστορίας του Πανιώνιου. Πρέπει να είμαστε όλοι μία γροθιά, η ομάδα, η διοίκηση, οι άνθρωποι της οποίας κάνουν μεγάλη προσπάθεια μαζί με τον Δήμαρχο, ο κόσμος και να βγάλουμε την ομάδα από το τέλμα. Εχουμε δει και στο παρελθόν περιπτώσεις όπου ο Πανιώνιος αναγεννήθηκε από την τέφρα του, είναι άλλωστε μεγάλη ομάδα, με το δικό του, ευρύ κοινό και μακρά ιστορία στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια που ξεκινάμε. Ερχομαι στον Πανιώνιο με πολύ όρεξη για δουλειά, με διάθεση, ώστε να φέρουμε τον Πανιώνιο εκεί που αξίζει να βρίσκεται".

Η καριέρα του Καλαφατάκη στην Α1 ξεκινά από την περίοδο 1994-95, όταν έφερε στην μεγάλη κατηγορία την ομάδα-πρότυπο των Αμπελοκήπων την οποία από το 1987 έως το 1995 ανέδειξε, ανεβαίνοντας πέντε κατηγορίες σε ισάριθμες αγωνιστικές περιόδους όταν από τη Β'ΕΣΚΑ έφτασε στην Α1. Την χρονιά 1998-99 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ και ένα χρόνο αργότερα, την περίοδο 1999-00 την Δάφνη, την περίοδο 2000-01 τον Απόλλωνα Πάτρα, ενώ πέρυσι ήταν προπονητής στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.

Ολυμπιακός

Ξορκίζοντας τον Κόντε

Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το γκολ του Κόντε και πιστεύει ότι το φάντασμα του προ 20ετίας αποκλεισμού ξορκίστηκε οριστικά από το ευτυχισμένο Καραϊσκάκη στο 3-1 του Φορτούνη.