Γιανγκ: Νοέμβριο ή Δεκέμβριο

Η επιστροφή του Πάτρικ Γιανγκ στην ενεργό δράση σε φουλ ρυθμούς είναι κάτι που απασχολεί τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός σέντερ ωστόσο αναμένεται να βρεθεί στο πικ του τον Δεκέμβριο.

Η περίπτωση του Πατρίκ Γιανγκ έχει παρουσιαστεί άλλες δύο φορές στην ιστοσελίδα μας. Πιο πρόσφατα στο θέμα για τον Όκαρο Γουάιτ

Πιο παλιά όταν έγινε γνωστή η παραμονή του Μιλουντίνοφ αλλά και η επιλογή του Μπερτς υπογραμμίστηκε πως οι πρωταθλητές είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν οτιδήποτε χρειαστεί για να έχουν τον Γιανγκ στο 100%. Έστω κι αν αυτό σημαίνει πως ο Αμερικανός θα ακολουθήσει πιστά την άποψη των συμπατριωτών του γιατρών που υπογραμμίζει πως στους 12 μήνες από την επέμβαση θα είναι έτοιμος να προσφέρει σε ικανοποιητικό ρυθμό.

Είναι σαφές, και όλοι οι πεπειραμένοι ορθοπεδικοί με εξειδίκευση στα γόνατα το γνωρίζουν, πως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί επιστήμονες έχουν μία διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της πολύ δύσκολης επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε ο Γιανγκ.

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε πως η επιστροφή στα παρκέ από χιαστό είναι έξι μήνες, οπότε ο αθλητής μπορείς να προπονηθεί και να πατήσει παρκέ ώστε να αγωνιστεί με σκοπό το επόμενο δίμηνο να πιάσει τους φουλ ρυθμούς.

Αρκετοί Αμερικανοί γιατροί, μιλούν για επιστροφή σε ελαφριές προπονήσεις στους έξι μήνες, φουλ ένταση στους οκτώ μήνες με εννέα μήνες για προπόνηση και ουσιαστικά μετά το 10μηνο η επιστροφή στο παρκέ ώστε στον 12ο το αργότερο 13ο μήνα ο παίκτης να φτάνει σε άριστη κατάσταση.

ΚΛΕΙΔΙ Η ΣΩΜΑΤΟΔΟΜΗ

Αμφότερες οι πλευρές συμφωνούν πως στην πράξη μετράει πολύ το ιατρικό ιστορικό του αθλητή και βέβαια η σωματοδομή του.

Ο Γιανγκ, ένα γυμνασμένο αλλά βαρύ κορμί, από την πρώτη στιγμή είχε καταστήσει σαφές πως θέλει να είναι απολύτως έτοιμος στους 12 μήνες. Σε αυτό το χρονοδιάγραμμα βρίσκεται ο ίδιος, το ιατρικό τιμ της ομάδας και ο γυμναστής υπολογίζοντας πως ο Γιανγκ θα αρχίσει να αγωνίζεται από τον Οκτώβρη, αλλά δεν θα πλησιάσει την καλύτερη φόρμα του πριν τον Δεκέμβριο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει σχεδιάσει το πλάνα του με το σκεπτικό πως δεν οικοδομεί γύρω από τον Αμερικανό σέντερ όπως συνέβη πέρυσι κι ελπίζοντας πως το συντομότερο θα τον έχει ως βασικό κομμάτι του ρόστερ. Αλλά, αυτό δεν είναι κάτι που το ελέγχει το προπονητικό τιμ αλλά το ιατρικό τιμ ένθεν κι ένθεν του Ατλαντικού. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η επέμβαση έγινε στις ΗΠΑ, και το συγκεκριμένο ιατρικό τιμ είναι υπεύθυνο για το μεγαλύτερο μέρος της αποθεραπείας.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.

Face Control

Ο Βιεϊρίνια βάζει γκολ για κούπες

Ο Βιεϊρίνια 'έσβησε' τον Πρίγιοβιτς. Το γκολ-φάουλ στην Τρίπολη, στο ίδιο λεπτό με τον περασμένο Μάη, ήταν επίδειξη ανωτερότητας. Οπως ακριβώς στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Γκολ τίτλου.