Ντι Τζέι Στρόμπερι: Ο άνθρωπος που σταμάτησε τον Λεμπρόν!

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι βρίσκεται προ των πυλών του Ολυμπιακού και το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ του. Ο 30χρονος γκαρντ διακρίνεται για τα αμυντικά του προσόντα χωρίς όμως να αδιαφορεί για τη δημιουργία, την επίθεση και το θέαμα. Προέρχεται δε από μία μαγική σεζόν με την Καρσίγιακα την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του τουρκικού τίτλου. Ποια η σχέση του με τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Ντι Τζέι Στρόμπερι: Ο άνθρωπος που σταμάτησε τον Λεμπρόν!

Ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη Ντι Τζέι Στρόμπερι δεν παίζει μπάσκετ ούτε μόνο για να καρφώνει, ούτε μόνο για να βάζει 40 πόντους στο κεφάλι του προσωπικού του αντιπάλου ούτε μόνο για να κόβει εισιτήρια κάνοντας πάσες πίσω από την πλάτη. Ο άνθρωπος είναι χαμάλης πολυτελείας με την μπασκετική έννοια του όρου και μ' αυτό το κύριο χαρακτηριστικό βγάζει το ψωμί του χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αδιαφορεί για το θέαμα.

Αν δεν πιστεύετε τη δική μας περιγραφή, διαβάστε τα λόγια του Στιβ Κερ ο οποίος το 2007 τον υποδέχθηκε στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ ως τζένεραλ μάνατζερ των Σανς: "Ο Ντι Τζέι φέρνει στην ομάδα μας σκληράδα, άμυνα και σπουδαία αθλητικά προσόντα. Πέρασε τέσσερα χρόνια στο κολέγιο σ' ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα κατά το οποίο έμαθε να νικά".

Ο παίκτης που φέρεται να είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό έγινε ντραφτ στο ΝΒΑ το 2007. Μην φανταστείτε κάποιο τρομερό πλασάρισμα, στο Νο 59 επιλέγη, δείγμα του ότι δεν αποτελούσε για κανέναν hot επιλογή.

Πιο πριν, στο κολέγιο του Μέριλαντ έκανε μία σειρά πολύ σημαντικών πραγμάτων κυρίως μέσα από την ικανότητά του να παίζει πολύ δυνατή άμυνα πάνω στην μπάλα, αλλά και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Κατά την τελευταία του σεζόν μάλιστα βρέθηκε στη δεύτερη καλύτερη ομάδα του ΝCAA, ενώ την αμέσως προηγούμενη σεζόν ηγήθηκε του Μέριλαντ τόσο στα κλεψίματα όσο και στις ασίστ.

Η μεγάλη βραδιά κόντρα στον Λεμπρόν

Ωστόσο την πραγματικά μεγάλη βραδιά την είχε στα γυμνασιακά του χρόνια. Σε παιχνίδι του κόντρα στο high school στο οποίο έπαιζε ο πολύς Λεμπρόν Τζέιμς, ο Στρόμπερι έκανε το μετέπειτα σούπερ σταρ του ΝΒΑ να χάσει τον μπούσουλα. Ο Τζέιμς τελείωσε το ματς με 33% στα σουτ εντός πεδιάς, με 0/8 τρίποντα και με 7 λάθη. Ολα αυτά ελέω Στρόμπερι.

Στο ΝΒΑ δεν μπόρεσε να μακροημερεύσει παίζοντας μόλις 33 ματς. Ακολούθησε μία σύντομη πορεία στην NBA D-League και εν συνεχεία ήρθε η περιπλάνηση στην Ευρώπη σ' ένα κλασικό σενάριο καριέρας Αμερικανού παίκτη στη Γηραιά Ηπειρο (μ' ένα διάλειμμα για την NBA D-League και πάλι το 2010 αλλά και για τη Νέα Ορλεάνη στο ΝΒΑ).

Στην Ευρώπη

Από εκεί και πέρα σε Μπολόνια, Ορτέζ, Λιέτουβος Ρίτας, Χάποελ Μιγκντάλ, Τσιμπόνα και Καρσίγιακα έκανε αυτό που ξέρει καλά να κάνει. Επαιζε άμυνα του θανάτου, έδινε γρήγορο τέμπο στην επίθεση, έβγαλε τη σκληράδα και τα σπουδαία αθλητικά προσόντά του στο παρκέ, ενίοτε προσφέροντας και θέαμα. Εφέτος δικαιώθηκε φτάνοντας στον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του, στο πρωτάθλημα Τουρκίας με την εκπληκτική Καρσίγιακα κόντρα σε κάθε προγνωστικό.

Nα περάσουμε στα πρόσφατα ανδραγαθήματά του. Στα πλέι οφ της τουρκικής Λίγκας, ο Στρόμπερι οργίασε. Από τα 12 ματς μόνο σ' ένα είχε μονοψήφιο αριθμό πόντων. Στους δε τελικούς...το τερμάτισε, ειδικά στο τρίτο ματς κατά το οποίο είχε 26 πόντους. Συνολικά στα πλέι οφ έγραψε 15,9 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο κάνοντας τον προπονητή Ουφούκ Σαρίτσα έναν ευτυχισμένο άνθρωπο.

Διαβάστε ακόμη

Βλέπει Στρόμπερι ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK