Παπαθεοδώρου: "Αυτό δεν ήταν μπάσκετ"

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Το 10 το Κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και τον Γιάννη Φιλέρη. Αναλυτικά οι δηλωσεις του.

Παπαθεοδώρου: "Αυτό δεν ήταν μπάσκετ"

Για τα χθεσινά 27,5 δευτερόλεπτα με το Λαύριο: “Οι άνθρωποι που ξέρουμε τι σημαίνει μπάσκετ, αυτό δεν ήταν παιχνίδι. Ολη η ιστορία είναι ένα λάθος που έγινε από το πρώτο παιχνίδι μέχρι χθες. Το ένα λάθος διαδέχθηκε το άλλο, είναι μια βλακεία που χαλάει το άθλημα”.

Για το πώς προετοίμασε την ομάδα του: “Μετά το παιχνίδι του Σαββάτου, δουλέψαμε για δύο ώρες, αυτά τα 27,5 δευτερόλεπτα στην άμυνά μας και για την επίθεσή μας. Βρεθήκαμε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, γιατί εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν τέσσερις παίκτες συν ο Σταμάτης και μείναμε με επτά συνολικά. Και παρόμοια προβλήματα φαντάζομαι ότι είχε και το Λαύριο… Νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα το ξεχάσουμε αυτό το θέμα, τόσο καλύτερα. Εμείς κερδίσαμε, η ήττα στεναχωρεί τους άλλους. Να έρθουν τα παιδιά για 27 δευτερόλεπτα, δεν αξίζει να ασχοληθούμε περισσότερο”.

Για τα σενάρια που είχε στο μυαλό του πριν τα 27,5 δευτερόλεπτα: “Η ομάδα του Λαυρίου στην πρώτη επίθεση δεν ήθελε να βάλει τρίποντο, για να μας πάει μετά στις βολές. Ημασταν προετοιμασμένοι γι” αυτό το πράγμα, είχαμε προβλέψει συνολικά δύο, τρία σενάρια, αυτό ήταν όλο”.

Για τη φετινή πορεία της Κηφισιάς: “Κάναμε κάποιες νίκες στην αρχή, αλλά μετά αντιμετωπίσαμε προβλήματα με την αποχώρηση του Μαυροειδή. Πήραμε πιο έμπειρους παίκτες και αυτό μας έχει βοηθήσει. Εφυγε γρήγορα δυστυχώς ο Λόουερι. Δεν περιμέναμε να φύγει τόσο νωρίς, ήταν ο ηγέτης μας. Πολύ πειθαρχημένοι τώρα, κάνουμε δουλειά και νομίζω ότι θα κρατηθούμε στα επίπεδα που θέλουμε”.

Για το ντέρμπι της επόμενης Δευτέρας: “Το πλεονέκτημα το έχει ο Ολυμπιακός. Ξέρουμε τι θα κάνει. Να δούμε αν θα γυρίσει και ο Λοτζέσκι, που είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αποκτήσει σταθερότητα και είμαστε τέλος Γενάρη. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει ένα βήμα πιο μπροστά, έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα”.

Για την επιστροφή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό: “Ο Παπανικολάου πρέπει να νιώθει καλά για να παίξει. Μεγάλη κίνηση για τον Ολυμπιακό, όχι για τη φετινή σεζόν, αλλά για τη συνέχεια. Πρόκειται για έναν Ελληνα παίκτη που τον βάζει στον κορμό του, γιατί αυτός ο ελληνικός κορμός ήταν που έκανε πάντα τη διαφορά είτε κατακτούσε το πρωτάθλημα Ευρώπης ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Θα χρειαστεί χρόνο πάντως ο Παπανικολάου και τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος θα τον βοηθήσουν να βρει ρυθμό”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK