Στον Κόροιβο ο Βασιλόπουλος

Σε μία σημαντική κίνηση ενόψει της νέας σεζόν προχώρησε ο Κόροιβος Αμαλιάδας, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κηφισιάς.

Στον Κόροιβο ο Βασιλόπουλος
INTIME SPORTS

Επιστροφή στην γενέτειρά του, Ηλεία, για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Ο 31χρονος φόργουορντ θα προσδώσει ποιότητα και εμπειρία στην επαρχιακή ομάδα, η οποία ύστερα από μία εκπληκτική πρώτη χρονιά στη Basket League, θέλει να έχει ανάλογη συνέχεια.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Η ΚΑΕ Κόροιβος έχει τη μεγάλη τιμή να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Ο διεθνής παίκτης που αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ, έχοντας κάνει περήφανη όλη την Ηλεία με τα επιτεύγματά του σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο, επιστρέφει στο σπίτι του. Ο Κόροιβος τον καλωσορίζει στην οικογένειά μας και του εύχεται υγεία και να έχουμε μαζί πολλές και μεγάλες επιτυχίες".

Who is who

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι γεννημένος στις 8 Φεβρουαρίου 1984 και η καταγωγή του είναι από το Κάτω Σαμικό. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Ίφιτο Πύργου, μετακομίζοντας στη συνέχεια στον Ηρακλή Πύργου.

Οι επιδόσεις του ήταν εντυπωσιακές και το 2001 βρέθηκε στον ΠΑΟΚ, όπου δεν άργησε να καθιερωθεί, όντας παράλληλα βασικό στέλεχος στις σπουδαίες διακρίσεις των «μικρών» εθνικών μας ομάδων. Με την εθνική εφήβων ήταν τρίτος στο Ευρωμπάσκετ του 2002 και στο Μουντομπάσκετ του 2003, ενώ με τη νέων ανδρών βγήκε δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, χάνοντας στις λεπτομέρειες το χρυσό από τη Λιθουανία.

Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του έγινε το καλοκαίρι του 2005, όταν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, όπου βρήκε άμεσα χώρο και χρόνο να εξελίξει το ταλέντο του. Παράλληλα, πήρε από νωρίς το βάπτισμα του πυρός στην Εθνική Ανδρών και έζησε δύο διαδοχικά μαγικά καλοκαίρια με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου (2005) και το ασημένιο στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας (2006). Ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα ή τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας.

Δεν άργησε να μπει στους αρχηγούς του Ολυμπιακού και παρέμεινε στην ομάδα του Πειραιά μέχρι το 2012, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα Ελλάδας, δύο Κύπελλα, καθώς και το τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς και επέστρεψε στη δράση, αρχικά με τη Βαγιαδολίδ και εν συνεχεία με τη Νέα Κηφισιά, πραγματοποιώντας το μεγάλο come back του πέρυσι στο ελληνικό μπάσκετ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK