Κώστας Ρήγας, ο εξ απορρήτων του Γιώργου Βασιλακόπουλου

Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Contra.gr, αφού ο Κώστας Ρήγας θα είναι ο άνθρωπος δίπλα στον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Όπως αποκαλύψαμε με αναλυτικό ρεπορτάζ την Τετάρτη, το ραντεβού του Κώστα Ρήγα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ μόνο τυχαίο δεν ήταν και σίγουρα προκάλεσε σε πολλούς έκπληξη, αφού είναι γνωστό πως εδώ και 15 περίπου χρόνια θεωρείται "άσπονδος φίλος" του Βασιλακόπουλου που οτιδήποτε είχε μικρή ή μεγάλη σχέση με την Ευρωλίγκα το αποδοκίμαζε δημόσια!

Το νερό κύλησε στο αυλάκι και πλέον ο Ρήγας, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες δεν είναι πλέον υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκας άρα δεν ανήκει στο στρατόπεδο που αντιπαθεί ο Βασιλακόπουλος, θα είναι ο εξ απορρήτων του προέδρου της Ομοσπονδίας. Παράλληλα, η απομάκρυνση του Ζαβλανού από την ΚΕΔ (ορκισμένος εχθρός του Ρήγα) σημαίνει ότι ο Κώστας Ρήγας θα έχει λόγο σε θέματα διαιτησίας και θα είναι ο άτυπος σύμβουλος του Βασιλακόπουλου στο συγκεκριμένο τομέα.

Οπως γράψαμε και την Τετάρτη, οι Αγγελόπουλοι δεν είχαν ποτέ παράπονα από τη διαιτησία στην Ευρωλίγκα σε αντίθεση με το ελληνικό πρωτάθλημα και ως εκ τούτου η παρουσία του Ρήγα στο πλευρό του Βασιλακόπουλου θα αποτελέσει ουσιαστικά μια δικλείδα ασφαλείας. Παράλληλα, ο ρόλος του Κώστα Ρήγα δίπλα στον Γιώργο Βασιλακόπουλο αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο και στην Εθνική ομάδα, με ό,τι αυτό σημαίνει. Μην ξεχνάμε πως η μοναδική φορά που οι δύο άνδρες άφησαν πίσω τους τις κόντρες ήταν στο Ευρωμπάσκετ του 2005. Η παρουσία του Ρήγα στο Βελιγράδι αποτέλεσε εγγύηση για καλές διαιτησίες στους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ή για να το πούμε πιο απλά, διαιτησίες που δεν θα αδικούσαν την Εθνική.

Το θέμα είναι ότι περνάμε πλέον σε μια νέα σελίδα στο ελληνικό μπάσκετ. Δύο "άσπονδοι φίλοι" αποφάσισαν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνεργαστούν, αλλάζοντας ουσιαστικά τα δεδομένα.

Διαβάστε ακόμη:

Το μορατόριουμ, η ικανοποίηση και ο Ρήγας

Εκτός ΚΕΔ ο Ζαβλανός

Longread

Ρεάλ - Μπάρτσα 2011, τελικά έμεινα απ' έξω!

Με αφορμή τον τελικό του Copa del Rey, ο Θανάσης Κρεκούκιας θυμάται εκείνον του 2011. Το μοναδικό εισιτήριο, το κέρμα της κρίσης, τα 9 γκολ, τα "no" του Μουρίνιο και το Πάσχα στο Πουέρτο δε Σαγούντο!

Why we love

23 λόγοι που αγαπάμε τον Ερίκ Καντονά

Η κλοτσιά σε ρατσιστή φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας, οι διαφημίσεις που πρωταγωνίστησε, τα γκολ που δεν πανηγύριζε και ο γιακάς. Με αφορμή τα γενέθλια του Ερίκ Καντονά, βρήκαμε 23 λόγους που τον αγαπάμε.