Ρεαλιστής Σφαιρόπουλος: "Είναι κουραστικό να μιλάμε συνέχεια για το σύστημα της Ευρωλίγκας"

Ερωτηθείς για το σύστημα διεξαγωγής της εφετινής Ευρωλίγκας και αν επιφέρει κούραση στους παίκτες, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε μερικές σταράτες κουβέντες, μακριά από εύκολες δικαιολογίες.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: "Δεν θέλω να κάνω ένα σχόλιο για την Ευρωλίγκα, για το σύστημα που διεξάγεται, το να συζητάμε αν είναι σωστό ή όχι, αν είναι καλό γιατί παίζεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα, γιατί θα παίξουμε τρία ματς σε πέντε ημέρες. Παίξαμε σήμερα Κυριακή δύσκολο παιχνίδι, ερχόμαστε από τη Λιθουανία, την Τρίτη παίζουμε εντός με τον Ερυθρό Αστέρα και την Πέμπτη παίζουμε μετά από ταξίδι στο Μπάμπεργκ. Καταλαβαίνετε ότι παίζουμε τέσσερα ματς σε οκτώ μέρες, τρία ματς σε πέντε. Αυτό είναι γνωστό, το ξέρουν όλες οι ομάδες, δεν νομίζω πως πρέπει να το συζητάμε τόσο πολύ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας διεξάγεται με αυτούς τους όρους, όλοι οι όροι, ισχύουν για όλες τις ομάδες, από το καλοκαίρι γνωρίζαμε αυτό το πρόγραμμα και γι αυτό εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα πολύ γεμάτο ρόστερ. Έχουμε 15 παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να παίξουν. Το να λεμε ότι είναι κουραστικό, είναι άνευ ουσίας η κουβέντα αυτή.

Από τη στιγμή που βρισκόμαστε μέσα στον πόλεμο, δεν μπορείς να πεις εάν αυτός ο πόλεμος είναι δίκαιος ο άδικος. Εδώ έχεις κάθε μέρα αγώνα και κάθε μέρα πρέπει να παλεύεις για τη νίκη. Αυτή είναι η ουσία, το αν πρέπει να παλεύεις, ναι, αφού στον πόλεμο είμαστε, πρέπει να πολεμάς. Η συζήτηση αυτή τη στιγμή είναι άκαιρη για εμένα από τη στιγμή που τώρα παίζουμε αυτό το πρωτάθλημα. Όλοι παίζουν τώρα, εμείς Ευρωλίγκα και ελληνικό, οι Ισπανοί το ισπανικό που είναι και πιο δύσκολο.

Δεν μπορούμε να το συζητάμε τώρα, θα αλλάξει κάτι αν το συζητάμε τώρα; Όχι, θα πρέπει το καλοκαίρι, όποιος παίρνει τις αποφάσεις, να καθίσει κάτω, αν καθίσει και να συζητήσει για το τι μπορεί να γίνει και εάν πρέπει να γίνει κάτι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK