Σφαιρόπουλος: "Αν παίρναμε 4άρι, δεν θα παίρναμε τον Γκριν"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπεραμύνθηκε των επιλογών του στο μεταγραφικό πεδίο και επιχείρησε να εξηγήσει γιατί ο Ολυμπιακός δεν απέκτησε εφεδρικό 4άρι, πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη.

Σφαιρόπουλος: "Αν παίρναμε 4άρι, δεν θα παίρναμε τον Γκριν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με συγκέντρωση στο ΣΕΦ άρχισε η προετοιμασία στον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη νέα χρονιά, οριοθέτησε τους στόχους και ανέλυσε το μεταγραφικό πλάνο που υλοποιήθηκε μέχρι τέλους.

Ο Έλληνας κόουτς ανέφερε: " Ξεκινά μια νέα χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες. Είμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητές Ελλάδας και θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της Ελλάδας και να επανέλθουμε στην Ευρώπη.

Η πρόκριση στο Final Four θα είναι ακόμα πιο δύσκολη λόγω του νέου συστήματος που είναι πιο απαιτητικό. Θα είναι μία πιο δύσκολη χρονιά για όλες τις ομάδες.

Για μας είναι πολύ σημαντικό που έχουμε έναν βασικό κορμό που έμεινε αναλλοίωτος από την περσινή χρονιά. Το ίδιο είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε και πρόπερσι που για διάφορους λόγους δεν το καταφέραμε.

Είναι σημαντικό που έμεινε ο Βασίλης Σπανούλης, που υπογράψαμε τρία παιδιά που ήρθαν να καλύψουν κάποια κενά που είχαμε και μαζί με τους υπόλοιπους θέλουμε να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο και να είναι ανταγωνιστικό για τις δύσκολες και σκληρές απαιτήσεις που θα υπάρξουν.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις κινήσεις που έγιναν, θέλω να ευχαριστήσω τους κύριους Αγγελόπουλους που για ακόμα μία χρονιά έφεραν τους παίκτες που ζήτησα. Εύχομαι να έχουμε υγεία, κάτι που μας έλειψε την περασμένη περίοδο. Είναι σημαντικό που έχουμε όλη την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας, κάτι που δεν είχαμε πέρσι και μας στοίχισε στον πρώτο στόχο της χρονιάς, το Κύπελλο. Εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό και να εντάξουμε στην ομάδα τα τρία νέα πρόσωπα".

Στην ερώτηση για την επιλογή των ξένων αποκρίθηκε: " Είναι δική μου απόφαση καθαρά. Θεωρώ πως οι υπάρχοντες παίκτες είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν. Για μένα θα ήταν λάθος να αποκτήσουμε παίκτη σε περίπτωση που τραυματιστεί κάποιος. Η αλήθεια είναι πως θέλαμε να πάρουμε αρχικά πάουερ φόργουορντ και είχαμε στόχο τον Οκάρο Ουάιτ. Αν παίρναμε τεσσάρι, δεν θα παίρναμε τον Γκριν, όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί θα γινόταν μια μετατόπιση του ρόστερ προς τα κάτω".

Αναφερόμενος στη νέα μορφή της Ευρωλίγκας σχολίασε: " Πέρυσι ήμασταν πρώτοι στην πρώτη φάση, όμως βρεθήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο. Εφέτος το σύστημα είναι διαφορετικό κι όλα τα αποτελέσματα μετράνε από την αρχή. Το να φτάσεις στο Final Four θα είναι πιο δύσκολο".

Προσέθεσε δε πως " η συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει. Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Θέλουμε την ίδια αγωνιστική ταυτότητα, δηλαδή καλή άμυνα, με γρήγορη κυκλοφορία στην επίθεση και πλουραλισμό με ηγέτη τον Σπανούλη. Όλα τα νεότερα παιδιά είναι πιο έτοιμα για να αντεπεξέλθουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK