(Β)αγγελικά πλασμένος: 10 σημειώσεις από την 5η αγωνιστική

Η καθυστερημένη χρησιμοποίηση του Μάντζαρη, η σύγκριση Βουγιούκα-Παπαγιάννη, ο Μπάνκι που δοκιμάζει, το... γκρίζο Περιστέρι, ο Ντόρσεϊ και ο ΠΑΟΚ που εκτός από χρηματοδότη ψάχνει και... κόσμο.

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Basket League βρέθηκε μεταξύ των δύο ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Το πρώτο, για την Euroleague, έγινε. Το δεύτερο ακολουθεί την Κυριακή (18/11, 19:00).

Μία από τις δύο ομάδες θα χάσει και θα μείνει πίσω. Ίσως και τρίτη, αφού το Περιστέρι συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις τους και πηγαίνει να παίξει στο Παλέ με τον Άρη που κερδίζει μόνο εκτός έδρας.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ παίρνει νίκες, αλλά ψάχνει επενδυτή για να επιβιώσει, η ΑΕΚ βρίσκει νέα σημεία αναφοράς και το Ρέθυμνο παραμένει χωρίς επιτυχία πριν από το οριακό ματς στη Νέα Σμύρνη. Με τον Πανιώνιο του Ντόρσεϊ!

Όλα αυτά και όχι μόνο προέκυψαν από τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής.

10.

Το Ρέθυμνο έφτασε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στην πρώτη νίκη του, φτάνοντας τον Προμηθέα στα όριά του. Γύρισε από το -13 (25-38) και στο -1 (72-73) είχε 5'' για να εκδηλώσει επίθεση μισού γηπέδου. Μάταια. Ο Στιβ Μπαρτ κλείστηκε, δεν πάσαρε στον ελεύθερο συμπαίκτη του, εκτέλεσε υπό δύσκολες συνθήκες και το ματς χάθηκε. Οι Κρητικοί μόνο... Kings δεν θυμίζουν με 0-5 ως τώρα στη σεζόν. Ή κερδίζουν τον Πανιώνιο ή βουλιάζουν.

9.

(Β)αγγελικά πλασμένος: 10 σημειώσεις από την 5η αγωνιστική
EUROKINISSI

Ο Θανάσης Κατσαρής, ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας. Ξεκαθάρισε ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα γίνει ποτέ ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, ασχέτως αν θα συνεχίσει να πριμοδοτεί με κάποια χρήματα, εξηγώντας τους τους λόγους και μίλησε για την ανάγκη εξεύρεσης ισχυρού επενδυτή που θα έχει όρεξη και θ' αναλάβει τη χρηματοδότηση του τμήματος. Μόνο που στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρουν και... κόσμο. Διότι όσοι πηγαίνουν στο 'Παλατάκι' είναι, εδώ και καιρό, μετρημένοι. Η πρωταθληματική πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει αποσπάσει την κύρια δύναμη του 'Δικεφάλου' και η έδρα της ομάδας μπάσκετ παραμένει άδεια. Πώς θα πειστεί ένας επιχειρηματίας να επενδύσει σ' ένα άνυδρο πηγάδι;

8.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος υπήρξε ο βοηθός του Αργύρη Πεδουλάκη κατά την πρώτη θητεία του στον Παναθηναϊκό (καλοκαίρι 2012-άνοιξη 2014). Αν και διέπονται από την ίδια φιλοσοφία, δεν ήταν δυνατόν η αλεπού να κάνει 100 και τ' αλεπουδάκι 101 στη μεταξύ τους μονομαχία. Ο 'Άρτζι' ως ένας από τους 'δασκάλους' του τού έδωσε ένα μάθημα πνευματικής διαχείρισης των παικτών.

7.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ  ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Λούκα Μπάνκι αποδεικνύεται προπονητής χωρίς αναστολές. Του κάνει τη δουλειά ο Γιώργος Τσαλμπούρης; Αυτός θα παίξει. Και όχι φερ' ειπείν ο Ρόμπερτσον, που αποτελεί προσωπική εισηγησή του, δεν τον βρήκε στην ΑΕΚ. Οι 11 πόντοι του νεαρού ψηλού ήταν η συνολική διαφορά της νίκης της Ένωσης επί του Χολαργού. Plus τα 5 ριμπάουντ που είχε!

