"Μεγάλη η διαφορά αιωνίων και υπολοίπων"

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Πάμε αποδυτήρια», με τους Άκη Δημακό και Γιάννη Λαμπίρη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

"Μεγάλη η διαφορά αιωνίων και υπολοίπων"
Παπαθεοδώρου

Για το δύσκολο διάστημα της Κηφισιάς: « Δεν ήταν εύκολο για εμάς, καθώς ως επαγγελματική ομάδα τρεφόμαστε, ζούμε και αναπνέουμε από τις νίκες. Θέλουμε η προσπάθεια που κάνουμε όλη την εβδομάδα να έχει αντίκρισμα στα παιχνίδια. Είχαμε αρκετό καιρό να κερδίσουμε. Είμαστε χαρούμενοι διότι και παίξαμε καλά και πήραμε τη νίκη.

Είχαμε ένα παιχνίδι πριν από τα Χριστούγεννα στο οποίο κάναμε την καλύτερη φετινή μας εμφάνιση, με τον Ολυμπιακό, που είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημά του, εκτός από ένα κομμάτι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Θα ήταν μία σημαντική και μεγάλη νίκη, που θα μας τόνωνε την αυτοπεποίθηση, η οποία όμως δεν ήρθε. Οι ήττες στα προηγούμενα παιχνίδια μάς έκαναν πιο πιεσμένους και στεναχωρημένους. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό μάς έκανε να πιστέψουμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε πράγματα. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε και ήταν καλό που δε σταμάτησε το πρωτάθλημα, υπήρχε καθημερινότητα και προετοιμασία για να βγάλουμε από το μυαλό μας τα προηγούμενα παιχνίδια και να επικεντρωθούμε σε αυτό με τον Κολοσσό, που ήταν πολύ σημαντικό. Το ματς με τον Κολοσσό ήταν δύσκολο, ειδικά ψυχολογικά, αλλά και διότι αντιμετωπίζαμε μία εξαιρετική ομάδα, που είναι πολύ καλή τακτικά και ξέρει τι θέλει στο γήπεδο, τόσο στην άμυνα, όσο και την επίθεση.

Το να κερδίζεις τον Ολυμπιακό,όπως συνέβη πέρσι, δεν είναι εύκολο και δε συμβαίνει συχνά. Φυσικά δεν θα αντάλλαζα την περσινή νίκη με δύο ή τρεις, παραπάνω, καθώς στην Basket League είτε βγεις 7ος, είτε 8ος, είτε 10ος δεν έχει καμία διαφορά. Είναι μόνο για τους τύπους. Παλαιότερα υπήρχε το χρηματικό όφελος. Τώρα δεν υπάρχει ούτε αυτό. Η νίκη με τον Ολυμπιακό ήταν ένα παράσημο και τέτοια χρειάζονται οι ομάδες της γειτονιάς».

Για την απουσία του κόσμου:« Η πραγματικότητα είναι ότι η ομάδα έχει πετύχει αρκετά τα τελευταία χρόνια, έχει ξεκινήσει από πολύ χαμηλά την προσπάθειά της, με τους ανθρώπους της να είναι μία παρέα. Η Κηφισιά είναι μία ομάδα χωρίς μεγάλη… φανέλα και χωρίς προϊστορία. Δεν υπάρχει μπασκετικός κόσμος στην Κηφισιά, δεν υπήρξε ποτέ. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που έχουμε καταφέρει και ακόμα πιο δύσκολο να μην έχουμε την ανταπόκριση που θέλουμε, ειδικά μετά τα όσα έχουμε πετύχει. Παίζουμε σε ένα μικρό γήπεδο, στο οποίο αισθανόμαστε φιλοξενούμενοι, καθώς στην καλύτερη περίπτωση οι οπαδοί είναι μοιρασμένοι. Αυτό είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά, γνωρίζουμε και τις δυσκολίες της περιοχής, καθώς ο κόσμος το απόγευμα του Σαββάτου έχει άλλα πράγματα να κάνει. Έχουμε έναν μικρό πυρήνα που ακολουθεί και στηρίζει την ομάδα. Θέλαμε να έχουμε περισσότερο κόσμο μαζί μας για να μπορούμε και εμείς να απευθυνόμαστε κάπου. Αυτό μας έχει κοστίσει και αγωνιστικά, καθώς με τον κόσμο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα δημιουργούσαμε μία πιο πιεστική κατάσταση στους αντιπάλους και θα είχαμε καλύτερη πορεία. Άλλωστε, πέρσι, χάσαμε έξι ματς στον πόντο και αυτό συμβαίνει και φέτος. Με αυτό ζούμε».

Για τους πολλούς πρωταγωνιστές της νίκης με τον Κολοσσό: « Βγαίνει ο τρόπος που θέλουμε να παίξουμε. Η ομάδα έχει παιδιά με ποιότητα και αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να επιτεθούμε. Δηλαδή να βρούμε τον παίκτη που είναι στην καλύτερη κατάσταση και αυτό δίνει την ευκαιρία σε αρκετά παιδιά να εκτελέσουν και να σκοράρουν και να γίνουν σημαντικοί σε μία νίκη, όπως αυτή».

Για το ταμείο των μεταγραφών: « Δεν μπορούμε να το κάνουμε ακόμα. Ο Μαυροειδής ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παζλ, στον τρόπο με τον οποίο στήθηκε η ομάδα. Σε όλα τα επίπεδα και αγωνιστικά και με την προσωπικότητά του, διότι είχαμε πολλούς νέους παίκτες. Δε θα έλεγα ότι ήμασταν προετοιμασμένοι να τον χάσουμε και όταν συνέβη αυτό θέλαμε να βάλουμε περισσότερη προσωπικότητα στην ομάδα και βρήκαμε τον Γλυνιαδάκη, που είναι εξαιρετικός αθλητής σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, έπρεπε να βάλουμε και ποιότητα για αυτό πήραμε τον Λόουερι. Αυτές οι αλλαγές δεν είναι εύκολες μέσα στη σεζόν, ειδικά όταν δεν έχεις τα αποτελέσματα που θα σε βοηθήσουν. Το κλειδί είναι ότι έχουμε 13 παιδιά που προσπαθούν πολύ και τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι έχουν κίνητρο. Για αυτό θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος της σεζόν».

Για το κλίμα στο σύλλογο: « Είναι πολύ σημαντικό σε ομάδες αυτού του επίπεδου να υπάρχει πέρα από τον επαγγελματισμό και καλό κλίμα. Ο Μαυροειδής (σ.σ. ήταν στο γήπεδο στον αγώνα με τον Κολοσσό) ξαναγεννήθηκε στην ομάδα και πρόσφερε πολλά. Η Κηφισιά τον εμπιστεύτηκε σε μία δύσκολη στιγμή της καριέρας του και έτσι κατάφερε να επιστρέψει στις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για το αν έχει μικρύνει η ψαλίδα μεταξύ των «αιωνίων» και των υπόλοιπων ομάδων: «Όχι και α υτό θα το δούμε όταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός όταν πάτησε γκάζι στον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη, που είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ανέβασε τη διαφορά κοντά στους 30 πόντους. Δε λέω ότι αυτή είναι η διαφορά των ομάδων, απλά ότι η διαφορά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τις υπόλοιπες ομάδες παραμένει μεγάλη».

Για το ποιος θα κέρδιζε αυτή τη στιγμή σε ένα παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: «Τ α πράγματα είναι εξαιρετικά αμφίρροπα. Θα έλεγα 50-50, διότι ο Ολυμπιακός δείχνει να ξεπερνά το άσχημο κομμάτι στην απόδοσή του, που είχε να κάνει με τις απουσίες, λόγω τραυματισμών σημαντικών παικτών, ενώ ο Παναθηναϊκός, που αλλάζει πρόσωπα κάθε δέκα ημέρες, είναι μία ομάδα που όταν υπάρχει «πρέπει» στα παιχνίδια της τα παίρνει. Πιστεύω ότι θα δούμε κι άλλες αλλαγές από τις δύο ομάδες κατά τη διάρκεια της σεζόν, με τον Παναθηναϊκό να μπορεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε ένα πιο υψηλό επίπεδο και τον Ολυμπιακό να γίνεται πιο ανταγωνιστικός, όταν επιστρέψουν όλοι οι παίκτες».

News 24/7

24MEDIA NETWORK