Τα τρία καλύτερα ντέρμπι στο ΣΕΦ την τελευταία 10ετία

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Δευτέρας (17/10) στο ΣΕΦ στο πρώτο "αιώνιο" ντέρμπι της σεζόν. Τo Contra.gr σας βάζει στο κλίμα και θυμάται τα τρία καλύτερα ντέρμπι στην έδρα των "ερυθρόλευκων" την τελευταία δεκαετία.

Τα τρία καλύτερα ντέρμπι στο ΣΕΦ την τελευταία 10ετία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έφτασε! Οι δύο "αιώνιοι" διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ της Δευτέρας (17/10) στο ΣΕΦ σε ένα ματς που περιμένουν με ανυπομονησία χιλιάδες φίλαθλοι.

Και πώς να μην το περιμένουν, αφού οι δύο ομάδες μας έχουν συνηθίσει σε τρομερές αναμετρήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Το να ξεχωρίσεις τα καλύτερα είναι πάρα πολύ δύσκολο όταν έχουμε δει ανατροπές, εντάσεις, τρίποντα, μπλοκ, buzzer beaters και παρατάσεις.

Εμείς το προσπαθήσαμε προκειμένου να σας βάλουμε στο κλίμα ενόψει του ντέρμπι. Πάμε να τα δούμε λοιπόν.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 65-67

(Τέταρτος τελικός, σεζόν 2013-14)

Ο Ολυμπιακός έχει αποδράσει από το ΟΑΚΑ με τη νίκη, κάνοντας το 2-1 στη σειρά των τελικών. Με το τέταρτο παιχνίδι να διεξάγεται στο κατάμεστο ΣΕΦ, οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι για... φιέστα. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και οι παίκτες του όμως, τους χάλασαν τη γιορτή. Ο Στεφάν Λάσμε πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στη διετή παρουσία του στο "τριφύλλι", έχοντας 17 πόντους (με 7/11 δίποντα και 3/5 βολές), μαζί με 9 ριμπάουντ και 7 κερδισμένα φάουλ. Με αυτόν λοιπόν ως μπροστάρη, το "τριφύλλι" φεύγει νικητής από το Φάληρο, συνεχίζοντας την παράδοση που είχε "χτίσει" την τελευταία δεκαετία.

Έστω κι αν στο τέλος οι φιλοξενούμενοι καρδιοχτύπησαν, μιας και ο Βασίλης Σπανούλης είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, με σουτ σε νεκρό χρόνο.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 80-66

(Κανονική περίοδος, 15η αγωνιστική, σεζόν 2015-16)

Ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό του ντέρμπι στο ΣΕΦ, έφτασε ακόμα και στο +30 και τελικά νίκησε 80-66 υπερκαλύπτοντας τη διαφορά της ήττας στο ΟΑΚΑ. Σπανούλης και Χάκετ "σκότωσαν" τους "πράσινους".

Όσα τρίποντα οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν πετύχει στα πρώτα 19 λεπτά σημείωσαν στα 3,5 λεπτά της τρίτης περιόδου. Το μεγάλο σουτ του Παπαπέτρου στο φινάλε της τρίτης περιόδου φρέναρε το "τριφύλλι" και έκανε τους Πειραιώτες να νιώσουν ξανά ότι έχουν τον έλεγχο. Σε συνδυασμό δε με το καλάθι του Χάκετ πήγαν στο 68-54 και με όπλο τις άμυνες του Μιλουτίνοφ στον Ραντούλιτσα διατηρήθηκαν σε απόσταση που τους έκανε να νιώθουν ασφάλεια. Ακόμη κι όταν ο Φελντέιν, με πέντε δικούς του, έκανε το 68-59, ο Ολυμπιακός βρήκε στα μακρινά σουτ του Χάκετ, το ένα ελεύθερο το άλλο υπό πίεση, τον τρόπο να ξεμακρύνει και να μην απειληθεί. Ο Τζόρτζεβιτς άργησε ν' αλλάξει τον Ραντούλιτσα και η μάχη χάθηκε.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 87-83 (76-76 κ.δ.)

(Κανονική περίοδος, 25η αγωνιστική, σεζόν 2010-11)

Πήγε για μαλλί ο Παναθηναϊκός και τελικά βγήκε κουρεμένος ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το ματς. Οι "πράσινοι" είχαν στείλει εσκεμμένα το παιχνίδι στην παράταση προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να καλύψουν το -4 του αγώνα, ωστόσο στη συνέχεια τα... έσπασαν.

Στον κανονικό αγώνα κι ενώ απέμεναν 27'' πριν το τέλος ο Διαμαντίδης ισοφάρισε σε 74-74 βάζοντας φωτιά στο ματς, καθώς ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί ακόμα και με 12 πόντους (54-42) στο 26ο λεπτό του αγώνα. Στα 26.2'' ο Παπαλουκάς με βολές έκανε το 76-74 και ακολούθησε τάιμ άουτ από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Διαμαντίδης στα 15,8'' έβαλε το καλάθι αλλά έχασε επί τούτου τη συμπληρωματική βολή που είχε. Πήρε το ριμπάουντ και έκανε ένα σουτ από τα 6.75μ. που παραλίγο πάντως να βρει στόχο. Οι "πράσινοι" ήθελαν να στείλουν το ματς στην παράταση και τα κατάφεραν.

Εκεί όμως για περίπου 3.30'' οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι αλλά στη συνέχεια κατάφεραν να μειώσουν σε 86-83. Ο Μπατίστ αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη βολή και έτσι ο Μαυροκεφαλίδης έγραψε στο τέλος το τελικό 87-83.

News 24/7

24MEDIA NETWORK