6.

Το μέγα ερώτημα διαιωνίζεται. Είναι καλός ο Μιλένκο Τέπιτς ή όχι; Δίλημμα που κλείνει σπίτια και χωρίζει οικογένειες. Διότι ο Σέρβος μπορεί να έχει τη μία 12 πόντους και 5 ριμπάουντ (στο σαββατιάτικο 78-60 επί της Κύμης) και την άλλη... 0 (κόντρα στον Προμηθέα) ή 3 (απέναντι στην Οπάβα). Ποιος αλήθεια είναι ο αληθινός Μιλένκο Τέπιτς;

5.

BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κάθε φορά που ο Άρης σκοράρει τουλάχιστον 71 πόντους, νικάει. Το έκανε στο Λαύριο, το επανέλαβε στη Ρόδο. Έστω κι αν η εικόνα του δεν ήταν ισορροπημένη (26-46 η παραγωγικότητά του στα δύο 20λεπτα). Άλλους τόσους να είχε στη Νέα Σμύρνη, το ρεκόρ θα ήταν 3-2 με τρία διπλά μάλιστα, έχοντας χάσει μονάχα από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

4.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ είναι αρκετά 'βαρύς' και δυσκίνητος, ιδίως αμυντικά. Δεν είναι εκείνος ο 'terminator' των προηγούμενων ετών. Να κοροϊδέψει πάντως δεν ήρθε στον Πανιώνιο. Ούτε νωθρός ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό ούτε επιπόλαιος. Ανταποκρίθηκε στο μέτρο του δυνατού, έδωσε 9 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο Βασίλης Φραγκιάς σίγουρα θα χαμογελάει γιατί δεν ήξερε τι παίκτη θα συναντήσει μετά από τέτοια αποχή. Για τον Νώντα Παπαντωνίου ήταν σίγουρος...

3.

BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στη ζωή δεν υπάρχει μονάχα άσπρο-μαύρο. Υπάρχει και το... γκρι. Μια ενδιάμεση κατάσταση που υπηρετεί ο Στίβεν Γκρέι στο Περιστέρι. Ο παίκτης που κουβαλάει τους υπόλοιπους όταν ο τρομερός Ράιαν Χάροου ταλαιπωρείται με τη μέση του. Στα 4/5 παιχνίδια είχε διψήφιο αριθμό πόντων, με 50% στο τρίποντο (15/30)!

2.

Ο παλιός είναι αλλιώς, δίχως ταυτόχρονα ο νέος να είναι ωραίος. Για άλλη μία φορά ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τον Ίαν Βουγιούκα των 20'03'' να είναι πολύ πιο ωφέλιμος από τον Γιώργο Παπαγιάννη των 3'55''. Ο πρώτος είχε 12 πόντους και 4 ριμπάουντ, τη στιγμή που ο δεύτερος έκλεισε άποντος τη συμμετοχή του στο 88-67 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

1.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ άργησε... 42 ώρες να δώσει το χρόνο που όφειλε στον Βαγγέλη Μάντζαρη. Προφανώς και δεν μπορεί να προβλεφθεί, ιδίως εκ των υστέρων, ποια θα ήταν η εξέλιξη του ντέρμπι της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ, αν ο Αμερικάνος κόουτς του Ολυμπιακού είχε εμπιστευτεί τον έμπειρο γκαρντ περισσότερο από 3 λεπτά. Ωστόσο την Κυριακή με 14 πόντους με αψεγάδιαστα ποσοστά στα σουτ, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ, ήταν αυτός που έδωσε τo ρυθμό στους 'ερυθρόλευκους'. Ο ίδιος ο Μπλατ είχε παραδεχθεί πως τον αδίκησε. Η εμφάνιση του Μάντζαρη επιβεβαίωσε το λεχθέν.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK