Ο Ολυμπιακός είναι του Σπανούλη...

Οσο θα υπάρχει Σπανούλης, ο Ολυμπιακός θα είναι η δική του ομάδα. Οχι δεν θα παίζει μόνος εναντίον όλων, αλλά θα είναι ο ηγέτης των ερυθρολεύκων.

Ο Ολυμπιακός είναι του Σπανούλη...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια σκηνή και από τα φετινά... προσεχώς παρακολούθησαν όσοι είδαν το ματς με την Γαλατά (89-68).Ο Ολυμπιακός έπαιξε κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ, με αιφνιδιασμούς και ταχύτητα στην εκτέλεση ακόμα και στο 5 εναντίον 5. Πολλά σουτ βγήκαν ακόμα και στην πρώτη πάσα, τιμωρώντας κάθε λάθος στην αμυντική λειτουργία των Τούρκων.

Σκόρπισε πολλά χαμόγελα ο Ολυμπιακός, λοιπόν, που στο ημίχρονο προηγήθηκε με 51-29 και όταν η Γαλατά έγινε απειλητική (μείωσε σε 59-52 και 62-57 στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου), ανέλαβε δράση ο αρχηγός.

Πάντα μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη, τον Ματ Λοτζέσκι και τον Βαγγέλη Μάντζαρη, που ήταν ταυτόχρονα στο παρκέ. Ο Σπανούλης είχε συνολικά 17 πόντους και 6 ασίστ, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι πάλι πήρε την μπάλα όταν ο αντίπαλος έγινε απειλητικός και "καθάρισε" την μπουγάδα. Ο Πρίντεζης είχε 14 πόντους, ο Λοτζέσκι 13 και η επίθεση του Ολυμπιακού λειτούργησε υποδειγματικά. Το ίδιο και η άμυνα, που μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο χαλάρωσε και άφησε την Γαλατά να επιστρέψει στο παιχνίδι.Τ

Τελικό συμπέρασμα: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποσχέθηκε διαφορετικό Ολυμπιακό κι αυτό γίνεται. Σιγά, αλλά σταθερά. Η Γαλατάσαραϊ δεν είναι υπερδύναμη της Ευρωλίγκα, όμως είναι ομάδα της κορυφαίας διοργάνωσης. Απέναντί της οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν γρήγορα και ουσιαστικά, δίχως να ξεχνούν την άμυνα.

Στα πιο δύσκολα θα βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα, αλλά το δείγμα ήταν σαφώς πιο θετικό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 51-29, 59-51, 89-68

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 4, Μπιρτς 10, Γιανγκ 2, Τολιόπουλος 3, Παπαπέτρου, Σπανούλης 17, Αγραβάνης 8, Μιλουτίνοβ 10, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13, Μαραγκός

Γαλατασαράι (Αταμάν): Σμιθ 7, Κορκμάζ 4, Τόμπσον 5, Τάιους 6, Πλάις 9, Ντέι 18, Γκιουλέρ 14, Ντίμπλερ 3, Ντέντμον 2, Κοκσάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK