Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος προσπαθεί να 'σώσει' το μπάσκετ

Κόντρα στις ανοικτές πληγές ενός πρωταθλήματος που συγκεντρώνει υποτιμητικά σχόλια, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αντέχει και προσπαθεί να προστατεύσει ό,τι απέμεινε.

BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τα playoffs άρχισαν, αλλά ποιος αλήθεια αμφισβητεί ότι "αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο είναι μία ανωμαλία"; Ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο 'αιμοδότης' του Προμηθέα Πάτρας, έθεσε κομψά το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ, απέφυγε να γίνει σκληρότερος, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ψάχνεις παραδείγματα επιβεβαίωσης; Αφότου ενημερωθήκαμε ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να εμφανιστεί τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, διότι "εμείς δεν είμαστε κωλοτούμπες", κατά τα λεγόμενα του Γιώργου Αγγελόπουλου στο συνέδριο της Θύρας 7, προκαλώντας την αντίδραση του Σον Κιλπάτρικ, ο κατακερματισμένος ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με 9 παίκτες στο 'Τόφαλος', από τους οποίους οι μόλις 6 ήταν επαγγελματίες και απ' αυτούς μόνο 2 ξένοι, ενώ το ΑΕΚ-Χολαργός διεξήχθη παρεΐστικα.

Πάλι καλά που ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος εξακολουθεί να βάζει το μπάσκετ πάνω απ' οτιδήποτε άλλο. Θα μπορούσε να εγκαταλείψει, προ πολλού. Γύρισε να παλέψει. Έχει διαβεί πολλά για να δίνει πλέον σημασία σε όσα του 'χαλούν' το μυαλό του. Προτιμάει να ορίζει την τύχη αγώνων εντός παρκέ!

Προμηθέας Πάτρας - ΠΑΟΚ (1-0)

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το 81-66 των Πατρινών 'διασπάται' σε δύο αντιστρόφως ανάλογα παραδείγματα οικονομικής διαχείρισης. Από τη μία ο υγιής Προμηθέας με χρηματοδότη έναν άνθρωπο που 'ματώνει' για το μπάσκετ και δεν χαρίζει κάστανα ούτε βγάζει την ουρά του απ' έξω υποστηρίζοντας πως "είμαστε όλοι υπόλογοι στην κατάντια που έχει φτάσει το ελληνικό μπάσκετ". Από την άλλη ένας... ακέφαλος δικέφαλος, αδύναμος ν' ανοίξει τις τραυματισμένες φτερούγες και να σηκωθεί από το έδαφος, ο οποίος παρατάχθηκε στην Πάτρα με 6 επαγγελματίες και άλλους 3 εφήβους. Τουλάχιστον ο Ηλίας Παπαθεοδώρου επιμένει να λέει ότι "θα τελειώσουμε τη σεζόν μέσα στο γήπεδο". Όποια κι αν είναι η εκάστοτε διαφορά. Όχι σαν άλλους που "δεν αντιλαμβάνονται αυτά που πρέπει".

Τι μάς έμεινε από το παιχνίδι: Οι 18 ασίστ των παικτών του Μάκη Γιατρά στο πρώτο μισό του αγώνα, για μόλις 6 λάθη στο ίδιο διάστημα. Συνολικά οι Πατρινοί μοίρασαν 26 τελικές πάσες για 32 εύστοχα σουτ εντός πεδιάς.

ΑΕΚ - Χολαργός (1-0)

Όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στο πρωτάθλημα η (πρώτη στην κανονική περίοδο) ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει τον τίτλο, αποκλείοντας κατά σειρά Χολαργό και (μάλλον) Προμηθέα. Έχει ανάγκη όπως ανέφερε ο Λούκα Μπάνκι από "ηρεμία, ιστορική δύναμη, συνέχεια και συνοχή". Αν το 84-62 επί μιας ομάδας με τα λιγότερα εύστοχα τρίποντα στο πρωτάθλημα που σούταρε το Σάββατο με 1/15 πίσω από τα 6μ75 είναι η εκκίνηση μιας πορείας που θα τη φέρει χωρίς στάσεις στους τελικούς του πρωταθλήματος, δεν θα χρειαστεί χρόνο για να φανεί. Η προσθήκη του Γιορκ προσφέρει τη δυνατότητα σε Θίοντορ και Λαρεντζάκη να ψάξουν περισσότερο την πάσα, χωρίς να επωμίζονται έξτρα βάρος στο σκοράρισμα, ενώ ο Τρέβορ Εμπάκουε θα δουλέψει για να είναι ξεκούραστος ο Χάντερ.

Τι μάς έμεινε από το παιχνίδι: Μετά το 31-11 ο αγώνας έμοιαζε μ' αυτά τα καλοκαιρινά διπλά που οργανώναμε Σάββατο απόγευμα στο ανοικτό της γειτονιάς. Τουλάχιστον "περάσαμε καλά κι αυτό ήταν το ζητούμενο", όπως ανέφερε ο απογοητευμένος με την κατάσταση Άρης Λυκογιάννης, ο οποίος δεν έχει τι ν' απαντήσει στον Αγκμπεσέλε όταν του λέει πως "εδώ είμαστε σε ένα τσίρκο".

Περιστέρι - Ήφαιστος Λήμνου (1-0)

BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τράβα εσύ, να τραβώ εγώ κι όποιος αντέξει. Ο αγώνας στο κλειστό της Τζον Κένεντι έμοιαζε με διελκυστίνδα. Όταν όμως διαθέτεις στην πρώτη γραμμή της μάχης τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο ξέρεις πως αποκτάς αυτομάτως πλεονέκτημα. Ισχυρότατο. Ακόμη κι αν υστερείς 7-8 πριν από το τελευταίο στάδιο. Το Περιστέρι κινδύνευσε από τον χαλύβδινο Ήφαιστο, αλλά με 19 πόντους (από 7/9 σουτ) από τον έμπειρο φόργουορντ δεν θα 'χανε, ακόμη κι αν ο Κάλαχαν, με τις 0/2 βολές, στα 5'' για τη λήξη, επέτρεψε στον Σταμάτη να δοκιμάσει την τύχη του από 10 μέτρα. Χωρίς επιτυχία, πάντως.

Τι μάς έμεινε από το παιχνίδι: Το Περιστέρι εκτέλεσε 36 βολές (ευστοχώντας στις 25) και ο Ήφαιστος 13 (βάζοντας τις 11). Μάνι-μάνι 14 πόντοι που μέτρησαν πολύ στο φινάλε.

φωτογραφίες: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK