Γουότερς: Τα ταξίδια, ο Λοτζέσκι, το NBA και η Ελλάδα

Με αφορμή τη μεταγραφή του Ντόμινικ Γουότερς στον Ολυμπιακό, το Contra.gr σκαλίζει την περιπετειώδη καριέρα του Αμερικανού που γεννήθηκε στο Πόρτλαντ, έχει παίξει μπάσκετ σε 10 χώρες, ξέρει πολύ καλά τον Ματ Λοτζέσκι με τον οποίο υπήρξαν και συμπαίκτες, ενώ λατρεύει την Ελλάδα!

Γουότερς: Τα ταξίδια, ο Λοτζέσκι, το NBA και η Ελλάδα

Ο Ντόμινικ Γουότερς είναι ο παίκτης πήρε ο Ολυμπιακός για να καλύψει το κενό που άφησε ο Ντάνιελ Χάκετ μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Το αν " κάνει ή δεν κάνει" το εξήγησε εξαιρετικό με το κείμενό του ο Σωτήρης Γεωργίου. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στην περιπετειώδη καριέρα του Αμερικανού που γεννήθηκε στο Πόρτλαντ, έχει παίξει μπάσκετ σε 10 χώρες, ξέρει τον Ματ Λοτζέσκι και λατρεύει την Ελλάδα!

Μεταφερόμαστε στο μακρινό 2005, όταν ο Γουότερς αποφοίτησε από το λύκειο του Γκραντ στο Πόρτλαντ και είχε μπροστά του τέσσερις επιλογές: Το πανεπιστήμιο της Βοστώνης, τη Χαβάη, το Λογιόλα Μέριμαουντ, και το Νιου Μέξικο.

Η επιλογή όμως για τον ίδιο τον Ντόμινικ ήταν εύκολη! "Διάλεξα τη Χαβάη. Ήταν η παραλία, το υπέροχο σκηνικό και το ταξίδι που μου έκαναν να πω το ναι. Δεν μπορούσε να απορρίψω τον παράδεισο". Εκεί είχε συμπαίκτη για δύο χρόνια τον νυν άσο του Ολυμπιακού, Ματ Λοτζέσκι, με τον οποίο θα ξανασυνεργαστούν αυτή τη φορά στην Ελλάδα!

Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε ο Γουότερς. Το να ζεις σε ένα νησί και να παίζεις μπάσκετ για έναν προπονητή όπως ο Ράιλι Γουάλας (τότε προπονητής του) τον έκαναν να βαρεθεί! Έφτασε μάλιστα σε οριακό σημείο όταν δεν έπαιρνε το χρόνο που επιθυμούσε στους αγώνες και ο κόουτς του τον επέλεγε για 16 λεπτά μάξιμουμ στους αγώνες.

Γουότερς: Τα ταξίδια, ο Λοτζέσκι, το NBA και η Ελλάδα

"Δεν κατάλαβα ποτέ τη φιλοσοφία του προπονητή μου και τι ήθελε από εμένα. Εγώ δεν μπορούσα να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και δεν απολάμβανα καθόλου το παιχνίδι. Σχεδόν έκλαιγα πηγαίνοντας στην προπόνηση. Ένιωθα τόσο μόνος και ήθελα μια αλλαγή. Απλά δεν ήθελα να μείνω άλλο εκεί".

Το 2007 επέλεξε να πάρει μεταγραφή για το Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ και να συνεχίσει το κολλεγιακό μπάσκετ, ενώ ο Λοτζέσκι έφτιαξε βαλίτσες για Βέλγιο. Μπορεί να μην έγιναν ξανά συμπαίκτες, όμως το 2011 αγωνίζονταν και πάλι στην ίδια χώρα, καθώς και ο Γουότερς έπαιξε στις βελγικές Πέπινστερ και Λιέγη.

Γουότερς: Τα ταξίδια, ο Λοτζέσκι, το NBA και η Ελλάδα

Όμως ξαναγυρίζουμε το χρόνο για λίγο πίσω. Αφού αποφοίτησε από το Πόρτλαντ ο Γουότερς ενσωματώθηκε στους Πόρτλαντ Σόουταιμ το 2010 που αγωνίζονταν στο NABL. Δεν έγινε ντραφ από ομάδα του ΝΒΑ, αλλά πήρε μέρος στο Summer League με τους Γιούτα Τζαζ. Από εκεί και μετά ξεκίνησε η περιπλάνηση σε... συνολικά 9 ευρωπαϊκές χώρες. Έχει παίξει μπάσκετ σε Γαλλία, Βέλγιο, Σλοβενία, Ισραήλ, Ισπανία, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία και Ελλάδα!

"Είμαι ευλογημένος που έχω ταξιδέψει στον κόσμο και έχω δει τόσο όμορφα μέρη", λέει ο ίδιος. "Πολλοί δεν βγαίνουν έξω από τις ΗΠΑ, πόσο μάλλον να μπορείς να ταξιδέψεις σε τόσες χώρες και να γνωρίσεις διαφορετικό κόσμο και κουλτούρα. Μια εμπειρία ζωής", θα πει ο ίδιος σε συνέντευξή του, όντας μεγάλος φαν των ταξιδιών.

ΑΡΗΣ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ / 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE
ΑΡΗΣ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ / 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE MOTIONTEAM

Η φετινή σεζόν είναι η πέμπτη στην καριέρα του, κατά την οποία αλλάζει σύλλογο στη μέση της σεζόν. Όπως έχει δηλώσει κατά το παρελθόν σε συνέντευξή του υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας παίκτης αλλάζει τόσο εύκολα ομάδες "Οι σύλλογοι σταματούν να σε πληρώνουν, οι προπονητές αλλάζουν, οι παίκτες αλλάζουν. Υπάρχουν πολλά πάνω κάτω κάθε χρόνο σε αυτή τη δουλειά. Ακόμα και κάθε βδομάδα, ή κάθε μήνα. Είναι γελοίο".

Όσο για τις δύο χώρες που του άρεσαν περισσότερο; Ξεχωρίζει το Ισραήλ και την Ελλάδα κι όχι τη Γερμανία όπου και κατάγεται η σύντροφός του. "Το Ισραήλ δεν είναι όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Πολλοί τρομοκρατούνται από τα όσα ακούν στις ειδήσεις. Είναι πανέμορφη χώρα, οι άνθρωποι είναι καλοί και ζεστοί".

Αλλά η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του. Ήρθε το Δεκέμβρη του 2014 και έμεινε για ενάμιση χρόνο παίζοντας σε Κολοσσό και Άρη. Αν ήταν όμως στο χέρι του, θα είχε μείνει περισσότερο στους "κίτρινους". Θα επέστρεφε στην Ελλάδα, αλλά ο Άρης δεν του έδινε τα χρήματα που ήθελε όπως ομολόγησε ο ίδιος.

Γουότερς: Τα ταξίδια, ο Λοτζέσκι, το NBA και η Ελλάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρώτη του ομάδα στην Ελλάδα ήταν ο Κολοσσός Ρόδου τον Δεκέμβριο του 2014. Εφτά μήνες και αρκετές εξαιρετικές εμφανίσεις αργότερα, ο Άρης κατέθετε πρόταση στον Αμερικανό γκαρντ. "Είναι η μεγαλύτερη ομάδα που θα παίξω στην καριέρα μου. Έχω παρακολουθήσει στοyoutube την ατμόσφαιρα και ανυπομονώ να παίξω μπροστά σε αυτό τον κόσμο", δήλωνε τότε ο Γουότερς. Τώρα ίσως χρειαστεί να... αναθεωρήσει.

Μετά τον Άρη ταξίδεψε στη Ρωσία τον Αύγουστο του 2016, όμως το συμβόλαιό του ακυρώθηκε από την Ενισέι αφού δεν πέρασε τα ιατρικά τεστ. Έκανε προετοιμασία με την Μπάγερν Μονάχου και βρήκε τελικά στέγη στη Καντού.

Μπορεί να ήθελε από μικρός να φορέσει τη φανέλα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, της ομάδας της πόλης του, όμως έχει αυτογνωσία και κατάλαβε από μικρός ότι δεν είναι όλοι για το ΝΒΑ: "Ο καθένας έχει διαφορετικό... ταξίδι. Δεν είναι για όλους μας το ΝΒΑ. Αυτό το έμαθα καλά. Δεν ήταν το μονοπάτι μου. Το αποδέχθηκα και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ".

Πάντως όταν ρωτήθηκε για το πόσο θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, είχε δηλώσει "Για ακόμη τέσσερα-πέντε χρόνια". Όταν δηλαδή θα έχει φτάσει δηλαδή τα 35 . Ποτέ μη λες ποτέ Ντομινίκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεν είναι αντί-Χάκετ ο Γουότερς

News 24/7

24MEDIA NETWORK