Αγγελόπουλοι κατά Γιαννακόπουλου: "Δεν ήταν μια ειλικρινής συγγνώμη"

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησαν στην παρουσίαση της νέας ομάδας του Ολυμπιακού και είπαν πολλά: από το σχεδιασμό μέχρι τη διαιτησία και τη φοροδιαφυγή. Μαζί τους και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Αγγελόπουλοι κατά Γιαννακόπουλου: "Δεν ήταν μια ειλικρινής συγγνώμη"

Στη διάρκεια της παρουσίασης της νέας ομάδας του Ολυμπιακού, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρθηκαν σε μια σειρά θεμάτων: τη συγγνώμη εκ μέρους Παναθηναϊκού στη διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος, τη διαιτησία, τις αλλαγές στους αθλητικούς δικαστές, στον ΕΣΑΚΕ και τις καταγγελίες.

"Έφυγε ένας, ήρθε ο κουμπάρος του"

Όλα όσα είπε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος:

Η εφετινή ομάδα που χτίσαμε εν μέσω και πριν από τα capital controls διαθέτει ένα τα πιο δυνατά ρόστερ από τότε που είμαστε εδώ. Συνεργαστήκαμε άψογα με τον προπονητή για να συμπληρώσουμε τα κενά μετά από τις αποχωρήσεις ή τις αδυναμίες, παρόλο που πέρυσι κατακτήσαμε τους στόχους μας.

Αυτά που έχουμε πετύχει και συνεχίζουμε να θέλουμε να πετύχουμε δεν είναι εύκολα. Μέσα στην Ελλάδα των μνημονίων έχουμε χτίσει μια ομάδα που γράφει ιστορία.

Ας απολαύσουμε αυτά που ζούμε και μετά να κάνουμε μπασκετικές αναλύσεις.

Επειδή ήμουν στην παρουσίαση της FIBA, ήταν όντως μια σοβαρή παρουσίαση. Ίσως να μην είναι έτοιμη να εφαρμόσει το σχέδιο. Με αφορμή και αυτό πάντως η Ευρωλίγκα δίνει ήδη μεγαλύτερα έσοδα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης να παίρνει 250.000 ευρώ είναι μια γελοιότητα και τη ζήσαμε. Για του χρόνου δεν ξέρουμε τι γίνεται, είναι καλό που γίνονται ζυμώσεις. Για να έχουμε και εμείς περισσότερα έσοδα.

Ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να έχει λόγο στη διαιτησία. Αυτός διοργανώνει το πρωτάθλημα, οφείλει να έχει λόγο. Η ΕΟΚ αγνοεί το πρωτάθλημα. Ο κύριος που έφυγε από την ΚΕΔ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση.

Αγγελόπουλοι κατά Γιαννακόπουλου: "Δεν ήταν μια ειλικρινής συγγνώμη"

Η μόνη γραμμή που πρέπει να χαραχτεί είναι αυτή της νομιμότητας. Τη συγγνώμη τη ζητάς λες για ποιον λόγο και κατά πρόσωπο. Τα είπα και στον Μάνο Παπαδόπουλο. Δεν έχει γίνει κατανοητό ότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που πρέπει να εφαρμοστούν είτε εις βάρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είτε του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Είχαν παραιτηθεί και οι δύο αθλητικοί δικαστές του ΕΣΑΚΕ μετά από επεισοδιακή γενική συνέλευση, αφού απείλησε ο Μπαλτάκος τον Χαλβατζάκη και μπήκαν δύο κυρίες αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν είχαμε ενημέρωση από τον Χαλβατζάκη, ο οποίος είχε αρχίσει καλά αλλά είναι προφανώς ένας άνθρωπος δεν τις αντέχει στις πιέσεις.

Το ρόστερ έχει κλείσει, παρακολουθούμε πάντως την αγορά. Εχουμε δύο αγώνες και σε αυτούς θα αγωνιστούν οι παίκτες που είναι πίσω μου.

Το θέμα είναι πρώτα να πας στο Final Four. Σίγουρα είναι μια συγκυρία το ότι γίνεται στο Βερολίνο, εκεί που ήταν το πρώτο μας, υπάρχει ένας συμβολισμός και θέλουμε να επιστρέψουμε. Θα θέλαμε πάντως να πάμε ακόμη και στην Ολλανδία να γινόταν.

Τον κύριο Παπαδημητρίου τον πέτυχα πέρυσι σε μια παιδική χαρά, του ανέλυσα όλη την κατάσταση για το τι πληρώνουμε εμείς και τι οι αντίπαλοί μας. Και μου λέει 'γιατί κάθεστε και γιατί δεν φεύγετε'. Αυτός ο άνθρωπος θα κληθεί να ορίζει διαιτητές στους αγώνες του Ολυμπιακού; Ελπίζω να το κάνει με αξιοπιστία.

Πάμε για τα προκριματικά Ολυμπιάδας και συνεχίζουμε ακάθεκτοι με τον ίδιο άνθρωπο στην ηγεσία της Ομοσπονδίας.

"Όχι άλλα sms σε διαιτητές"

Όλα όσα είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να γίνει η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία 7ετία. Αυτό μάλιστα έγινε μέσα σε συνθήκες οικονομικής στενότητας, η οποία συμπίπτει με την περιπέτεια της χώρας μας. Σε αυτήν την περίοδο είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Πέρυσι αγγίξαμε το τέλειο, το θαύμα το όνειρο. Πάντα οι στόχοι είναι υψηλοί. Κάποιες φορές μπερδεύουμε στους στόχους με τα όνειρα.

Υπάρχει και μία επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ο Ολυμπιακός για το θέμα της FIBA.

Εφέτος θα είναι πιο δυνατό το πρωτάθλημα. Εμείς ξεπεράσαμε τα 3.000 διαρκείας. δεν είναι μόνο θέμα ανταγωνιστικότητας η μη προσέλευση του κόσμου αλλά και κρίσης.

Έβγαλε μια ανακοίνωση η ΟΔΚΕ για μια εγκληματική οργάνωση. Υπάρχει μια αντιδικία για τη διαιτησία, η οποία δεν είναι στο επίπεδο που θέλαμε. Έγιναν κάποιες αλλαγές στην ΚΕΔ. Βγήκε ένας κύριος μπήκε ο κουμπάρος του. Δεν ξέρουμε αν αυτό αλλάζει κάτι. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τις θητείες, να είναι στο αυτόματο. Δεν θα ορίζει ένας άνθρωπος της διαιτησίες.

Έχουν και οι ομάδες ευθύνες που επηρεάζουν οι διαιτητές. Ευχή μας είναι να μην υπάρχουν sms προέδρων προς διαιτητές στα ημίχρονα αγώνων. Όπως πέρυσι στον τρίτο τελικό. Δεν βοηθούν τέτοιες πρακτικές.

Αγγελόπουλοι κατά Γιαννακόπουλου: "Δεν ήταν μια ειλικρινής συγγνώμη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι πολύ σοβαρό θέμα η παραίτηση των αθλητικών δικαστών. Αυτό έγινε αφού επέβαλαν ποινές και προς τον κ.Γιαννακόπουλο με αποτέλεσμα ν' αρχίσει μια προσπάθεια αποδόμησης των εξαίρετων αυτών δικαστών με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που τους στοχοποίοησε. Ακολούθησε η ΓΣ του ΕΣΑΚΕ όπου ο κ.Μπαλτάκος έκανε συγκεκριμένη επίθεση. Αυτά που ειπώθηκαν δεν δείχνουν σεβασμό στην αθλητική δικαιοσύνη ή μεταμέλεια. Παραιτήθηκαν και ενώ είχαν να ασχοληθούν με πολύ σοβαρές υποθέσεις όπως η εικονική μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτοί θα είναι που θα κρίνουν σε ποια κατηγορία θα παίξει ο Παναθηναϊκός. Έχουμε θέματα με δημοσιογράφους, με διαιτητές, υποθέσεις με διεθνείς διαιτητές. Αν τα βάλουμε όλα μαζί... Γιατί όταν λέει ότι ο Ολυμπιακός είναι ο σύλλογος της βρωμιάς, ζητάει συγγνώμη απ' όλον τον κόσμο; Δεν κατάλαβαν από ποιον ζήτησαν συγγνώμη. Για την επίθεση σε αθλητές, για τη γενικότερη συμπεριφορά; Δεν είναι ειλικρινής η συγγνώμη, δεν άλλαξε κάτι. Είναι απλώς ένα βήμα από τα 100. Είναι σαν να μην έγινε. Είναι τόσα πολλά τα θέμα. Βγες απάνω και ζήτα συγγνώμη για ένα, δύο τρία και μετά να το κρίνουμε. Από κάποιους έχει παρεξηγηθεί αυτή η συγγνώμη.

Η παρουσία του κ.Κοντονή είναι σημαντική, αλλά δεν εξασφαλίζει ότι θα εφαρμοστούν αυτά που θέλει ο Ολυμπιακός. Απ' όσο γνωρίζω δεν συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις μας στο προσχέδιο του νόμου. Δεν μπορεί να παίζει στοίχημα ιδιοκτήτης ομάδας. Ο Αγγελόπουλος δεν μπορεί να παίζει στοίχημα τον Ολυμπιακό, ο Σφαιρόπουλος ή ο Σπανούλης. Για τη διαιτησία πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Δεν έχει σημασία αν θα είναι ο Κοντονής, το πλαίσιο μετράει. Δεν έχουμε δει κάτι που αντιμετωπίζει. Δεν έχουν συμπεριληφθεί αυτές διατάξεις στα προσχέδια. Είναι σίγουρα καλύτερα από τη σημερινή κατάσταση, απέχει πάντως από το ιδεατό.

Ευτυχώς το Final Four δεν γίνεται στην Ισπανία ή στη Ρωσία.

Οι διαφορές των δύο ομάδες ήταν πολύ μεγάλες πέρυσι, ο Ολυμπιακός ήταν δύο κλάσεις ανώτερος. Το δείχνει το 5-0 και η εξέλιξη των αγώνων. Όταν είναι τέτοια η διαφορά, τι να πεις για τη διαιτησία;

Οι ιστοσελίδες του κ.Γιαννακόπουλου, αυτές οι πολύ επιτυχημένες και μεγάλες, είχαν εμφανίσει δημοσιεύματα κατά της οικογένειας μας για φοροδιαφυγή με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα. Υποβλήθηκε ανώνυμη καταγγελία με το περιεχόμενο δημοσιευμάτων στον Εισαγγελέα. Θέλω να σας ενημερώσω ότι αυτές οι καταγγελίες αρχειοθετήθηκαν, δεν προέκυψε τίποτα. Εκκρεμούν άλλες υποθέσεις βέβαια.

Εμείς δεν θα σχολιάσουμε τις ανακοινώσεις της ΟΔΚΕ. Καθυστερημένα γίνονται όλα αυτά. Μόνο εμείς μιλούσαμε τόσα χρόνια. Μην μας μπλέκετε.

Ο κ.Σχινάς που επεξεργάζεται το νέο αθλητικό νόμο είναι φανατικός Παναθηναϊκός και έχει φιλικές σχέσεις με το νομικό σύμβουλο του Παναθηναϊκού. Είναι ένα θέμα και πρέπει να το δούμε.

"Κάθε παίκτης ήταν πρώτη μας επιλογή"

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε: "Η εφετινή χρονιά θα είναι πιο δύσκολη από την περυσινή, γιατί ως πρωταθλητές Ελλάδας και φιναλίστ Ευρωλίγκας θα υπάρξουν περισσότερες ομάδες που θα θέλουν να μας ανταγωνιστούν. Έχουμε αρχίσει και την πνευματική προετοιμασία και ν' ανταξελθιούμε σε πολλές τις διοργανώσεις. Έχουμε κάνει ένα υψηλού επιπέδου ρόστερ και το πιο σημαντικό είναι να δουλέψουμε, να βρεθούμε στο γήπεδο γιατί έχουμε πολλά νέα πρόσωπα.

Δεν θα δούμε πολλά καινούργια πράγματα, απλώς όσοι αποκτήθηκαν ήρθαν με συγκεκριμένο στόχο προκειμένου να ταιριάξουν στην υπόλοιπη ομάδα. Θα ξεκινάμε ξανά από την άμυνα, εκεί πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και να εκμεταλλευτούμε το ανοικτό γήπεδο και να δουλέψουμε ομαδικά για να εκμεταλλευτούμε το ταλέντο. Φέραμε τους καλύτερους που μπορούσαμε για να δημιουργήσουμε ένα πολύ ισχυρό σύνολο, ένα από τα καλύτερα ρόστερ που είχε ποτέ η ομάδα. Νομίζω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά στο επιτελείο για ν' αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα των παικτών. Τους θέλαμε όλους τους παίκτες που πήραμε, ήταν βασικές επιλογές μας.

Εμείς δουλεύουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δεν μας ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός ή η Τσεντεβίτα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στο κύπελλο, αλλά η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει καν ακόμα. Οφείλουμε να δουλέψουμε με μέθοδο, υπομονή και επιμονή για να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Μέσα από τις νίκες θέλουμε να βελτιωνόμαστε και να παίξουμε όλο και καλύτερα.

Αγγελόπουλοι κατά Γιαννακόπουλου: "Δεν ήταν μια ειλικρινής συγγνώμη"

Για μένα δεν υπάρχει νεαρός παίκτης, αλλά παίκτες στο γήπεδο ανεξαρτήτως ηλικίας. Είτε 19 είναι αυτός είτε 40 σημασία έχει να κάνει αυτό που πρέπει. Υπάρχει πίστη και εμπιστοσύνη στους παίκτες. Αν δεν πιστεύω κάποιον, δεν τον κρατάω. Δεν θέλω να κοροϊδεύω κανέναν. Πιστεύω σε όλους, δεν θέλω να υπάρχει κανένα ρίσκο με τις επιλογές. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

Το ρόστερ έχει κλείσει, η ομάδα έχει διαμορφωθεί ήδη. Πιστεύουμε στο υλικό που έχουμε. Κάθε άλλο από εκεί και πέρα είναι περιττό.

Συμφωνώ με όσα είπαν οι πρόεδροι για τη διαιτησία. Από εκεί και πέρα κάνουμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο. Είναι θέματα που πρέπει να μπουν σε σωστή βάση και δρόμο.

Ο Οθέλο έκανε μια μαγνητική την Τρίτη. Πάει καλύτερα, αλλά δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε το χρόνο επανένταξής του στην ομάδα. Θα γίνεται μέρα με τη μέρα. Το πώς απορροφάται το τραύμα θα το δούμε. Συγκεκριμένη εκτίμηση δεν μπορούμε να γίνουμε. Ο Καββαδάς έχει άδεια αφού αύριο θα φεύγει για την Εθνική Ενόπλων.

