Η καλή (Le)Day από το φιλικό φαίνεται

Το δείγμα γραφής του Ζακ ΛεΝτέι, του 'άγνωστου' ψηλού που επέλεξε ο Ντέιβιντ Μπλατ για τον δικό του Ολυμπιακό, γίνεται ολοένα και πιο αντιπροσωπευτικό των όσων θα δώσει μέσα στη χρονιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΧΑΠΟΕΛ / ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΧΑΠΟΕΛ / ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ζακ ΛεΝτέι. Μέχρι το Σάββατο 7 Ιουλίου τον ήξεραν σε κάποιες γειτονιές του Ντάλας, εκεί όπου μεγάλωσε και έβγαλε το high school (Skyline, The Colony), τον ήξεραν σε δυο κολέγια (South Florida, Virgina Tech), τον είχαν μάθει και στο Ισραήλ, όντας ο καλύτερος ψηλός της σεζόν με τη Χάποελ Γκιλμπόα.

Από την ημέρα που η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτησή του, άρχισε το πολύ ψάξιμο. Ποιος είναι ο δίμετρος Αμερικανός που έρχεται για το '5' των 'ερυθρολεύκων', πού τον ανακάλυψε ο Ντέιβιντ Μπλατ, τι είδους στιλ ψηλός είναι, πόσα μπορεί να δώσει όσο βρίσκεται στο παρκέ.

Το διαδίκτυο προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στη συλλογή πληροφοριών - όχι όπως κάποτε, ενώ τα videos, πρόσφατα ή παρελθόντος χρόνου, φανερώνουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Προτού όμως τον δεις ενεργό, να 'κουμπώνει' σ' ένα νέο σύνολο, με νέα δεδομένα και άγνωστους συμπαίκτες, είναι αναγκαία η αυτοσυγκράτηση. Μην τον 'βαφτίσεις' Χάινς, προτού τον δεις ενεργό.

Αρχικά ήταν τα προπονητικά φιλικά στο ΣΕΦ που τον έβαλαν στο κάδρο. Μετά ήρθε το παιχνίδι με την Ουνικάχα στο τουρνουά της Μάλαγα και ως τρίτο 'αποδεικτικό στοιχείο' το παιχνίδι στο διεθνές συναπάντημα του Ηρακλείου απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Στο οποίο είχε 31 πόντους (9/13 δίποντα, 13/16 βολές), 11 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα και 11 κερδισμένα φάουλ. Όλα αυτά σε 29'14''.

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού όχι επιπέδου Ευρωλίγκας και οι ψηλοί που συνάντησε (Όουενς) όχι σαν τα κορμιά που θα έχει να κοντράρει από τον Οκτώβρη και μετά. Τα στοιχεία όμως είναι απτά.

O 24χρονος σέντερ...

...δεν φοβάται να πάει προς το καλάθι με κάθετη κίνηση κατά κύριο λόγο

1η περίπτωση

2η περίπτωση

...'μαγκώνει' με τα δυνατά χέρια του την μπάλα και επιδιώκει -σχεδόν πάντα- την επαφή, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του πως είτε θα σκοράρει είτε θα πάρει φάουλ, ενίοτε μαζί, ευστοχώντας μάλιστα στις βολές

1η περίπτωση

...παρακολουθεί τις φάσεις και παίρνει τις κατάλληλες θέσεις για να τελειώσει επιθέσεις.

1η περίπτωση

2η περίπτωση

3η περίπτωση

4η περίπτωση

...τρέχει καλά το γήπεδο

Σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός, αλλά με το επιτόπιο άλμα του καλύπτει την έλλειψη σκληράδας.

* Οι μεμονωμένες εικόνες είναι από το video των highlights του αγώνα που δημοσίευσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK