Tι ισχύει για την άρνηση κλήσης στην Εθνική ομάδα

Αν τα πράγματα τελικώς φτάσουν στα άκρα και παίκτες φτάσουν στο σημείο να αρνηθούν την κλήση στην Εθνική ομάδα, τότε υπάρχουν συνέπειες που προβλέπονται ρητά στον κανονισμό της ΕΟΚ.

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÑÙÓÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - RUSSIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÑÙÓÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - RUSSIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επειδή πλέον ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με τις κλήσεις των διεθνών για τα επικείμενα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ας έχουμε υπόψιν μας τι αναφέρει ο σχετικός κανονισμός για άρνηση κλήσης στην Εθνική ομάδα.

Το Αρθρο 94 στο Πειθαρχικό Δίκαιο του κανονισμού της ΕΟΚ:

"Για αθλητή που αρνείται αδικαιολόγητα τη συμμετοχή του στην προετοιμασία και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Εθνικής στην οποία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει και δεν έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση συμμετοχής του στα εθνικά συγκροτήματα, με απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ή που αποκλεισθεί από αυτές λόγω της σκόπιμης πλημμελούς και της εν γένει αρνητικής συμπεριφοράς του επιβάλλεται αυτοδίκαια και αυτεπάγγελτα, η ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ομάδας του.

Ο αριθμός των αγώνων αποκλεισμού του είναι ίσος με τους αγώνες που θα συμμετάσχει η Εθνική στα πλαίσια των διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας"

News 24/7

24MEDIA NETWORK