Ο Σφαιρόπουλος εξήγησε τα αίτια της ήττας του Ολυμπιακού

Στην έλλειψη ενέργειας των παικτών του και στο γεγονός ότι o Ολυμπιακός έπαιξε 12 τελικούς μέσα σε δύο μήνες στάθηκε ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Μετά τη λήξη του αγώνα στο ΣΕΦ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε: "Δεν μπορώ να πω ότι είναι άδικο το αποτέλεσμα. Όπως είδαμε στους τελικούς η ομάδα ήθελε αλλά ενεργειακά δεν μπορούσε. Κάναμε μια καλή χρονιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είχαμε κάποια παιχνίδια που χάσαμε και εδώ, αλλά ήμασταν σταθεροί συνολικά.

Παίξαμε πολλά παιχνίδια. Στο τέλος όμως δεν είχαμε το κάτι παραπάνω για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν είχαμε καλές αποφάσεις, ενέργεια. Όλα αυτά έγιναν γιατί η ομάδα είχε φτάσει στα όριά της. Όταν ξεκίνησε η σειρά με την Εφές παίζοντας στα πλέι οφ ήταν 13 Απριλίου και παίζουμε τώρα δύο μήνες στα κόκκινα. Για πρώτη φορά κάναμε σεζόν με 73 παιχνίδια. Όσο είχαμε ενέργεια η ομάδα πήγαινε καλά, μετά έπεφτε.

Με το νέο τρόπο διεξαγωγής της Ευρωλίγκας έχουμε περισσότερα ταξίδια και παιχνίδια. Φαίνεται και στα αποτελέσματα όλων των ομάδων όπως π.χ. και η Ρεάλ. Δεν γίνεται μια ομάδα να κρατιέται σε υψηλό επίπεδο 10 μήνες. Παίξαμε 12 τελικούς σε 2 μήνες. Δεν είναι εύκολο.

Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά που έγιναν στο τέλος. Δεν χρειάζεται η βία. Λυπάμαι και ζητώ συγνώμη από τους φιλάθλους για το αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να αντιδρούν έτσι. Δεν είναι καλό για την ομάδα και το μπάσκετ. Πρέπει να δεχθούμε ότι χάσαμε και να ανασυνταχθούμε για να είμαστε του χρόνου πιο δυνατοί".

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!