Το live της παρουσίασης

16:43
Καλησπέρα σας. Σε πολύ λίγο αρχίζει η Media Day του Ολυμπιακού
16:44
Οι πρόεδροι, το προπονητικό τιμ και οι παίκτες έχουν ήδη πάρει τις θέσεις τους
16:50
Όλα είναι έτοιμα και ξεκινάμε
16:51
Ο λόγος θα περάσει αρχικά στους προέδρους και μετά θα ακολουθήσει ο προπονητής, Γιάννης Σφαιρόπουλος
16:52
Ο Παναγιάτης Αγγελόπουλος αφού καλοσωρίζει τους πάντες λέει ότι "η φεετινή ομάδα νομίζω ότι είναι η πιο δυνατή που έχουμε χτίσει παρά τα κάπιταλ κοντρόλ. Είχαμε καλή συνεργασία με τον κόουτς. Αυτά που έχουμε πετύχει δεν είναι εύκολα. Είμαστε σε μία Ελλάδα των μνημονίων και μέσα σε αυτή την πενταετία έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα που γράφει ιστορία"
16:54
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος λέει "Ο Ολυμπιακός έγινε καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, όμως αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία γιατί γίνεται μέσα στην δυσκολότερη οικονομική περίοδο της χώρας μας. Πέρσι αγγίξαμε το τέλειο και το θαύμα. Πάντα οι στόχοι είναι ψηλοί, όμως μερικές φορές τα μπερδεύουμε με τα όνειρα".
16:56
Ο Σφαιρόπουλος από την πλευρά του δήλωσε "Είναι μία καινούρια χρονιά που ξεκινάει. Η φετινή θα είναι πιο δύσκολη σε σχέση με την περσινή γιατί θα έχουμε περισσότερες ομάδες που θα θέκλουν να μας ανταγωνιστούν. Ήδη έχουμε ξεκινήσει και την πνευματική προετοιμασία για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Έχουμε δημιουργήσει ένα υψηλού επιπέδου ρόστερ και θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση γι αυτό. Έχοντας αρκετούς διεθνείς και νέους παίκτες εδώ και λίγες μέρες έχουμε ξεκινήσει να λειτουργούμε ως ομάδα. Καλή χρονιά σε όλους. Εύχομαι μία χρονιά αντίστοιχη ίσως και καλύτερη"
16:56
Ξεκινάει η διαδικασία των ερωτήσεων 
16:58
Προς τον Σφαιρόπουλο είναι μία πρώτη ερώτηση και αφορά τα όσα διαφορετικά θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός φέτος. "Όταν πετυχαίνεις κάτι δεν αλλάζεις. Οι παίκτες που ήρθαν αποκτήθηκαν με συγκεκριμένο στόχο που είναι να ταιριάξουν φιλοσοφία της ομάδας που είναι να ξεκινάμε από την άμυνα. Να εκμεταλλευτούμε το ανοικτό γήπεδο και να έχουμε ομαδικότητα στην επίθεση. Με αυτά τα δεδομένα φέραμε τους καλύτερους παίκτες που θα δημιουργήσουν ένα από τα καλύτερα ρόστερ που είχε ποτέ η ομάδα"
17:00
Για τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ ερωτάται ο Σφαιρόπουλος αλλά και για τα ντέρμπι που έρχονται. "Κάποιοι έφυγαν γιατί θέλαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο και κάποιοι άλλοι που προτίμησαν να πάνε αλλού. Νομίζω έγινε καλή δουλειά από όλους και πιστεύω ότι η διοίκηση έκανε ό,τι καλύτερο γινόταν. Όλοι ήταν οι πρώτες μας επιλογές και θα μπουν στο πνεύμα.
Όσον αφορά τα ντέρμπι δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος αλλά δουλεύουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Η χρονιά είναι μεγάλη και πρέπει να δουλέψουμε με μέθοδο, υπομονή και επιμονή για να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Σημαντικό να κερδίζουμε τα παιχνίδια και να βλετιωνόμαστε μέρα με την ημέρα"
17:03
Ο Σφαιρόπουλος δέχεται τώρα ερώτηση για τα 3 πεντάρια αλλά και για το ρίσκο ότι στο "4" δεν υπάρχει μεγάλο βάθος. "Για εμένα δεν υπάρχει νεαρός παίκτης αλλά παίκτης μέσα στο γήπεδο. Δεν κοιτάω την ηλικία. Όποιος προσπαθεί στο τέλος τα καταφέρνει. Υπάρχει πίστη στους παίκτες που έχουμε. Αν υπάρχει κάποιος παίκτης που δεν τον πιστεύει δεν τον κρατάω γιατί δεν θέλω να κοροϊδεύω. Έχουμε πάρει φέτος που είναι επιλογές δικές μου. Πιστεύω στο υλικό και δεν πιστεύω ότι υπάρχει ρίσκο". Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος παρεμβαίνει για να απαντήσει "Ότι πρέπει να απολαύσουμε αυτό που ζούμε"
17:05
Προς τους προέδρους είναι η επόμενη ερώτηση και αφορά την πρόταση της Φιμπα για νέα διοργάνωση. Τον λόγο παίρνει ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος "Ήμουν στην παρουσίαση ήταν όντως μία σοβαρή παρουσίαση. Ίσως να μην είναι έτοιμη να το εφαρμόσει, όμως με αφορμή αυτό η Ευρωλίγκα αρχίζει να δίνει περισσότερα έσοδα. Το να παίρνει ο πρωταθλητης 250 χιλιάδες ευρώ είναι μία αστειότητα. Τι θα γίνει για του χρόνου δεν το ξέρουμε, όμως γίνονται ζυμώσεις"
17:06
"Έχει συσταθεί μία επιτροπή που θα εξετάσει όλα αυτά τα θέματα" προσθέτει ο Γιώργος Αγγελόπουλος
17:07
Για το ελληνικό πρωτάθλημα και την προσέλευση που αναμένουν με δεδομένο ότι έχουν δυναμώσει κι άλλες ομάδες ο Γιώργος Αγγελόπουλος λέει "φέτος περιμένουμε πιο δυνατό πρωτάθλημα, όμως ότι ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο όπως στην Ευρωλίγκα είναι και θέμα οικονομικής κρίσης". 
17:11
Όσον αφορά την κόντρα ΚΕΔ - ΟΔΚΕ ο "υπάρχει μία αντιδικία, όμως το θέμα είναι γενικότερο. Δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε η ελληνική διαιτησία. Ξέρουμε ότι βγήκε ένας κύριος και μπήκε ο κουμπάρος του, όμως ο Ολυμπιακός έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν τη θητεία και πόσο θα μένει ένας άνθρωπος". Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος προσθέτει "έχουμε προτείνει ότι ο ΕΣΑΚΕ να έχει λόγο που διοργανώνει το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα το κάνει ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ είναι απούσα από όλο αυτό"
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος συνεχίζει λέγοντας: "Δεν είναι μόνο θέμα ΟΔΚΕ και ΕΟΚ. Η ευχή μας είναι να μην υπάρχουν SMS προέδρων προς διαιτητές σε ώρα αγώνα όπως έγινε στον τρίτο τελικό πέρσι".
17:14
Όσον αφορά την δήλωση του κυρίου Τριαντόπουλου που διάβασε στην κλήρωση του πρωταθλήματος και τη συγγνωμή της ΚΑΕ ΠΑΟ. Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος λέει ότι "Απ' ότι φαίνεται λες γιατί ζητάς συγγνώμη αλλά το λες και κατά πρόσωπο. Τα είπα αυτά και στον κύριο Παπαδόπουλο. Όπως είπα και στη δήλωση μου εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που πρέπει να εφαρμοστούν. Η συγγνώμη δεν έγινε συγκεκριμένη. Δεν γνώριζα ότι την ημέρα της κλήρωσης έχουν παραιτηθεί και οι δύο αθλητικοί δικαστές του ΕΣΑΚΕ όπου είχαν μειώσει την ποινή του κύριο Γιαννακόπουλου από 82 μήνες σε 52. Εμείς γι αυτό δεν είχαμε ενημερωθεί. Ο κύριος Χαλβατζάκης δεν αντέχει τις πιέσεις"
17:18
Στο ίδιο θέμα ο Γιώργος Αγγελόπουλος λέει ότι "Όλοι μιλάμε για ισονομία, όμως ξεκίνησε μία προσπάθεια αποδόμησης με πρωτοσέλιδο της "Πράσινης" που τους στοχοποίησε. Ακολούθησε η Γενική Συνέλευση όπου ο κ. Μπαλτάκος έκανε επίθεση στους δικαστές. Δεν νομίζω ότι αυτά δείχνουν σεβασμό ή κάποια μεταμέλεια. Λίγες ημέρες μετά παραιτήθηκαν, ενώ η θητεία τους έληγε σε ένα χρόνο. Όποιος αθλητικός δικαστής έρθει έχει να πάρει σημαντικές αποφάσεις όπως το που θα αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός. Έχουμε θέματα παλιότερα που εκκρεμούν. Εγώ δεν έχω καταλάβει από ποιους και γιατί από όλα ζητάει συγγνώμη. Αυτή η συγγνώμη νομίζω ότι δεν είναι ειλικρινής. Είναι ένα βήμα από τα πολλά που πρέπει να γίνουν. Είναι σαν να μην έγινε. Δεν υπάρχει καμία συγνώμη"
17:19
Η επόμενη ερώτηση αφορά αν το ρόστερ έχει κλείσει και αφορά την απόκτηση ή μη του Κώστα Παπανικολάου με τον Σφαιρόπουλο να απαντά ότι "όπως ξέρετε έχω πει ότι το ρόστερ έχει κλείσει. Είπα και πριν ότι πιστεύω στους παίκτες. Από εκεί και πέρα κάθε άλλο είναι περιττό". Στο ίδιο μήκος κλίματος είναι και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος
17:22
Παραμένουμε στο θέμα των δικαστικών με τους προέδρους να ερωτώνται αν είναι αισιόδοξοι για να αλλάξει κάτι. "Η παρουσία του κ. Κοντονή είναι θετική. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρη θέση για τα όσα πρέπει να υπάρξουν στο αθλητικό νομοσχέδιο. Έχουμε πει ότι δεν γίνεται πρόεδροι, παίκτες και προπονητές να παίζουν στοίχημα. Αυτά δεν περιλαμβάνονται. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν μπει αυτά τα θέματα όπως δεν έχουν μπει τα θέματα της εφορίας και πολλά άλλα που δεν έχουν συμπεριληφθεί. Είναι στη σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο, όμως απέχει από το ιδεατό" λέει ο Γιώργο Αγγελόπουλος
17:25
Το θέμα της διαιτησίας τίθεται και στον κόουτς Σφαιρόπουλο με τον ίδιο να λέει ότι "Πρώτα συμφωνώ με όσα είπαν οι πρόεδροι. Εγώ προσπαθώ να κάνω δουλειά μου μέσα στο γήπεδο και μαζί με τους παίκτες προσπαθούμε να κερδίζουμε μέσα στο γήπεδο. Όπως είπαν κι οι πρόεδροι το θέμα της διαιτησίας είναι σημαντικό και πρέπει να μπουν στον σωστό δρόμο". Ο Γιώργος Αγγελόπουλος συμπληρώνει ότι "Πέρσι ο Ολυμπιακός ήταν δύο σκάλες ανώτερος, όμως δεν γίνεται κάθε χρόνο να γίνεται αυτό. Το θέμα είναι όταν οι δύο ομάδες είναι κοντά κι όχι όταν η απόσταση είναι μεγάλη"
17:27
Για την κατάσταση του Χάντερ κι αν σημαίνει κάτι η απουσία του Καββαδά. "Ο Οθέλο έκανε μαγνητική και είδαμε ότι πάει καλύτερα, όμως ακόμα δεν μπορούμε να πουμε πότε θα μπει στην ομάδα. Αυτό θα γίνει μέρα με την ημέρα γιατί ένα τέτοιο αιμάτωμα πως απορροφάται το κρίνεις καθημερινά. Όσον αφορά τον Καββαδά έχει άδεια σήμερα γιατί αναχωρεί με την Εθνική Ενόπλων και να ενσωματωθεί με την ομάδα"
17:29
"Ο Παπαδημητρίου τον πέτυχα πριν ένα χρόνο και του ανέλυσε την κατάσταση. Μετά από όσα του είπα με ρώτησε γιατί δεν φεύγουμε. Αυτός ο άνθρωπος θα βάζει διαιτητές του χρόνου" λέει ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος
17:33
Ο δημοσιογράφος της "Πράσινης" ρωτάει για τα ΜΜΕ που ελέγχει ο Γιαννακόπουλος με τον Γιώργο Αγγελόπουλο να απαντάει "Αυτές οι ιστοσελίδες οι πολύ πετυχημένες είχαν φιλοξενήσει δημοσιεύματα κατά εμού και της οικογένειας μας για φοροδιαφυγή για σχέσεις με Ναζί και πολλά άλλα. Μετά από αυτά τα δημοσιεύματα έγινε ανώνυμη καταγγελία εναντίον της οικογένειας μας. Αυτά αρχειοθετήθηκαν και δεν έγινε τίποτα και σας το λέω να το ξέρετε".
17:35
Όσον αφορά αν υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση στο μπάσκετ ο Γιώργος Αγγελόπουλος λέει "Τόσα χρόνια μόνο εμείς μιλούσαμε, όμως δεν θα ασχοληθούμε με ό,τι λένε οι άλλοι. Δεν έχω διαβάσει όλη την ανακοίνωση, όμως προφανώς υπάρχει ένα παρασκήνιο. Δεν είναι κακό στο μπάσκετ να λάβουν πόστα και άνθρωποι που έχουν υπάρξει στον Ολυμπιακό ή κάποιος δημοσιογράφος που σχετίζεται με τον Ολυμπιακό. Ο κ. Σχινάς επεξεργάζεται τον καινούριο αθλητικό νόμο είναι φανατικός Παναθηναϊκός και είναι πολύ καλός φίλος του Μπαλτάκου. Ίσως είναι θέμα αυτό που πρέπει να δούμε"
17:37
Κάπου εδώ φτάνει στο τέλος της η Media Day και ήρθε η ώρα για την πρώτη ομαδική φωτογραφία της σεζόν

News 24/7

24MEDIA NETWORK